Watun kanat popsii omia muniaan,mikä avuksi?

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Wattu

Watun kanat popsii omia muniaan,mikä avuksi?

Viesti Kirjoittaja Wattu »

Olisko kellään vinkkejä estää munien syönti?
Kauraa,ohraa ja munintarehua saavat vapaasti,myös kalkkia.Vihreätäkin vielä päivittäin.Kerran päivässä kiikutan niille ruuantähteet.Sisään ja ulos saavat kulkea vapaasti.
Turhauttaa kun aina pesät on täynnä munanroiskeita ja muut munat ihan likaisia.Syövät siis nuo munat kokonaan,kuorenpalastakaan ei jää jäljelle..


gallia

Re: Watun kanat popsii omia muniaan,mikä avuksi?

Viesti Kirjoittaja gallia »

Anoppi neuvoi joskus isältään oppimansa konstin laittaa tulikuuma peruna munankuorien sisään ja paketti pesään. Yleensä peruna ei kuoren sisällä ehdi jäähtyä, kun kohde rientää apajalle.
Meidän nykyään 14-vuotias Hömppä-kana alkoi nuoruutensa päivinä yhtäkkiä rikkoa munia. Se väijyi aina pesien vieressä ja kun munija hilpas pesästä, Hömppä riensi apajalle. Vietiin sit suoraan höyrykattilasta peruna munankuorissa pesään, eikä kauaa kestänyt, kun Hömppä iski siihen nokkansa. Vähän aikaa Hömppä pyyhki nokkaansa ja munien rikkominen loppui siihen.
Ei se niin kauhean eläinystävällinen tapa varmaan ole, mut ystävällisempi kuin se toinen vaihtoehto! :smt027

kanafani

Re: Watun kanat popsii omia muniaan,mikä avuksi?

Viesti Kirjoittaja kanafani »

Meilki on ollut sama ongelma : /

munakana

Miksi kana syö muniansa??

Viesti Kirjoittaja munakana »

Kana juuri aloittelee munintaansa ja muutama muna tullut, mutta miksi ihmeessä ne on koputellu ne rikki??
Nyt aamulla kun menin katsomaan niin kuori oli rikottu niin, että keltuainen näkyi.
Onko ruokinnassa jotain mitä pitäisi huomioida? Laitoin juuri ruokintaautomaatin, jossa on kauraa, ohraa ja punahelttaakohan se oli. Juoma-automaatti on. Lisäksi joka päivä kaikenlaisia ruoan tähteitä laidasta laitaan. Olen vienyt myös munan kuoria, mutta taidankohan enää viedä jos luulevat, että nekin pitää syödä...

Lyydia

Re: Miksi kana syö muniansa??

Viesti Kirjoittaja Lyydia »

Anna kuoret ainakin kunnolla kuivua ennenkuin annat kanoille.Tahtoo olla että jos oppivat rikkomaan munia syövät ne aina.Tarjoa niille kallkia myös.

AnetteMilli

Re: Miksi kana syö muniansa??

Viesti Kirjoittaja AnetteMilli »

kalkin ja proteiinin saantiin kiinnittäisin huomiota. Millä suhdanteella punaheltta- kaura on? onko Munitus, multi, pikku, jne. vaihtoehtoja on monia. Jos annat munankuoria, niin särje ne kuivuttua ensin ja tarjoile vasta sitten esim. kalkin seurana tai pelkiltään.

Kalkkia myydään liikkeissä ihan kanakalkki nimikkeellä


Tervetuloa munikseen.

Pia

Re: Miksi kana syö muniansa??

Viesti Kirjoittaja Pia »

Meillä on yksi kana joka munii heikkokuorisia munia, varmaan joku kanan henk.koht. häiriö, koska muiden munat niin kuin pitää. Tällä on tapana joskus munia ihan minne sattuu, joskus muninut orreltakin.... Jos muna hajoaa pesään, niin muut napsivat nätisti rippeet pois eivätkä kajoa ehjiin muniin. Onneksi älyävät että ehjiä ei popsita :)

Mietin siis vain että oisko munankuori ollut heikkoa ja hajonnut jos kana on vahingossa astunut/istunut päälle?

kochin-fani

Re: Miksi kana syö muniansa??

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Luin jostain että jos kana rupeaa syömään munansa kuoria niin se saattaa kärsiä kalkinpuutteesta, mutta jos se syö koko munat niin en osaa sanoa mitään :oops:

Vastaa Viestiin