Ensimmäinen hautova kana

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Pihla
muna
Viestit: 11
Liittynyt: 01 Marras 2020, 22:26

Re: Ensimmäinen hautova kana

Viesti Kirjoittaja Pihla »

Moi, mielenkiinnosta kysyisin vielä, miten usein teillä kana hautoo vuodessa? Mulla 3 Alhoa joista yksi hautoo ekaa kertaa nyt 6kk ikäisenä. Lisäksi on 5 Piikkiöläistä. Onko teillä hautomakuume tarttunut muille? Onko joku kana sellainen että hautoisi useinkin ja onko osa sellaisia ettei haudo ollenkaan? Etenkin maatiaisista kiinnostaisi kuulla kommentteja tähän.. :)

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4341
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ensimmäinen hautova kana

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Maatiaisista juurikin alho taitaa olla se innokkain hautoja. Muista roduista silkkikana. Nämä tulisi ekana mieleen sen perusteella mitä täällä Muniksessa on ilmennyt.

Ns. tehokanoilta on jalostettu haudontavietti pois ja vaikka pieni osa niistä innostuu (ainakaan kotikanaloiden hyvissä oloissa) hautomaan, niin erittäin harva jaksaa kököttää kolmea viikkoa pesässä.

Ja kyllä hautomakuume on yleensä tarttuvaa :smt007 Miten teidän haudonta etenee?
Tonja, p: 046 666 5106

Pihla
muna
Viestit: 11
Liittynyt: 01 Marras 2020, 22:26

Re: Ensimmäinen hautova kana

Viesti Kirjoittaja Pihla »

2 viikkoa takana. Siellä Elviira on tiiviisti pesässä. Tänään löytyi yksi muna pesän edestä, ja läpivalaisin sen ja muut munat. Tämä pesästä lentänyt oli jäänyt jälkeen ja mennyt kesken. Osaako kanaemo tunnistaa siis tällaisen ja potkaista pois? Jotkut ovat sanoneet että kyllä näin on käynyt. Mutta kahdeksassa munassa näkyi elämää, nyt jännätään, tulevana viikonloppuna ystävänpäivänä pitäisi ekan kuoriutua 🥚💖

Vastaa Viestiin