kun vihreä loppuu

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

jean

kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja jean »

milläs saa munan keltuaisen keltaiseksi? kesällä se oli niin komean keltaista kun söivät vesiheinää.
Voiko antaa kuivattua apilaa kanoille?

Entäs kun meillä vanha poni syö greenlinea, voisiko sitä antaa talviaikaan kanoille?
http://www.suomenrehu.fi/tuotetietokant ... _vedos.pdf

annemari

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja annemari »

Voi antaa greenlineä, kuivaa heinää, keräkaalia, vihanneksia, kerppuja, havuja, olkea, paalirehuakin, kunhan sitä happoa ei ole siina ihan kamalasti.

jean

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja jean »

Kiitos pikaisesta vastauksesta :)
Laitankin heti huomenna greenlinea kanoille niin saavat vähän vaihtelua ruokaan.

Pikkukana

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Pikkukana »

Paljonko keskimäärin annatte vihreää kanoille sisäkaudella? Vai ihan sen mukaan, mitä keittiöstä milloinkin irtoaa?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Meillä saavat päivittäin kuivaa heinää ja/tai esikuivattua pyöröpaaliheinää (ja olkeakin on tarjolla koko ajan). Lehtipuiden oksia annan n. kerran viikossa. Omat keräkaalit ja porkkanat loppuvat jo syksyn aikana, joten ostan keräkaaleja ja porkkanoita ihan vain lintuja varten, kun eipä meidän kahden hengen keittiöstä kovin paljon irtoa. Jompia kumpia pyrin pitämään tarjolla koko ajan. Määristä en osaa sanoa, mutta siihen pyrin, että aina on jotain korvaamassa kesäistä vihreyttä. Ja hyvää ajanvietettäkin nämä ovat pitkänä talvikautena.
Tonja, p: 046 666 5106

malla

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja malla »

Kaksi keräkaalia on jo tänä syksynä nokittu ontoiksi, vaikka ilmajokisparvi pääsee vielä halutessaan vapaasti ulos. Nyt on kaali edullista, kannattaa ostaa varastoon. Viimeiset nokkoset, apilanlehdet, vuohenputken ja muuta vihantaa olen käynyt napsimassa kanojen salaatiksi. Talveksi on varattu nokkoskerppuja ja muuta kuivattua, jota sekoitan jauhettuna esim. piimällä kostutettuun ruokaan.
"Siperian ginsengiksi" kehutun maraalinjuuren lehtiä napsivat lampaat mielellään. Saattaisi olla hyväksi myös kanoille. Kaikki kasvinosat kuuluvat olevan "voimaa-antavia".

Pikkukana

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Pikkukana »

Kannattaako kaalia antaa ensin pieniä määriä? Jos vien heti kokonaisen kaalin ja vetäisevät sen nokkiinsa, niin menevät varmaan oudostaan ripulille?

malla

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja malla »

Toki voi vaikka antaa ensin raasteena. Toisaalta jos on muutakin tarjolla, luultavasti kovertavat kaalia kerrallaan vain sen verran mitä tarvitsevat. En ole ite huomannut mitään oireilua.

Iloisten Munatalo

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Meillä vetäävät tipuja myöten kesäkurpitsoja :smt016

suikku

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja suikku »

Meillä on vielä kasvimaalla vaikka mitä: kaalin ulkolehtiä, mangoldia, lantun naatteja, yleensäkin kaikki naatit kelpaavat, eilen vein yhden ylikasvaneen kyssäkaalin ja se oli iltapäivään mennessä nokittu lähes kokonaan. Luultavasti ne itse kaalitkin menevät kanoille, kun eivät oikein kerineet kunnolla. Ja onhan vielä ulkona heinää ja vesiheinää ym. ruohoa yllin kyllin nokittavaksi.

Jii

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Jii »

Meillä ollaan vihreän suhteen niin onnekkaassa asemassa, että saan töistä salaattia ym. ympäri vuoden. Olen siis kaupassa töissä ja saan ottaa myynnistä poistetut salaatit, vihannekset, leivät ym. kanoille. Roskiin ne muuten menisivät. Kannattaa kysyä kaupoista (varsinkin pienistä) jos saisi hakea HeVi-jätettä kanoille. Silloin ei kyllä voi olla liian nirso, samassa laarissa on yleensä sitten ihan kaikki biojäte, mutta kyllä siellä ihan kelvollistakin tavaraa on paljon joukossa, ne kun pitää poistaa myynnistä pienenkin huonon kohdan takia vaikka suurin osa esim. kaalista olisi vielä ihan syötävää.

Tänään vein kanoille apilaa ja voikukanlehtiä kun niitä vielä vähän kasvaa, ne upposivat kyllä hetkessä. Salaatit ja kurkut saivat odottaa, kai ne ovat niihin jo kyllästyneitä kun joka päivä niitä saavat, mutta "villikasvit" ovat vähän harvinaisempaa herkkua varsinkin tähän aikaan vuodesta :smt003 Meillä on sen verran pieni ulkotarha, ettei siellä ruohoa tai mitään ehdi juuri kasvamaan ennen kuin kaikki on tallottu, eli sen vihreän varassa ollaan mitä itse sinne vien.

Pikkukana

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Pikkukana »

Jii kirjoitti:Kannattaa kysyä kaupoista (varsinkin pienistä) jos saisi hakea HeVi-jätettä kanoille.
Olen miettinyt, josko tuosta lähikaupasta kävisin kysymässä. Nykyäänhän ei hygienia-blaablaablaa-säädösten takia saisi antaa vanhentumassa olevia tuotteita pois (älytöntä!!!!), mutta toivottavasti täällä maalla ajateltaisiin maalaisjärjellä. Toisaalta voi olla, että joku muu on jo ennättänyt tehdä kauppiaan kanssa sopimuksen. Mutta eipä siinä kysymisessä mitään häviäkään!

nasse10

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja nasse10 »

Meidän kyläkaupasta saa ostaa "vanhoja" leipiä esim.10 leipää eurolla jos osut oikeaan aikaan paikalle ja näissäkin monesti vielä myynti aikaa jäljellä että saadaan omaankin pöytään leipää edullisesti :smt001
Eilenkin menin kauppaan niin myyjä kysy heti et syökö teijät kanat kurkkua ja salaattia ja sain kassillisen niitä ja näissä ei ollut mitään vikaa kurkut ihan kovia et ite söin heti yhden ja poika toisen mut jäi vielä kanoillekin evästä et meillä hyvä hyvä lähikauppa.

Bastu

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Bastu »

Mitä kannattaa talvea varten kerätä nyt kanoille ja missä muodossa niitä annetaan talvella?

Ainakin niitä nokkoskerppuja (oletan niiden kerppujen olevan "vihtoja")?

Iloisten Munatalo

Re: kun vihreä loppuu

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Katoppas tuolla on viestiketju: kanoille kerppuja :smt017 tms. siellä on paljon ohjeita :smt023
mutta horsma, vadelmanlehdet, kuivuu hyvin, samoin nokkonen mutta on myöskin helppo homehtumaan jos on yhtäänkään kosteutta ilmassa :smt019

Vastaa Viestiin