Miten usein syötätte kananne?

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

kanajalka

Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja kanajalka »

Asianydin tulikin selville jo otsikossa. Eli kuinka usein syötätte kananne päivässä, mitä annatte niille ja miten usein ne _pitäisi_ teidän mielestä syöttää?

Itse syötän kerran päivässä, annan samalla puoli ampärillistä jätteitä, tarkistan vesiautomaatin, otan munat ja annan tupollisen tuoreruohoa myöskin. Lihavia ja terveitä ovat, joten itse en näe ongelmaa ruokinnassani. Mutta haluaisin tietää teidän ruokintatavat :smt002

HIPSU

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja HIPSU »

Mulla on ainaki kokoajan ruokaa :smt001

max3

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja max3 »

Automaatissa rehu-jyvä seos kokoajan, mut herkut saa kerta päivään. :smt001

kanajalka

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja kanajalka »

Niin, siis anteeksi, unohdin laittaa, että omilla kanasilla on tarjolla koko ajan vetta, kiviä, kalkkia, vesiautomaatissa vettä ja ruokinta-automaatissa ruokaa :)

Iloisten Munatalo

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Perusruokavalikoiman lisäksi saavat aamulla ja illalla puuroa tms. sekä vihreää tuoretta joko kerran tai kaksi päivän mittaan + herkkuja, kuten avomaa kurkkuja, ylikasvanutta salaattia, tomaattia ... lieroja, etanoita :smt047

miemsl

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja miemsl »

Automaatissa kauraa ja muninta punahelttaa aina tarjolla, kaksi vesiautomaattia yksi isokokoinen "ylösalainen ämpäri" lattiakorokkeella ja toinen litran juomapulloautomaatti munitapesien päällä hyllyllä. Ulkoilua isolla ruohikkopihalla noin 4 tuntia päivässä, sieltä löytyy vihreetä, siemeniä, maahan tippuneita omenoita ja luumuja, hyönteisiä, multaa, hiekkaa, kiveä... Pieniä eriä kotiruuanjämiä ja keittiösilppua ulkoilun aluksi, sellaista joka ei koiralle kelpaa muttei kuitenkaan raaski suoraan heittää kompostiin.

^krisse^

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja ^krisse^ »

Meillä on ruokaa ja vettä koko ajan saatavilla, herkut saavat kerran päivässä, joskus useamminkin jos ruualta jää jotain tähteitä kanoille. Vapaana meillä kanat ovat aamusta iltaan, joten sieltä saavat tonkia vielä vihreää ja mitä nyt ikinä sitten löytävätkään :)

Mimi30

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja Mimi30 »

Täällä kans rehut yms perusjutut kokoajan saatavilla ja muuta sitten säännöllisen epäsäännöllisesti käyn vippaamassa kanalaan ja tarhaan.Heti perheen ruokailun jälkeen käyn usein laittamassa ruuantähteet niille.. Kun leivon niin vien aina kanoille ja viiruillekkin sämpylää yms..Ja lasten kans kun ollaan pihalla niin samalla tulee kerättyä apilaa,horsmaa ja semmosia pitkin päivää ja syötettyä kotkottimille :smt001

vardenji

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja vardenji »

Täällä pupu syö kaiken rehun jos on koko ajan ruokaa, joten annan reilut annokset aamuin illoin ja herätän kaikki syömään. Päivällä töiden jälkeen käyn kattomassa ruokatilanteen ja tarvittaessa heitän lisää kauroja. Kuka sitä nyt heinää syö jos on kauraa ja kananrehua tarjolla :smt003

Bonus

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja Bonus »

1-2 kertaa päivässä. Kesällä kanat ulkoilevat vapaasti ja syövät kaikenlaista mitä löytävät maasta. Silloin ruokin ne kauralla ja rehulla vain aamulla. Toki sitten nakellaan niille pihalle ruuantähteitä yms. jämiä aina kun sellaisia tulee.
Talvella, kun ovat sisällä, käyn ruokkimassa aamulla ja iltapäivällä. Vettä on aina koko ajan saatavilla.

Pikkukana

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja Pikkukana »

Meillä on rehu (+vesi, kalkki, sora) jatkuvasti tarjolla. Kaurat viskotaan aamulla pehkuun ja ennen kanojen nukkumaan menoa saavat "kotiruuan", eli liotettua leipää, puuroa, jämiä, mitä milloinkin. Kesällä olivat päivät vapaana, joten erityisempiä herkkuja en päiväsaikaan tarjoillut. Nyt talvikaudella tulee varmaan vietyä nokittavaa myös päivällä. Tänään löysin vielä kasvimaasta ison kesäkurpitsan kokoisen avomaankurkun. Kanat saivatkin siitä puuhaa itselleen!

postale

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja postale »

Aamulla ja illalla ruokakupit täytetään kaikilla linnuilla.. Mites muuten hanhet, tarvitseeko niille olla kokoajan rehua saatavilla? Kun mun silmään ne lihosi ja paisu ihan liikaa, kun ruokaa oli tarjolla kellonympäri.. :smt017 Heinää yms "kevyttä" safkaa ne toki sai kokoajan.

ninnu

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja ninnu »

Täällä on ainakin maa vielä ihan virheänä ja hanhet tuntuu laiduntavan aamusta iltaan. Ruokaa on navetassa saatavilla koko ajan, mutta ei ne kyllä päivisin sisällä käy syömässä.

postale

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja postale »

hmm, noikin syö mieluummin kaikkea mitä ulkoa löytävät. ja jostain syystä tämä uusi ruokamalli ei tunnu maistuvan yhtään. ja tiivisterehusta menee kanoilla ja riikinkukoilla mahat sekasin ja sotku on sit sen mukaista. et kannattaakohan sitä oikeasti enää ollenkaan antaa.. hmm?

Pikkukana

Re: Miten usein syötätte kananne?

Viesti Kirjoittaja Pikkukana »

Laitan tämän tänne ketjuun, kun liippaa läheltä. Lueskelen parhaillaan Kanojen Maailma -kirjaa (Helena Telkkäranta). Siinä sanottiin, että jos kanat tottuvat saamaan ruuan tiettyyn aikaan päivästä, niin niiden vatsaan alkaa erittyä ruuansulatusnesteitä siihen aikaan päivästä. Jos ruokaa ei joskus tulekaan, niin se on stressaavaa kanoille. Kirjassa siis suositellaan ruoka-aikaa vaihdeltavan, ellei ole ihan varma että pystyy aina noudattamaan tuota kellonaikaa. Mieleeni tuli, että jos kanoilla on kuitenkin automaatissa rehua aina tarjolla, niin ei kai tuo mahaneste-eritys sitten haittaa? Koska jos kanat kokevat nälkää siihen aikaan päivästä, niin pystyvät sitten syömään rehua, jos kotiruoka-annosta ei tuolloin tulekaan? Voisiko joku viisaampi valistaa, että pitääkö päätelmäni paikkaansa?

Vastaa Viestiin