rehupellon suunnittelua

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
purple

rehupellon suunnittelua

Viesti Kirjoittaja purple »

Tässä vähän pähkäilin isännän ostamalle mönkkärille käyttöä, että jos valjastais tuon sahran siihen perään ja isännän painoks siihen sitten niin äkkiäkös tuosta pihan nurkasta pikku pelto keväällä käännettään.siihen sitten vaan sopivassa suhteessa siemeniä sekasin itämään syssymmällä sitte niittää ja kuivaa laittaa niitä sit noiden viikottain vaihdettavien pehkun pintaolkien sijaan.

Se tässä vaan on onkelma kun ei oo kokemusta minkään viljelemisestä (paitsi kirosanojen välillä), että minkähän kokonen lämpere se pitäs suunnilleen olla että siitä tulis suunnilleen tuo 52 sylillistä tavaraa? Ja tietty jos jollain ois siemenseos ehdotuksia pannaan nekin harkintaan :smt045

Avatar
jen-na
muna
Viestit: 16
Liittynyt: 22 Syys 2008, 10:13

Re: rehupellon suunnittelua

Viesti Kirjoittaja jen-na »

Ajatus on kaunis mutta voi olla että jos käännät vaan pihanurmikkoa pelloksi niin siinä kasvaa niin paljon rikkakasveja ensimmäisenä kesänä että viljat tukehtuu alle. Mutta jos aiot yrittää niin käännä vaikka kananlantaa sekaan lannoitteeksi ja kylvä esim. kauraa..

saiha

Re: rehupellon suunnittelua

Viesti Kirjoittaja saiha »

Rikkaruohojen lisäksi kannattaa huomioida se, että mitä sitten kuivaatkin, ne on saatava kuivattua hyvin, että säilyvät ilman homehtumista. Lyhteiksi niputettu kaura kuivuu syksylläkin, mutta jos kuivaat ruohoa kuivaksi heinäksi, ei se enää syksyllä onnistu, vaan vaatii kuivat kesäkelit.

Vastaa Viestiin