Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2020

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

mau

Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2020

Viesti Kirjoittaja mau »

Kake Kaakernuppi ja neidot esittäytyvät

Hoi Munanetti,

Pitkään olen sivusta seuraillut Munanetin muhkeaa sisältöä, ja nyt kiihtyvällä tahdilla, kun omat horniolaiset maatiaiskanat ja -kukko saapuivat marraskuussa. Aivan hulvattoman hauskoja otuksia nämä omat siivekkäät :smt060 Ja mitä persoonia!

Kake Kaakernuppi on herrasmiesmäinen lempeä kukko.
Martta on lempeä kaunotar, joka antaa tilaa muille ja osaa itsekin loistaa.
Selja on temperamenttinen ja tilaa tarvitseva taitava munija. Ansaitsi jo lisänimen Selja Tiukka Sitruuna, kun höyhensi kukkoa (leppyi veriletuilla, kiitos vinkistä Munanetti) ja omii itselleen kokonaisen orren, ihan joka ilta.
Elli on soma piikkitukkatyttö herkkusuu ja pahnan pohjimmainen, joka pääsee viimeisenä orrelle ja jota tästä syystä me kaksilahkeiset lellimme.
Anna on lempeänokkainen herkkupalojen haalija, osaa hienosti syödä kädestä.
Hilda on Annan vierustoveri, mutta hyvin kovanokkainen leidi, osaan jo tassuineni varoa.
Helmi on kaunis neito, joka saa välillä hyppyhepuleita.

Ensimmäiset kanat alkoivat munia nyt joulun aikaan. Kanat kuoriutuivat kesällä, joten pikku hiljaa alkavat heltat punehtua (kiitos tästäkin havainnosta Munanetti) ja munia putkahdella :smt041

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4333
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kake Kaakernuppi ja neidot esittäytyvät

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Tervetuloa! Ihanasti olet saanut jo selville kanojen persoonalliset erot lyhyessä ajassa :smt007 Kuuluvatko kanasi säilytysohjelmaan? Jos kuuluvat, niin osaatko sanoa kuinka paljon horniolaisia on tällä hetkellä? Mulla oli aikoinaan yksi pesue "hornetteja".
Tonja, p: 046 666 5106

mau

Re: Kake Kaakernuppi ja neidot esittäytyvät

Viesti Kirjoittaja mau »

Pohdin kyllä säilytysohjelmaan liittymistä, mutta ilmeisesti tällä kaakatinmäärällä ei sinne ole asiaa.

Luin juuri eilen, että ohjelmaan pääsyn ehtona on vähintään kymmenen kanan parvi. Tämä taitaa tarkoittaa myös kahta kukkoa, jos kukkojen määrän tulisi olla noin 20 % parven koosta. Mutta katsotaan nyt, jospa laajentaisimme hieman kanalaa niin mahtuisi lisää hornetteja :-"

Horniolaisten kokonaismäärästä minulla ei ole tarkkaa tietoa. Ilmoittelen, jos tieto sattuu tulemaan vastaan :smt024

tipulainen
muna
Viestit: 7
Liittynyt: 31 Tammi 2020, 20:45

tipulainen, pudonnut ja palannut

Viesti Kirjoittaja tipulainen »

Tipulainen palasi pudottuaan jostain tuntemattomasta syystä pois täältä. En siis ole varsinaisesti uusi, mutta tänään pääsin takaisin porukkaan uuden rekisteröitymisen kautta.

Meillä on mieheni kanssa hyvin pieni kanapopulaatio. Kääpiökchinkukko ja silkkikana ja heidän neljä yhteistä lastaan. Ikää näillä on useita vuosia, ja monesti tulee mieleen, että ehkä niillä on kovin vähän päiviä jäljellä. Lapsuuskodissani oli kanoja ja jotenkin silloin kukot vaikuttivat aika lyhytikäisiltä suhteessa kanoihin, mutta tämä meidän nykyinen kukkoherramme on jo ikäpappa, eikä näytä vielä kärsivän mistään vanhuuden vaivoista.

ritvahuusko
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Helmi 2020, 10:59
Paikkakunta: Tyrnävä

Vanha munanettiläinen on uusi

Viesti Kirjoittaja ritvahuusko »

Olen vuosia sitten ollut tällä palstalla. En kauhean aktiivisesti silloin. Mutta tämän sivuston ohjeilla olemme oppineet siipikarjaa hoitamaan :smt007 Kanoja ja kalkkunoita meillä on ollut 10 vuotta, ankkoja pari kolme vuotta. Nyt on jäljellä pieni ja iäkäs lemmikkilauma enää kanoja ja kaksi kalkkunaurosta 7 ja 8v.

Olen ikävöinyt ankka-ystäviä. Ja miehenikin lämpesi ajatukselle. Yllätyksekseni hän toivoi myös hanhia :smt041 Joten uusia tuulia luvassa tälle vuodelle. Jos vain hanhia löytyy.

NellieNalle
nuorikko
Viestit: 64
Liittynyt: 13 Helmi 2020, 12:55

NellieNallen projekti Omavaraisuus

Viesti Kirjoittaja NellieNalle »

Olen jo muutamia vuosia haaveillut omasta pikku kanalasta. Nyt haaveista on tulossa totta ja asukkaatkin, kahdeksan ilmajokista maatiaista, ovat olleet viikon verran kasvattajalla hautomakoneessa :smt003 Kanalan asukkaat tulevat meille joskus toukokuun alussa nuorikkoina eli munat joutuu vielä kesän ajan kantamaan kaupasta - ellen saa paria hybridiä munimaan siksi aikaa kunnes maatiaiset alkavat munia.

Ensi viikolla aloitetaan kanalan "rakentaminen". Kanala tulee vanhaan, tyhjillään olevaan sikalaan jonne remontoidaan 81 neliötä lämmintä tilaa. Tuosta neliömäärästä kuluu 12 neliötä käytäväksi ja rehu- ja tavaravarastoksi. Lisäksi eristämme noin 9 neliötä karsinaksi kahdelle syöttöpossulle, mies kun haikailee itse kasvatettua sianlihaa. Lämmitys ja ilmanvaihto hoituvat sikalan vanhalla tekniikalla. Rahaa projekti ei mahdottomasti vie mutta hartiapankkia siitäkin edestä. Lisäksi kanoille tehdään kanalan yhteyteen noin 20 neliön katettu tarha jossa saavat säiden salliessa ulkoilla. Enempää tarhatilaa ei kanalan yhteyteen saa eikä täällä voi pitää lintuja vapaana petojen ja irtokoirien vuoksi. Uskon kuitenkin että linnut ovat elämäänsä ihan tyytyväisiä, varsinkin kun ulkotarhaan tarjoillaan kesän ajan vihreää. Tulee niitä onnellisen kanan munia :smt007

Olen ajatellut että teen blogin johon tallennan remontin kulun kuvineen ja kuluineen. Sinne voi sitten myöhemmin päivitellä eläinten kuulumisia, kanojen munimisprosentteja ja muuta faktaa ja toivottavasti jossain vaiheessa uutisia uusista tipuista. Jos jotakuta kiinnostaa, voin myöhemmin laittaa linkin blogiin tänne. Näillä suunnitelmilla kesää kohti!

Avatar
Aleksandra
ankka
Viestit: 1013
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: NellieNallen projekti Omavaraisuus

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Kyllä kiinnostaa projekti Omavaraisuus! :) Mukavan paljon tilaa teillä, josta rempata kanoille koti. Laita joo linkki blogiisi tuonne "linkit" -osastoon sitten kun saat blogisi perustettua. :smt001
Alhoja elämän ilona.

Piipero33

Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

Viesti Kirjoittaja Piipero33 »

Hei, otimme viime keväänä muutaman viiriäisen (7) ja nyt yksi niistä näyttäisi haluavan hautoa. Ilman kukkoa hommasta ei tule tulosta.

Viiräiset ovat nyt meillä lemmikkeinä talomme kellarissa. Viime kesänä meillä oli nurmikolla siirrettävä häkki/aitaus, mitä siirsimme 1-2 pv välein. Viiriäiset tykkäsivät kuopsutella nurmikkoa. Siirtämisestä, "ei ammattimaisesta" varjostuksesta, tuuli- ja sadesuojauksesta oli jonkin verran puuhaa. Ei niinkään, että siirtäminen olisi kestänyt kauan, mutta sitovaa kuten eläinten pito on.

Tämä hautominen toi minut tänne palstalle. Ensin luulin, että yksi viiriäiskana on tullut sairaaksi eikä jaksa enää kävellä -LOL. Eli se taitaa haluta hautoa. Olisi hauskaa, jos se voisi hautoa "niitä omia" muniaan, jotta hautomisvietti periytyisi. No hautominenhan voi toki suuremmassa määrin epäonnistua, mutta siitähän ei tule mitään kumminkaan ilman kukkoa.

Viiriäisiämme on kolmea väriä: ruskeita, valkoisia kirjavia ja keltaisempia kirjavia ja niiden pitäisi olla ns. lihaviiriäisiä. Suurin kana, ruskea, on nyt innostunut hautoamaan.

On ne niin ahkeria munimaan.

Kiitos tästä hyvästä palstasta Otan mielelläni neuvoja vastaan tässä kukkoasiassa. Asumme Nurmijärvellä eli Uudellamaalla

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4333
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Mä suosittelen, että laitat ilmoituksen ostetaan/otetaan-alueelle. Ja jos haluat antaa kanan jatkaa haudontaa juuri nyt, niin osta mieluummin siitosmunia. Jos ostat vain kukon, niin joudut odottelemaan, että ko. kana ensin lopettaa haudonnan ja ryhtyy munimaan. Hautova kana ei muni, joten tältä kanalta et saisi "itäviä" munia ihan heti. Toki jatkoa ajatellen se kukon osto on hyvä idea :smt045 ja voisithan haudottaa kanan siskojen munia siinä toivossa, että josko niilläkin olisi haudontavietti perimässään.
Tonja, p: 046 666 5106

Piipero33

Re: Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

Viesti Kirjoittaja Piipero33 »

:smt001 kiitos

TiinaK

Moikat Kärkölästä!

Viesti Kirjoittaja TiinaK »

Niin, terve vaan! :smt006
Mä olen uudesti syntynyt munanetin käyttäjä.
Meillä oli pari vuotta taukoa kanailusta kun mummokanamme ja kukko heittivät lusikat nurkkaan.
Mutta nyt on taas neljä Jätti-kochin rouvaa tuolla pikku-kanalassamme kotkottelemassa.
Kaikille terkut ja toivottavasti aurinko ja lämpöiset kelit tulevat nopeasti!
Terkuin
TiinaK

Silenseux
muna
Viestit: 11
Liittynyt: 10 Huhti 2020, 19:02

Heippa täältä Joensuusta!

Viesti Kirjoittaja Silenseux »

Tässä pitkästä aikaa yritin kirjautua tänne, mutta nähtävästi olivat tunnukset joko jotenkin vanhentuneet tai unohtuneet.. Rekisteröidyin sitten uudelleen. Täällä Joensuussa taajamassa asustellaan vanhassa omakotitalossa, piharakennuksen vanhaan saunaan on kanala rakennettu. Tällä hetkellä siellä asustavat kolme tavallista valkoista kanaa ja värikäs Auvo-kukko. Joltain (teho)munatilalta heidät ostettiin kaksi vuotta sitten, jolloin olivat myyjän mukaan vuoden ikäisiä. Kesällä ulkoilevat joka päivä. Munia tuli aikaisemmin päivittäin, nyt jo harvemmin. Jonkinlaista jatkoa parvelle olisi mahdollisesti suunnitteilla, mutta tulevien siivekkäiden laji on vielä mietinnässä.

Tällaisia kevätkuulumisia täältä Joensuusta :)

Almakki

Tervehdys Hyvinkäältä

Viesti Kirjoittaja Almakki »

Olemme miettineet jo pitkän aikaa kanojen hankintaa ja nyt vihdoin on sen aika. Meillä on ollut lähes 20 vuotta poneja, mutta nyt viimeisen siirryttyä vihreämmille laitumille viime joulukuussa, meni elämä uusiksi. Meillä on vuosien tauon jälkeen taas lampaita ja nyt on tilaa myös kanoille.
Minisikakin meiltä löytyy, mutta se asuu sisällä ja ulkoilee valjaissa.
Koiria ja kissoja on myös.

Asutaan maalla ja tonttia on riittämiin. Tarkoitus on, että kanat saavat elää vapaana(tietysti rajoitusten mukaisesti), mutta turvallinen ulkotarha on myös tekeillä.
Mukavaa kevättä ja kesän odotusta ihan jokaiselle.

Lalalande
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Huhti 2020, 10:33

Uudenkarhea kanaemäntä Salosta

Viesti Kirjoittaja Lalalande »

Hei kaikki,
Olen entinen uusmaalainen ja uusi maalainen, joka haaveilee omavaraisesta ruuantuotannosta. Perustin vastikään kanalan (piikkiin kantaa kukko ja neljä kanaa ja tipuparvi kasvamassa) ja ensimmäiset ankanmunat hautomakoneessa parhaillaan. Hirveän koukuttavaa tämä lintutouhu! :smt007

Myy
muna
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Huhti 2020, 09:02

Tervehdys Pertunmaalta

Viesti Kirjoittaja Myy »

Täällä uusi kana intoinen perhe tervehtii kaikkia! :smt006 Uusia ollaan asian suhteen joten kaikki neuvot ja vinkit ovat kultaakin arvokkaampia.

Vastaa Viestiin