Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2018

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

linnuiksi

Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2018

Viesti Kirjoittaja linnuiksi »

Linnuiksi esittäytyy

Eli olen kiinnostunut ostamaan ja omistamaan pienen viiriäisparven. Tarkoituksena olisi, että kesällä olisi omia, mahdollisesti jo munivia viiriäisiä meillä pikkuinen joukko.

Olen myös koirakorjaaja, joten jos joku ongelmakoira etsii kotia tai kaipaatte apua koirienne kanssa, olkaa ihmeessä yhteydessä. Teen koirakorjausta harrastuksekseni ja etsin nyt lähinnä narttukoiraa meille. koirakorjaaja@outlook.com Asun Lahdessa, mutta autan mielelläni myös ns. Rovaniemellä asuvaa koiranomistajaa.

Muutenkin, jos jostain lemmikkieläimestä ollaan luopumassa, niin meille mahtuu ja taitoa löytyy ihan käärmeistä kissoihin asti. :smt054

Yst.terv.Marika Saikko

Klaara Kotko

Klaara Kotko esittäytyy

Viesti Kirjoittaja Klaara Kotko »

Päätin sitten vihdoin tehdä käyttäjätunnuksen tänne Munanettiin, kun olen lueskellut foorumia jo jokusen vuoden kirjautumattomana. En enää muista varmuudella miten alunperin muniksen löysin- luultavasti oli jotain mieltä askarruttavaa omien kanojen kanssa ja googlettelin ja muniksen tietopankkia google sitten tarjosi. Siitä pitäen oon sitten aina tullut täältä ensimmäisenä hakemaan vastauksia ja lukemaan muiden kokemuksista.

Kotona meillä on pikkuinen kanala, jossa asustaa tällä hetkellä 10 kanaa ja 1 kukko. Ensimmäiset näistä kanoista tulivat meille 4 vuotta sitten nuorikkoina ja 4 on viime kesänä ostettuja, taisi muuten myyjä löytyä juuri muniksen myydään- palstalta. Kolme meidän nuorinta kanasta ovat viime kesän tipusia, kuten myös tänhetkinen kukko. Kanala on vanhan navetan ( nykyisin puutyöpaja) yhteydessä ja kanoilla on myös verkotettu ulkotarha, joka on tällä hetkellä vielä lumen peitossa. Meidän alkuperäiset kanat olivat maatias-sekoituksia, myyjäkään ei ihan tarkkaan tiennyt, hänellä kun oli sekä maatiaisia että jotain ex-tehotuottajia ja nämä olivat olleet vuosia yhdessä ja saaneet risteytyä, kukkojakin oli siis usempia erisorttisia. Viime kesänä hankittiin puhtaita maatiaisia, joten sanoisin että tämä meidän pikku parvi on "jokseenkin maatiaista" tätä nykyä :smt109 Viime kesänä kaksi meidän kanoista innostui hautomaan, toinen oli meidän vanhoja ja toinen vastatullut, joten tipujakin päästiin hoivaamaan ja niiden edesottamuksista nauttimaan- toivottavasti myös tänä keväänä/ kesänä. Ahkeraan tulikin munista lueskeltua viime vuonna kaikkeen haudontaan ja tipuihin liittyvästä lähinnä.

Tämä on mahtava tietopankki, kiitos kaikille kirjoittajille ja tietojaan/ kokemuksiaan jakaneille. Mukava nyt itsekin liittyä virallisesti joukkoon :smt054

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Klaara Kotko esittäytyy

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Tervetuloa Munanettiin ja mukaan keskusteluihin! :smt006
Tonja, p: 046 666 5106

Klaara Kotko

Re: Klaara Kotko esittäytyy

Viesti Kirjoittaja Klaara Kotko »

Kiitos HiltaHelikopteri :smt048
Ei tullut tuossa avausviestissä itsestäni kerrottua juuri mitään eikä sillä liene väliä, minkä ikäinen ja mistä päin olen, mutta kerrottakoon vielä kuitenkin että ikää on 50+ ja sijainti Etelä- Savo.

HParkkola

HParkkola

Viesti Kirjoittaja HParkkola »

Tässä vaiheessa vielä haaveiluasteella, mutta toivottavasti jo tämän vuoden aikana ihan toteutusasteellakin omat maatiaskanat. Facebookin munanetissä olenkin jo hyvän tovin pyörinyt... Pikkuisella maatilalla asustelen Keksi-Suomessa neljän koiran kera. Tulossa myös suomiheppoja... Kanalan rakentaminen alkaa olla nyt ajankohtaista.

Matzon
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Huhti 2018, 13:35

Matzon

Viesti Kirjoittaja Matzon »

Hei! Meillä ollut kanoja nyt neljättä vuotta. Ensin maatiaiskanoja ja sitten ruskeita hybridejä. Nyt hankittiin nuoria Tyrnäväläisiä ja ajateltiin pitää tämä kanta puhtaana ja ollaankin hommaamassa kukkoa tytöille. Nämä eivät pysy aitojen takana, vaan lentelevät yli aina välillä. Muuten kyllä pysyneet "aisoissa". Keskisuomen Jämsässä asustellaan ja mietitty, että jos munia alkaa tulla enemmän porukan lisääntyessä, niin rekisteröidytään ja myydään vähän munia eteenpäin.

Terhin kanat
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Huhti 2018, 17:59

Tuleva jättien omistaja :)

Viesti Kirjoittaja Terhin kanat »

Hei :smt006

Tänne vihdin rauhaan on muuttamassa 4 kanaa ja kukkoherra. Rotuna jättikock.
Tulevat ensin vain kesälomalle, mutta ehkä jo ensivuonna muuttaa sitten ihan pysyvä lauma.
Asumus on juuri rakenteilla.... kuinkakohan sitä hurahtaa

Itse olen viisikymppinen perheellinen ja kuuden koiran omistaja

riepukka
kana
Viestit: 85
Liittynyt: 19 Maalis 2018, 17:39
Paikkakunta: Viitasaari

Riepukka esittäytyy

Viesti Kirjoittaja riepukka »

Olen parasta ennen päiväyksen ohittanut naisihminen Keski-Suomesta, Viitasaarelta. Kaverin innoittamana hankin ensimmäiset kanaset 2014 keväällä. Valkoiset tehokanat kauden jäljiltä ja "kukko". Niistä on edelleen kana ja kukko eläkeläisinä. Kanalaan on tehty monet piirrustukset sisätilan jakamiseen ja pari laajennusta. Tämä vie mennessään. Taas on siunaantunut ylimääräisiä kukkopoikia jotka tarvitsevat uuden kodin- joko meiltä tai kenties joku on vailla kukkoa? :smt023 Kukkoja on kahdeksan viidessä parvessa. Kanalasta löytyy Brahma pariskunta, pari maatiaiskanaa, Faverollia, Marans-Arau sekarotuisia, Hy-line braunin ja Brahman sekulia.Ym. :smt043 Isoa ja pientä vipeltäjää. Tämä on todella loputun suo, joka on vienyt mennessään. :smt044 . Munanetistä olen saanut monta hyvää käytännön vinkkiä ja hoito-ohjetta vauvasta vaariin- siis kanalaan. Munia tulee iloisessa kuorossa ja värimaailma on upea; vaaleasta tummanruskeaan ja vihreät "kultamunat". Paras harrastus ikinä.
Vähän on paljon, miten sen ottaa :smt023

Tuikku

Aurinkorinteen eläimet esittäytyy

Viesti Kirjoittaja Tuikku »

Meidän perheen kanaelämä alkoi äitienpäivän aattona kun hain itselleni äitienpäivä-lahjaksi kotko-parven.
Syksyllä iski jo kanakuume mutta onneksi talvi vähän jarrutti suunnitelmia... sitten yllättäen toukokuun alussa tuolla yhdellä palstalla oli tarjolla parivuotiaiden maatiaisparvi,enkä edes ehtinyt isännälle sanoa kun sovittiin nouto viikon päästä :)
Kanat oli helppo sijoittaa kanilaan ja pikaisen orsien virityksen ja pohjan hiekotuksen jälkeen kesäkanala oli valmis! Ja suunnitelmat talveksi on jo tehty
Ennestään täällä Aurknkorinteellä on temmeltänyt n4 jättikania ja epälukuinen määrä kääpiökaneja. Kissa, eläkkeellä oleva lapinkoiramix, marsuja...
No villakoirat tietty nurkissa lisäksi :)
Työskentelen perhepäivähoitajana ja tämä eläintarha sopii meidän elämäntyyliin loistavasti.

Suvikanat

Suvikanat esittäytyy

Viesti Kirjoittaja Suvikanat »

Hei, minulla on toista vuotta kesäkanat, viime vuonna harjoittelukanoina oli neljä, joista yksi heitti veivin heti kohta tultuaan, eli kolme loppukesän ajan. Tänä vuonna oli kiire saada kanat heti kun ulkona sai niitä jälleen pitää, nyt niitä on viisi. Kanat on minulla lainassa isommasta kaverin kanalasta ja palautan ne sitten syksyn tullen lomanvietostä hänelle. Kanat ovat minulla huvin vuoksi, vaikka munatkin ovat mukavia saada. Kanarouvat liikkuvat koko päivän pihalla vapaasti, yöksi taapottavat koppiinsa ja käyn sulkemassa oven sitten. Munanetistä olen saanut hyviä tietoja kanojen pitoon, kiitos siitä. Kolme kanoista on valkoisia maatiaisia, yksi ruskea ja yksi on jokin erikoisempi, kuulin kyllä rodun, mutta en muista sitä. Sillä on höyhenpeitejalat, ruskea.

Baarma
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Kesä 2018, 15:53
Paikkakunta: Kuopio

Baarma

Viesti Kirjoittaja Baarma »

Kuopion suunnalta aloitteleva kanastelija. Seitsemän sekulia nyt vuoden verran.

Koivuniemen kanala

Uuden "kanaemon" tervehdys

Viesti Kirjoittaja Koivuniemen kanala »

Hei kaikki :smt006 . Juuri tunnukset saaneena Koivuniemen kanala liittyy remmiin.
Saimme elämämme ensimmäiset kanat (5) ja kukon viime sunnuntaina kotiin.
Kanala ja ulkoilualue rakennettiin valmiiksi ja kaikki "vermeet" hommattiin hyvissä ajoin
uusia tulokkaita varten. Munanetin sivuilta ja muualtakin netistä opiskeltiin kanojen hoitoa
ja kasvatusta. Kolmessa päivässä olemme saaneet jo 14 munaa meidän reippailta tytöiltä !
Paljon on kysymyksiä mielessä, mutta täältä näkyy löytyvän erittäin hyviä neuvoja :smt007 .
Jatkamme opiskelua.

-anze-

Tervehdys Jylhälaaksosta :)

Viesti Kirjoittaja -anze- »

Se iski ihan puskista. Selailen turhautuneena käsi poskella nettisivuja, katsahdan ikkunasta ulos tuoreehkoon puutarhaan ja *ping*! Se oli siinä. Sinne sopisi kanala! Rakennetaan kanala!! Meille tulee kanoja!!! Loput arvaatte...

Mies piti sitä ensin ihan vitsinä mutta joutui nöyrtymään asian edessä. Asiasta käytiin aika kipakkakin keskustelu ja vääntö. Päätettiin sitten ottaa ne kesäksi. Varattiin kuusi kanaa, nuorikkoja kaikki ja päätettiin hakea hankkijalta kesäkanala verkkoineen. Ei siinä kauaa nokka tuhisisi pystytyksen merkeissä. Idea oli kaikkien mielestä hyvä, kunnes mies kysyi "mitä syksyllä, mihin kanat?" Tähän halusivat lapsetkin vastauksen. "NO tuota.., myydään pois!" Hiljaista. Kenenkään ilme ei värähdä. Tajusin välittömästi ettei tämä tule menemään läpi. "NO mutta mitä luulet että niille käy kun ne myydään..?" "No en minä tiedä! Joku ottaa lemmikiksi..?" "NO ei vaan se joku syö ne", totesi mies :smt011

Se oli sitten siinä, siis kesäkanalan osalta. Vaan eipä hätää. Suunnitelmiin muutos, rakennetaan talvieristetty kanala :smt045 Mies jo luuli että tämä oli tässä mutta ei, taas väännettiin... Aika alkoi olla kortilla ja miehen kunto leikkauksen jälkeen (tässä vaiheessa koin olevani hirviövaimo) sellainen ettei mitään isompaa rakennettaisi. Tarvitsee siis muuttaa jälleen suunnitelmia. Se pitää sitten ostaa niin valmiina kuin on ostettavissa!

Alkoi hurja myynti- ilmoitusten selailu. Nukkumaan mennessäkin sivut ja ilmoitukset vilisivät silmissä. Melkein viikko siinä sitten selattiin kunnes BINGO!!! Ihan uusi vierasmaja löytyi eikä suuria muutoksia edes tarvitsisi tehdä jotta soveltuisi siivekkäille kodiksi. Sitä sitten hakemaan ja samalla reissulla verkkoa niin jotta varmasti riittää isonkin tarhan tarpeisiin. Seuraavana päivänä ruuat sun muut tarpeelliset. Aikaa oli neljä päivää, NELJÄ PÄIVÄÄ !!! :shock: Silloin tulee asukkaat...

On vihdoin sunnuntai ja tänään haetaan nuorikot, ne kolme isompaa. Toiset kolme pienempää muuttivat jo perjantaina ja piipittävät vielä lämpölampun alla kodinhoitohuoneessa, valvovien pikkusilmien alla. Haku menee iltaan. Kun saavutaan tarhalle kanojen kanssa viimeistelee mies vielä ulkotarhaa, sisätilat ovat valmiit. Nostamme lasten kanssa nuorikot laatikosta halien kera ja päästämme tarhaan jaloittelemaan. Valmista.

En suosittele ihan vastaavaan projektiin ryhtymistä ellei pidä tiukasta aikataulusta ja hermojen kiristelystä (ja rahan menosta). Tosin en tiedä olisiko mitään sen kummemmin tehty mutta parisuhdetta ei olisi ehkä niin kovin koeteltu. Mutta eikös parhaat ideat tulekkin yllättäen..?

Meillä asustaa nyt kolme jättikochin kanaa ja kolme silkkikanaa jotka majailevat vieläkin kodinhoitohuoneessa (niin suloisia ja kesyjä kun ovat :smt055 ). Ulkoilevat päivät vapaasti mutta valvottuina. Ja kuten jo arvata saattaa ovat kanaset meillä koko ikänsä nauttien kanamaailman mukavuuksista hamaan vanhuuteensa saakka :smt001

SiniS
kääpiö-kochin
Viestit: 339
Liittynyt: 16 Kesä 2017, 05:04
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Re: Tervehdys Jylhälaaksosta :)

Viesti Kirjoittaja SiniS »

Hih :smt036 nopea toiminta on hyväksi. Mä annoin viime vuonna miehellä aikaa 5 päivää _rakentaa_ kanala, ensin teki kesäasunnon ja sit pakkasten uhatessa viikossa talviasunnon. Pitää deadlinet tarpeeksi tiukkana, niin ei jää hommat retajamaan :smt044
Lehmiä, koiria, kissoja ja kanoja (orpington, maatiainen, kääpiökochin)

kaisumaria
leghorn
Viestit: 454
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Uuden "kanaemon" tervehdys

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Hei ja tervetuloa :smt006
Täältä tosiaan löytyy vastauksia moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen ja, anteeksi vaan, täällä ei esiinny naljailua eikä ihmeellistä kommentointia, kuten muilla foorumeilla.
Neillä kymmeniä vuosia kanaharrastusta takana, välillä jo väsyttää mutta eihän ilmankaan
voi olla. Tärkein edellytys on hyvä lomittaja että pääsee välillä muuallekin.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

Vastaa Viestiin