Ai-nokki esittäytyy!

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Ai-nokki

Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Ai-nokki »

Moi vaan!

Kana-hurahdukseksi :smt048 tätä kai voisi kutsua, mutta kanala on melkein valmis ja ekat hämäläiset maatiaiskanat on varattu (ne tosin vasta kuoriutui, mutta kun on kasvaneet riittävästi niin..).....

Asun vanhalla rintamamiestilalla ja vanhaan navettaan olen räpeltänyt pienen talvilämpimän kanalan. Siellä on oikein kamiinakin! Ulkotarha on vielä kesken.

Alkava harrastukseni on ollut pitkäaikainen haave, kun kanat on niin kivoja :smt049 -ja samalla minulla on kova tarve vastustaa tehotuotantoa. Lihaa en syö, mutta munia mielelläni, etenkin jos tiedän että ne on munittu hyvillä mielin!

Meille mahtuisi myös pari "eläkeläistä" tuotantokanaa, kun vaan ensin keksin mistä niitä alkaisi kyselemään.

Ai-nokki

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Ai-nokki »

Moi!

Nyt mulla on kaksi kanaa ja yksi kukko :smt003 . Toinen kana on valkoinen hybridi, toinen ruskeankirjava paduan-aracauna. Kukko on ruskean kanan veli -ja niin hienon värinen, ihan kuin aapiskukko! Komeasti se tuolla pihalla kiekauttaa monet kerrat päivässä ja kuopsuttaa rouvain kanssa!

Ihan helmee porukkaa :smt007 !

Annir85

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Onnea siivekkäiden uudelle omistajalle :smt038 , noista risteytyksistäsi olis kiva nähdä kuvat, kuulostavat sen verran hauskoilta :smt003

Ai-nokki

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Ai-nokki »

Moi,

Onkin viimekäynnistä aikaa! Hyvä idis Annir85, voisinkin laittaa kanoille oman nettialbumin (eikös täällä kuvat toiminu niin että tarvii joku linkki olla?) niin voisin esitellä parveni- sillä viikonloppuna myös kauan ja hartaasti odotetut hämäläiset kanat saapuvat meille :smt001.

Saas nähdä miten toisiinsa tottuvat :smt048 mutta tulokkaille on jokatapauksessa tehty "väistötarha", josta pääsevät ensin tutustumaan turvallisesti.

Ihan mahtavia tyyppejä nuo kanat, en voi kuin ihmetellä miksen aiemmin tahkonut tahtoani läpi tässä asiassa(miehelle lähinnä :smt003 ). Lapset tykkää hirveästi kanoista -kuten äitikin- ja haluavat auttaa hoitamisessa. Matoja ollaan kaivettu monet kerrat kanoja varten ja etsitty puutarhasta etanoita!
Ollaan me kerätty kaikenlaisia kerppujakin: pihlajanoksia marjoineen päivineen, ruohoa ja heinää, maitohorsmaa, saniaisia jne. Ajattelin että jos ja kun ne eivät syötäväksi kelpaisikaan, niin onpa siinä erilaista kuiviketta ja kahisevaa puuhattavaa kanasille talveksi! Lehtiä suunnittelin myös haravoivani, mutta sen kuivatuksen kanssa on tietysti vähän niin ja näin. Pitäiskö lämmittää pihasauna ja toivoa että ne kuivuu siellä :smt005 ? Mitähän vielä keksisi säilöä?

Palaan asiaan niiden kuvien kera!

Ai-nokki

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Ai-nokki »

Tässä nyt linkki meidän kanojen omaan nettialbumiin :smt037 . Toistaiseksi ne hämäläiset tyypit vielä puuttuvat, mutta lisäilen kuvia kunhan asia etenee -ja ehdin.

http://1drv.ms/1rC4z2b
Viimeksi muokannut Ai-nokki, 30 Syys 2014, 16:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Maatikko

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Maatikko »

Mä vien lehtiä jne. ihan sellaisinaan kanalan pohjalle, siellä on mulla sellainen nurkka johon kippaan kaikkea puutarhasta. Siitä tulee syksyn mittaan pehku, joka talvella lämmittää osaltaan kanalaa.

Ai-nokki

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Ai-nokki »

Moi taas!

Nyt on kuvia lisäilty, käykää kurkkimassa (linkki albumiin on tässä viestiketjussa ylempänä)!

Lasten kanssa pidettiin viime perjantaina kanalan avajaisetkin, jossa tarjoiltiin mm. kana-, kukko- ja tipupipareita :smt003 . Vieraat( siis lapset) saivat ehdottaa kanoille nimiä ja kylläpä hyvät nimet saatiinkin: Pipsa, Nopsa, Pilvi ja Pomppa ovat siis "uudet" Hämäläiset kanaset.

Ai-nokki

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ai-nokki esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Ihania kuvia! Niin kodikkaan näköinen kanala :smt050
Tonja, p: 046 666 5106

Vastaa Viestiin