Pikkukanala Pirkanmaalle

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
varjovaahtera

Pikkukanala Pirkanmaalle

Viesti Kirjoittaja varjovaahtera »

Heippa kaikille!
Olen 50+ nainen Nokian perämetsältä. Asustelen täällä pikku mökissä mieheni ja kissan kanssa. Aloimme kesällä remontoimaan vanhaan navettarakennukseen pientä kanalaa. Tarkoituksena olisi hankkia muutama maatiaiskana ja kukko. Kanoista ei kokemusta juuri ole, mutta täältä on saanut oikein mukavasti tietoa, suurkiitos siitä!
Nyt on n. 20 m2 ulkohäkki valmis ja sisätilatkin jo lämpimät. Pientä fiksausta vielä vaatii, mutta eiköhän se ennen kevättä ole muuttovalmis. Vielä en ole "löytänyt" tulevia kanojani, joten jos jollain on varattavissa lähiseudulla maatiaisia (ehkä 4 kanaa ja kukko), niin laitappa viestiä. Alhot tai hämäläiset kiinnostavat eniten, muistakin kannattaa ilmoittaa.
Terveisin tuleva kanalanomistaja

kaisumaria
leghorn
Viestit: 454
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Pikkukanala Pirkanmaalle

Viesti Kirjoittaja kaisumaria »

Hei ja tervetuloa joukkoon tummaan!
Tuolta kasvattajalistalta kannattaa katsoa niitä maatiaisten kasvattajia, varmasti löytyy sieltä läheltäkin.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

helimarjutk
muna
Viestit: 12
Liittynyt: 07 Heinä 2016, 20:32

Re: Pikkukanala Pirkanmaalle

Viesti Kirjoittaja helimarjutk »

Hei!
Joko sait jo paljon kanatarjouksia? Minulla on sekarotuisia maatiaisia kasvamassa Pirkkalassa 14 tipun lauma, mistä voi tulla valitsemaan. Äiteinä on erivärisiä hämäläisiä, 1 tyrnäväläinen ja 2 tyrnäväläis/hämäläissekoituskanaa ja isä on puhdasrotuinen iitin kannan kukko. Laumassa on 6-7 kukkotipua ja 7-8 kanatipua. Kanatiput maksavat 10 euroa/kpl ja kukonpojat ovat ilmaisia. Osalla kukonpojista on jostain syystä ruusuharja, mikä on sekarotuisuuden merkki. Mutta kukko sinun täytyisi hakea varmaan joka tapauksessa muualta, etteivät ole sisaruksia :smt002. Jos kiinnostaa, soittele tai laita viesti p. 050 3602969, Heli

varjovaahtera

Re: Pikkukanala Pirkanmaalle

Viesti Kirjoittaja varjovaahtera »

Kiitokset Helille, nyt on varattu 4 (tai ehkä 5) ihanaa pikkukanaa :smt041 . Kukko vielä puuttuu. Koitetaan saada kanasten koti valmiiksi pikaisesti, jotta voidaan hakea ne kotiin!

varjovaahtera

Re: Pikkukanala Pirkanmaalle

Viesti Kirjoittaja varjovaahtera »

Pieni päivitys paikallaan. Nyt on jo kuukauden meillä ollut viisi vilkasta ja uteliasta kanaa sekä pari viikkoa sitten kotiutunut komea punainen Rampe kukko. Hyvin ovat kotiutuneet ja toistensa kanssa toimeen tulevat. Todella hauskaa seurattavaa nuorison toimet :smt001 . Kevättä ja ulospääsyä vaan odotellaan.

Vastaa Viestiin