Makaronit

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 315
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Makaronit

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Lidlin makaronipussi maksaa 15 senttiä. Olen tavannut ostaa niitä kymmenen kerralla ja noin joka toinen päivä tarjoan kanoille gurmeeta. Päästän kraanasta kuumaa vettä kattilan puolelleen ja tyhjennän makaronipussin siihen. Kun se hetken on kiehunut puuhellalla muun ruunalaiton ohessa nostan sen tiskipöydälle. Makaronit turpoavat ihan itsekseen siinä kypsiksi. Niitten joukkoon saa ujutettua kaiken sellaisen jota kanat muuten katsoisivat ylen. Kuten lasten jättämät maidot ja kaakaot ja ruuanrippeet. Myös kattiloitten ja pannujen, hillopurkkien jne. nuukat esipesuvedet. Kuppiin kuivaneet kissanruuat elpyvät kummasti seassa. Kaikki panerointijämät ja voitelumunanloput ym. Vain mielikuvitus on rajana. Kunhan pitää huolen, että makaronit pysyvät pääosassa ja että sössö on tarpeeksi sakeaa. Jos se näyttää liian vetiseltä sekoitan joukkoon vanhentuneita jauhoja tai ryynejä, joitten varastoa ystäväni usein täyttävät. Kanoja ajatellen.

kaisumaria
leghorn
Viestit: 454
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Makaronit

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Mä olen taas ostanut Tokmannilta tarjousmakaroneja, oliko 6 pussia eurolla. Keittelen ihan normaalisti useimiten ja jätän turpoamaan.
Kaikkien herkkua. Täytyykin tänään katsastaa Lidlin hinta. Meillä kissat on sellaista valikoivaa sorttia, eli jos ei saa sitä 7,5 kg:n Friskies-pussia
ja täytyy jotain muuta hommata, niin syönti on huonoa. Siten kaikenlaisia jämiä on kanoille tarjottavaksi just pehmitettynä.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

The Kekkonen

Re: Makaronit

Viesti Kirjoittaja The Kekkonen »

Meilläkin laitetaan makaroonia,sinne sekaan raastan kurkkua,lanttu/nauris,porkkana joskus omenaa..
Samaan satsiin myös raejuusto joskus fetajuusto..Banaania meneee kans joka päivä..Kolmesti viikossa menee raakana
jauheliha,vaihtelevasti puurohiutaleita/mysliä..Vajaa 10litran vati uppoaa joka aamupäivä..Hyvin maistuu :smt041

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 315
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Makaronit

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Päivitystä tuohon Lidlin makaronien hintaan, ovat halventuneet. Nyt 13 senttiä 400g pussi. Keitettyjen makaronien seassa huijaan kanat syömään monenlaista keittiötahdettä, kuten perunan ja porkkanan kuoretkin, jotka keitän erikseen ja sekoittelen sitten makaronien joukkoon.

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 315
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Makaronit

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Taas päivitystä. Lidlin makaronit nyt 12 senttiä pussi. Kyllä niitä siellä sitten myydäänkin. En joka päivä enkä viikkokaan käy ja edell kerralla lähes täynnä oleva puolen kuution laatikko on seuraavalla kerralla melkein tyhjä!

Vastaa Viestiin