Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2017

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

ivek

Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2017

Viesti Kirjoittaja ivek »

PieniKotiKanala haaveena

Heippa!

Täällä tämmönen 26-vuotias eläinhullu :) Muutettiin juuri maalle ja haaveena kanala on ollut niiniin monta vuotta eikä koskaan sopivaa saumaa / paikkaa ole löytynyt. Nyt vihdoin sain miehen suostumaan kun lääniä löytyy ja pihapiiristä paljon rakennuksia ja mahdollisuuksia :smt007 Tässä on kohta viikko tullut luettua joka vapaassa saumassa mitä nyt mieleen juolahtaakaan ja paljon on vielä auki ja tietoa saati taitoakaan ei niinkään ole. Onneksi pohjalla on eläinpuolen koulu ettei nyt onneksi niin toivoton tilanne ole :p

Tarkoituksena siis keväällä alkaa rakentelemaan kanalaa vanhaan traktorihalliin. Meiltä löytyy pari koiraa ja kissa ja hieman jännittää miten koirat reagoivat näihin kaakattajiin :D

Rotuja olen tutkinut jonkun verran ja hirveä innostus olisi muutamaa eri rotua saada, suosituksia tarvisin :) Myöskin ruokintapuolta olen tutkinut ja miettinyt ja sekoittanut päätäni eri vaihtoehdoilla...
Toivottavasti ensi kesänä meillä tallustelee pihalla monta ihanaa kaakattajaa :)

-I-

Kattimari

Re: PieniKotiKanala haaveena :)

Viesti Kirjoittaja Kattimari »

Tervetuloa minun puolestani! Täällä on todella paljon tietoa ja mukavia ihmisiä! Teillä hyvä tilanne, kun on ihan ammattitaitoa ja hyvät tilat. Meillä on tyrnäväläisiä maatiaskanoja, joihin olen oikein tyytyväinen, mukavia luonteeltaan ja muniakin tulee ihan kivasti. Lisäksi silkkejä, lähinnä lemmikiksi ja lapsen kannalta kivan pehmoisia silitellä :smt001 Lapsi on jo tosin 13 v. ja mukana kovasti hoitamassa.

Hermen

Kassalan kellarikanala kuittaa!

Viesti Kirjoittaja Hermen »

Niin siinä sitten kävi että meille tuli kanoja vaikka mies ensin kovasti yritti kammeta vastaan. Kanat sijoitettiin vieläpä talomme kellariin! Eli alkutalvesta sain levitellä kuivikkeet tuonne 8neliön mikäliehuoneeseen ja hakea 3 kanaa ja kukon kellariamme asuttamaan. Iittiläisiä ovat ja kovin sieviä. Nyt sitten opetellaan kanojen sielunelämää ja syödään omia munia. Kun vaan joku ymmärtäisi alkaa hautomaan. Miusta ei kanaemoksi ole, saisivat itse lisääntyä ja hoitaa lapsensa.

Kanojen tulon myötä yksi haave toteutui, mistähän seuraavaksi alkaisi haaveilemaan... :smt055

heikki

Re: Kassalan kellarikanala kuittaa!

Viesti Kirjoittaja heikki »

Onnea päättymättömään suohon. Ainaskin aluksi hyviä haaveilu kohteita on kanit, riikit, vuohet, lehmä ja strutsi. Sen jälkeen luontevana siirtymänä onnistuu ainaskin, emut, jättiläiskilpikonnat, krokotiilit ja uusi mies.

merccu59

Uusi käyttäjä Pohjois-Savosta

Viesti Kirjoittaja merccu59 »

Meillä muutama ruskea hybridi kana ja hautomakoneesta kuoriutu viime juhannuksena 3 kukkoa ja 7 kanaa.Uudet ovat sekarotuisia.
Meillä on myös 3 hanhea,2 ankkaa ja 2 kalkkunaa.
Nyt juuri tänään kuoriutu kalkkuna nuorikko hautomakoneesta,laitoin 3 munaa tulemaan,saa nähdä tuleeko lopuista mitään.
Tyttö kalkkuna tarvii miehen kun urospuolinen on niin iso ettei siitä ole hommin.
Toivossa on että näistä uusista tulisi uros.
Hanhet ja ankat hautoo kilpaa,niillä 2 pesää joissa ovat vuoron perään hautomassa. :smt055 :smt055

Minni

Kanalan suunnittelija

Viesti Kirjoittaja Minni »

Hei!

Kanalaa on mietitty jo monen vuoden ajan ja nyt tänä keväänä olisi sellainen tarkoitus rakennella vanhaan navettaan. Vielä ei ole mitään aloitettu ja ajattelinkin kysellä vähän mielipiteitä ja kokemuksia. Ohjeita ja keskusteluja ollaan kyllä luettu ja jonkinlainen suunnitelma on valmiina. Uutta tulee olemaan meille myös kanojen hoito. Mutta innolla odotellaan kevättä! :smt060

Rintamamiestalo

"Rintamamiestalon"

Viesti Kirjoittaja Rintamamiestalo »

Taajamassa asustava lintuharrastaja (undulaatit) täällä kiinnostuneena lueskelee kanajuttujanne. Kiinnostunut kyllä ,mutta valitettavasti naapurusto melkoisen ääniherkkää joten omien kanojen harkitsemisen voinen unohtaa. Mielenkiinnolla ja tiedonhankinnan siis....

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4270
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: "Rintamamiestalon"

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Nooh...kanat on aika hiljaisia, kukko on se joka "metelöi" :smt042
Miten olisi japaninviiriäiset? Tai jotkut muut viiriäiset? Saisit pieniä kanalintuja ja pikkumunia :smt007
Tonja, p: 046 666 5106

Helenals
kana
Viestit: 86
Liittynyt: 04 Marras 2016, 13:22

Re: Kanalan suunnittelija

Viesti Kirjoittaja Helenals »

Hei!
Tervetuloa mukaansatempaavaan harrastukseen! :smt041
Täälläkin on kanala navetassa, mutta siellä kasvatetaan lampaita muissa huoneissa.
Ulkoseinät eristettyä betonia /muuta kivitavaraa ja toiminut oikein hyvin ja ilmanlaatu/kosteus ollut hyvä kunhan oven lampaiden tiloihin on sulkenut.
Ei muuta lämmitystä kuin kestopehku ole ollut tarpeen tänä leutona talvena. (Ei ole kertaakaan ollut alle -20) Parvessa ollut 19 kukkoa ja kanaa ja koko huone on n. 16 m2 mutta kanat ja kukot huomattavasti pienemmissä omissa tiloissa.
Nyt kuitenkin uusi erillinen kanala rakenteilla koska isännän mielestä ne hieman sekoittavat lammasasioita. :smt037 :smt017
Tein hieman takaperoisesti että saisin kanahommat alkuun: hankin ensin monen vuoden kiinnostuksen jälkeen kesällä tipuja ja sitten aloin rakentelemaan varsinaista kanakoppia navettaan. Niinkin voi tehdä jos on paikka tipuille katon alla.
Karvas kokemukseni on että olisi ollut parempi aloittaa munista asti koska silloin on pienempi tautiriski. Kävi ilmi että tipuilla on todennäköisesti ollut IB mukana alusta asti. Joudun teurastamaan kaikki ja aloittamaan alusta. Sain toki luvan ottaa omista siitosmunia.

Pippo

Uusi tulokas Pippo sanoo moro!

Viesti Kirjoittaja Pippo »

Hello kaikille!

Mulla ollut jo pari vuotta 3kanarouvaa ja kukko.Kantapään kautta opetellut miten niiden kanssa eletään..
Olisin päässyt sata kertaa helpommalla jos olisin tajunnut lukea vinkkejänne aiemmin,kirjoista ei kaikkea
opikkaan!
Mutta sydämeni ovat Kanaset vieneet totaalisesti ja on mahtava nyt tavata samalla tavoin höyrähtäneitä!!!

kaisumaria
leghorn
Viestit: 450
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Uusi tulokas Pippo sanoo moro!

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Tervetuloa! Mistä päin olet?
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

Pippo

Re: Uusi tulokas Pippo sanoo moro!

Viesti Kirjoittaja Pippo »

Joo olen täältä Hämeestä,Lopelta.Entäs itse?mitens iso porukka kanalaisia itelläs on?

kaisumaria
leghorn
Viestit: 450
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Uusi tulokas Pippo sanoo moro!

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Nyt on aika vähän porukkaa, kanalassa seitsemän kanaa, 5 light sussexia, araucana ja light brahma-vanharouva, kaksi
sussex-kukkoa, neljä riikinkukkokyyhkyä (kaikki tyttöjä!) ja riikinkukko ja -kana.
Kalkkunalassa kaksi pronssipariskuntaa, pojat ja yksi tyttö ns. recessice slate-värisiä eli harmaita ja yksi valkoinen tyttö.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

MerjaN

tipi-tipi-tipi

Viesti Kirjoittaja MerjaN »

Hei :smt006 Olen keski-ikäinen maatilalla lapsuuteni elänyt nainen. Kotiuduttuani uudelleen maaseudulle taloon, jonka pihapiirissä on eläimetön navetta, päätin omia rakennuksen toisen pään itselleni :smt001 Aloittelen touhuani ilmeisesti lihaviiriäisillä ja maatiaiskukolla kanoineen.
Olen tässä pohtinut eri kanarotujen yhdistämistä samaan tilaan, olisiko mahdollista. Miten sitten noiden kukkojen kanssa? Voiko sitä laittaa useampaa kukkoa yhteen tilaan vai tuleeko siitä :smt021 ?

Tania

Re: tipi-tipi-tipi

Viesti Kirjoittaja Tania »

Tervetuloa MerjaN! :smt006
Puitteet kuulostaa hyvältä :smt004 Noihin kysymyksiin on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, monella täällä on sekalainen parvi mutta riippuu roduista miten tulevat toimeen. Sitä kun on isompaa ja pienempää, aktiivisempaa ja rauhallisempaa rotua. Jos tarkoitat eri maatiaiskantoja niin pitäis onnistua ihan hyvin, toisaalta voishan sitä pitäytyä yhdessä kannassa jos innostuu vaikka säilyttämään :smt048 Kukkojen kanssa sama juttu, riippuu parvidynamiikasta, tiloista ja kanojen määrästä yms. voiko pitää useampaa kuin yhtä kukkoa. Todennäköisemmin onnistuu ehkä jos kasvavat samassa parvessa ja saavat selvitettyä arvojärjestyksensä kuin että löis kaksi aikuista kukkoa kylmiltään yhteen. Enemmän tietävät jatkakoot tästä.

Vastaa Viestiin