Kotisirkat

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 315
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Ei tämä nyt ihan kanaojen ruoka-asiaa varsinaisesti ole, mutta toisaalta kyllä. Siis:

Eläinkaupoissa sanotaan myytävän kotisirkkoja. Kuka tietää ovatko ne oikeasti niitä vai "vain" sauvasirkkoja. Joita liskoille syötetään. Paikkakunnan toisessa eläinkaupassa on sirkkoja, mutta en luota myyjärouvan sanaan että ne ovat oikeita kotisirkkoja. Mitään sirkutusta ei siellä kuule. Ja se on kyllä kuuluvaa, siis niitten "oikeitten" sirkkojen. Erään kotiseutumuseon navetassa muistan lapsuudessani kuunnelleeni oikeaa sirkkaa ja tuli mieleeni jotta hankkisin niitä tuonne harrastus lintulaani. Kun saisi vahvan kannan kasvamaan, niin ei haittaisi jos kanat joskus jonkun nappaisivat. Sinne voisi helpostikin rakentaa niille suojapaikkoaja.

Että kuka tietää ja tietääkö kukaan?
Kiitos.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4289
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Tässäpä jotain tietoa heinäsirkoista ja hepokateista:
http://hepokatti.net/sekalaista.html
Siinä on mm. kotisirkan ääninäyte, jolla voi testata, että onko sen ääni jo oman kuuloalueen ulkopuolella... (Vanhemmitenhan ei kuule niitä korkeita ääniä, jotka nuorena kuuli...siksi moni arvelee, että heinäsirkat on hävinneet :smt047 )
Toisaalta sanotaan, ettei kaikki lajit siritä edes aikuisina. Mutta onko se välttämättä oltava kotisirkka, eikös kanoille kelpaisi muutkin lajit?
Sauvasirkat (kummitussirkat) on niin erinäköisiä ötököitä, että ne erottaa kotisirkasta helposti ulkonäön perusteella.
Tonja, p: 046 666 5106

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 315
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Kiitos Hilta.

Nimenomaan ja varsinaisesti etsin niitä kotisirkkoja joita saunasirkoiksikin sanotaan tai sanottiin ainakin joskus. Silloin kun suurikiukaisia savusaunoja oli ne säilyivät siellä kiukaitten uumenissa hengissä. Ne kun ovat sellaisia, että eivät tule toimeen luonnossa Suomessa. Jossain Imatran kaatopaikalla kuulemma oli elinvoimainen kanta suht hiljattain kun siellä kompostoitumisilmiön takia oli lämpöä senverran talvellakin ettei ne paleltuneet. Helsinkiä myöten hyönteisharrastajat kävivät siellä niitä kuuntelemassa.

Ja tietty kanat söis muitakin sirkkoja ja syövätkin jos kiinni saavat kesällä, mutta nimenomaan sen niitten äänekkään sirityksen takia haluaisin niitä tuonne kanalaan, ympärivuotisen ääntelyn.

Annir85

Re: Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Mitä noi mahtaa olla kun tuossa meen pihassa sirittelee?!? Ruskeita, eri kokoisia, yksi tooosi paksu yksilö :smt001

SiniS
kääpiö-kochin
Viestit: 338
Liittynyt: 16 Kesä 2017, 05:04
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Re: Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja SiniS »

Miksi pitää saada eläimiä jotka ei luonnostaan kuulu suomen eläinpopulaatioon? Näin pohdintana, kun tiedetään paljonko vieraslajit ovat saaneet vahinkoa aikaan.
Lehmiä, koiria, kissoja ja kanoja (orpington, maatiainen, kääpiökochin)

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 315
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Sini.S@

Luitko tarkkaan? Kotisirkat EIVÄT PÄRJÄÄ SUOMEN LUONNOSSA, ne tarvitsevat ympärivuotiset lämpöasteiset tilat.
Haluaisin niitä kanalaan, sirittämään ja ylimääräiset kanojen ruuaksi. Eivät monet muutkaan eläin, hyönteis ja lintulajit kuulu Suomen luontoon silti niitä on eläinkaupassa muutävänä ja ostettavina.

Maikki

Re: Kotisirkat

Viesti Kirjoittaja Maikki »

Me ostettiin meidän ensimmäiselle tarantelille eläinkaupasta sirkkoja ruuaksi. Ne olivat kuulemma kenttäsirkoja. Hirveen kovaäänisiä sirittäjiä ne aikuiset urokset olivat! Kenttäsirkat olivat helpompia käsitellä kuin kotisirkat. Ne ei pomppaa niin kuin kotisirkka. Kotisirkkojakin saattaa joskus löytyä eläinkaupan valikoimista. Ja niitä voi kysyä vaikka kotimaisilta kasvattajilta. Yksi suht helppo sirkkalaji kasvatettavaksi voisi olla jamaikansirkka. Sen siritysäänikin on kuulemma hiljaisempi.

Vastaa Viestiin