Peppilotta Kuopiosta

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Peppilotta

Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Hei kaikille :smt006 !
Täällä Peppilotta Kuopiosta, ihan vasta-alkaja kana asioissa.
Monta vuotta on kotona ja työkavereiden kanssa luettu juttuja pihakanaloista ja nyt talvella tuli mieleen alkaa selvittämään olisiko mahdollista saada muutamia kanoja omaan pihaan.

No nyt ollaan siinä vaiheessa, että pikkukanoja on käyty katsomassa esalla Karttulassa ja pikkukukkoja piiparisella Juankoskella, ja kanala on rakenteilla :smt003 . Esalta on tulossa nuoria HY line-kanoja ja piipariselta jättikotsisekotuksia olevat kukkopoika ja kananuorikko. Ei olis vielä vähän aikaa sitten arvannut, että tästä kehittyy tällainen kanakuume. Ollaan jotenkin ihan hurahdettu noihin isompiin ja pörhäköihin kotkottajiin. Malttamattomina odotellaan sitä hetkeä, kun päästään hakemaan kukko ja kanaset kotiin!

Talveksi teemme autotalliin talvikanalan, mutta tarkoitus on että saisivat olla mahdollisimman paljon vapaana pihalla ja myyrätä puutarhassa minun kanssa. Meillä on paljon kastematoja ja pikkuöttiäisiä, jonkin verran myös lehtokotiloita ja valitettavasti muutamia liljakukkoja. Kanat hommiin, hop hop :smt023 !

Terveisin Peppilotta

Peppilotta

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Ensimmäiset jättikotsisekoitukset haettiin tänään Piipariselta. Meidän piti ottaa yksi kukkopoika ja kananuorikko, mutta eihän me voitu jättää kolmikon toista kukkopoikaa, eli kotiin palattiin kolmen kotkottajan kanssa :smt003 . Reippaasti tutkivat uuden tarhan ja alkoivat syömään, mutta taisi olla parvea ikävä, kun pientä sirkutusta jäivät kanalaan pitämään :smt022. Toivottavasti käyvät yöpuulle ja kotiutuvat pian uuteen kotiinsa.

Eka yö meni hyvin. Aamulla osasivat laskeutua tikapuita pitkin kanakopista tarhaan. Kovasti innostuivat olkisilppua potkimaan, syömään ja juomaan. Jonkun ajan päästä alkoivat venyttelemään, sukimaan sulkiaan ja kävivät päivälevolle :smt015

piiparinen
plymouth rock
Viestit: 699
Liittynyt: 29 Kesä 2010, 20:55
Paikkakunta: juankoski

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

hienoa,että porukka on sopeutunut jo noin hyvin uuteen kotiin :smt045 Onnea vain vielä uudelle ihanalle harrastukselle :smt023
kana on munaa viisaampi(kalevalaisesta runoudesta)

Peppilotta

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Tänään haettiin hyline-kananuorikot Esalta...
Koomisia tilanteita oli kanatarhassa kun isommat jätit ihmeissään katsoivat pienempiä sirkuttajia tarhan toisessa nurkassa ja pienemmät toisessa nurkassa. Piirileikkiä siinä mentiin puolin ja toisin. Laitettiin kuitenkin jätit yöksi kanalaan orsille nukkumaan että pienemmät saavat rauhassa kotiutua. Toivottavasti osaavat asettua olkipehkuihin nukkumaan :smt015

Kiitos Piiparinen, pelottavan hyvä harrastus on alussa. Onneksi meillä on oikeasti rajalliset tilat joten ei ole mahdollista laajentaa. Appiukko tuumasi kanoista kuultuaan, että kohta työ muutatte maalle :smt003

Onko muuten kenelläkään vinkkejä siitä miten kanoista kovasti innostuneen koiran saisi totutettua kanoihin? Toistaiseksi on käyty koira sylissä kanoja katsomassa, varsinkin lenkin jälkeen. Ei kuitenkaan haluta kanoja säikytellä.

Peppilotta

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Vähän päivitystä...
Reilun viikon verran on kanojen touhua seurattu. Tasapaino on pikkuhiljaa löytymässä pikkukanojen ja jättien välillä. Myös meidän koira alkaa tottua kanoihin, nyt malttaa jo paremmin seurata kanojen touhuja. Yllättävän aktiivisia ovat kanat olleet, hyvin on ruoka, juoma, kalkki ja sora maistuneet. Herkkuja ja ruohosilppua on myöskin tarjoiltu. Kaikki näyttävät kasvaneen selvästi viikon aikana :smt045 .

Valkoisen jättikukkopojan harja ja heltat on suurentuneet, muuttuneet kirkkaan punaisiksi ja muutaman harjoittelurääkäisyn jälkeen tänään kuulimme ensimmäiset kukkokiekuut (yht. 8 kiekaisua :smt003 ). Ääni on sopivan matala, joten en usko naapureiden siitä häiriintyvän.
Valkoinen jättikana on kukon suosikki, ne nyhjää koko ajan kylkimyyryä ja asettuvat vierekkäin orrelle :smt008 .
Musta jättikukkopoika on mahdoton ahmatti, se on aina ensimmäisenä ovella vastassa ja yrittää rohmuta kaikki herkut, varsinkin rusinat. Se käyttäytyy hyvin samalla tavalla kuin valkoinen jättikana, myöskään harja tai heltat ei ole kasvaneet, joten meillä on alkanyt herätä epäily, että olisko se sittenkin kana :smt017 . Tämä ei ainakaan vielä ole kiekunut, vaan ääntely on lähinnä pientä kurlutusta...
Pikkukanat tulevat sylikanoiksi, kun istun tarhassa jakkaralla. Ensin hyppää valkoinen Lumikki, sitten ruskeanaamainen Lemmikki ja lopuksi ruskehtavat Ruska ja Rusina :smt007 .

sevil

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja sevil »

Kiitti, on kiva lukea, miten uudella alkajalla on homma mennyt. Minä haaveilen vasta kanalasta..

Peppilotta

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Jätit ja pikkukanat alkavat olla parveutuneet :smt020 .
Pihalla ulkoilu onnistuu hienosti, kukkapenkkejä tutkitaan ja pikkusen kuopsutellaankin, mutta ihmeempiä vahinkoja ei ole tehty :smt003 . Etanat saavat kanoilta kyytiä, kastemadot ovat niin isoja että ne jätetään vielä rauhaan, itikat napsitaan hienosti ilmasta. Kaikki vihreä maistuu, ruoho ja apila varsinkin.

Loman aikana pitäisi viimeistellä ja maalata kanala ja ulkotarha, rakentaa munintapesät ja alkaa miettiä talvikanalaa. Putkilämmitin ja termostaatti sekä valot on jo hankittu :smt040 .

Peppilotta

Re: Peppilotta Kuopiosta

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Syksy on mennyt muuten mukavasti, paitsi että yksi kana menetettiin :smt022
Talvikanalassa kestopehku pöhisee, kaksi lämpölamppua on puoliteholla valaissut ja lämmittänyt kanalaa, viime viikonloppuna toinen lämpölamppu vaihdettiin kirkasvalolamppuun ja nyt näyttää siltä että kanat on paljon virkeämpiä päivällä ja illalla käyvät vähän ennen valon sammumista jo nukkumaan. Nyt munatkin löytyy munintapesistä eikä niitä tarvitse pehkun seasta kaivella. Kovasti odotellaan että kotsinuorikot aloittaisivat munimaan, tänään Coco kävi jo munintapesässä, hyvä kun mahtui oviaukosta sisään :smt003
Kohta varmaan karkaa mopo käsistä, kun laitettiin tilaukseen automaattinen hautomakone :smt040

Vastaa Viestiin