Pipu tässä moi!

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Pipu
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 29 Heinä 2020, 00:41

Pipu tässä moi!

Viesti Kirjoittaja Pipu »

Lieneekö meillä se tuttu ”tavallinen tarina”.. :smt005

Pitkäaikainen haaveni toteutui tälle kesää, kun kesän alkuun saatiin tuttavalta tilalta neljä ”kesäkanaa”. Sopimuksella että menevät sinne takaisin talveksi. Leikkimökistä tehtiin kanala ja siihen ympärille ulkotarha. Kätevästi kävi.

No kanat vei meidän sydämet kyllä ihan totaalisesti! He on mielenkiintoisia persoonia, aivan ihania tyyppejä. Ja kyllähän se äitin sydäntä lämmittää, kun 15.v tytärkin hurahtaa kanoihin myös, etsii tietoa, hoitaa, on yhteisissä hommissa mukana :smt055

Sitten yksi kana alkoi hautomaan. Hautoi ja hautoi. Saatiin tuttavalta erivärisiä siitosmunia sinne alle. Nuori emo jaksoi hautoa ja meidän kanalan ensimmäiset tiput kuoriutui :smt055 Kolme täydellistä tipua! Ei puhettakaan että olisi paluuta entiseen. Talvi asumusta heille tässä suunnitellaan, ja tipuista toivotaan yhtä kukkoa ja kahta kanaa..saa nähdä kuinka meille käy sen suhteen! Tiput ovat nyt 10 vrk ikäisiä.
Ja voi miten on ilo seurata, kuinka emokana opettaa pieniä kanojen tavoille! Erotan jo kurnutuksen, jolla se käskee etsimään viskomaansa ruokaa maasta, ei anna kupista suoraan aina syödä. Ja ruokailun jälkeen pyyhitään nokka puhtaaksi turpeeseen, moneen kertaan, tietenkin! Ja kuinka hän käy hakemassa ulkotarhaan viemiäni mustikoita tipuilleen, kun minä en rohjennut niitä antaa kuin isoille kanoille :smt040

Että terve vaan kaikille teille, ja kiitos kaikista keskusteluista! Olemme kovasti ammantaneet täältä teiltä tullutta tietoa, ohjeita, vinkkejä :smt043 Keskustelemisiin!

Vastaa Viestiin