Hiltulan kanala esittäytyy

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
hiltsu
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Huhti 2019, 15:48
Paikkakunta: Hanko
Viesti:

Hiltulan kanala esittäytyy

Viesti Kirjoittaja hiltsu »

Hei kaikille täältä Suomen eteläisimmästä kolkasta.

Kevät lähenee ja uusi 5-6 hengen kanaparvi kasvaa Vuonueessa. Uudet maatiaiskananuorikot tulevat pääsiäisen jälkeen. Kukkoakin harkitaan. Nyt on siis hyvä aika virittää sekä kanala että tietoisuus oikealle tasolle liittymällä Teidän viisaiden joukkoon.

Kanoista minulla on noin parin vuoden kokemus. Kaikki lähti lehtokotiloiden torjunnasta. Syötyäni vahingossa yhden limaisen ja rouskuvan lehtokotilon, päätin lähteä taistoon kyseisiä iljetyksiä vastaan.

Sitten kun kesäkanat olivat osoittaneet tehonsa lehtokotiloiden torjunnassa ja munien tuotannossa, hellä sydän esti kanojen lopettamisen ja vanha "ilotalo" piti muuttaa talvikanalaksi. Viime kesänä kanat alkoivat kuitenkin osoittaa vanhuuden merkkejä, lopetti munimisen ja yksi kerrallaan tulivat tiensä päähän. Viimeinen kana piti lopettaa 18.12.2018.

Minua kiinnostaa kanojen hyvinvoinnin lisäksi kanojen älykkyys. Joissakin asioissa kanat vaikuttavat olevan helpommin oppivia kuin koirat. Pavlovin koira voisi ihan hyvin olla Pavlovin kana (ehdollistuminen).

Kirjoitan myös blogia aiheesta https://hiltsu.home.blog/category/harrastekanala/, jos joku jaksaa blogeja lukea saati kuvia katsella.

Kaikkea hyvää.

Vastaa Viestiin