Käyttäjien esittelyjä vuodelta 2013

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Antikeijukainen

Kanalapiika Pohjois-Pohjanmaalta esittäytyy

Viesti Kirjoittaja Antikeijukainen »

Hei vain, täällä kirjoittelee 21-vuotias tytönplanttu Oulunseudulta.

Muutin vuokralle Mikkan talouteen joskus alkukesästä sillä puheella että auttelen elikoiden hoidossa. Siinähän kävikin niin etten osaisi enää kuvitella elämää ilman sulkaisia ja karvaisia kavereita :smt003
Päätin sitten itsekin liittyä munikseen, koska tietohan ei koskaan ole pahasta :smt001

Tilallahan on siis tyrnäväläisiä maatiaskanoja sekä pari ankkaa. Kanoja on neljä, joista kahdella on poikue kuoriutunut ja yhdellä laskettu aika käsillä. Lisäksi on kukko Seppo.

Siipikarjan lisäksi on sitten possua, lammasta, hevosta, koiraa ja kissaa. Elo on mukavaa ja mielekästä, ja olen Mikkalle ikuisesti velkaa siitä että otti minut tänne "työterapiaan" (tosin tällä hetkellä olen ihan rahallisestikin vuokran velkaa, kiitos kelan). Ystäviähän Mikkan kanssa ollaan oltu yläasteelta lähtien, tuttuja jo ala-asteelta.

fanikana

Lahdesta heippa!

Viesti Kirjoittaja fanikana »

Olen jo keväästä asti seurailllut palstaa mutta en ole tainnut esittäytyä.

Eli Fanikana Lahdesta ja hurahtanut kanoihin kesäkanojen myötä :smt003
Otin kesäksi 4 iittiläistä (sekoituksia) ja orpingtonkukon.

Viime viikolla hain koiralle evääksi kääpiökochin-kukon mutta sehän on niin suloinen tapaus, ettei sitä raaskinut tappaa.
Tuolla se nyt tepastelee pihalla. Kun vähän viheltää, niin se juoksee jostain puskan alta luokse. Aivan ihana! :smt055
Tänään haen 8 kanaa lisää.
Silkit kiinnostavat myös kovasti.

Hautomiskokeilut myös käynnissä, kyllä tässä jo itsensä vähän hulluksi tuntee! :smt003

Tarkoitus ei ole ainakaan tällä hetkellä olla säilyttäjä, enkä voisikaan, kun risteytyksiä tarha pullollaan mutta kuka tietää, jos jonain päivänä :smt002

naibunuuni

Vaasalainen kanahörhö esittäytyy :)

Viesti Kirjoittaja naibunuuni »

Jonkun aikaahan tässä on tullut munista seurailtua ennenkuin tänne rekisteröidyin ja nyt onkin jo kulunut toiset jonkun aikaa ennenkuin vihdoin esittäydyn!

Eli täältä kirjoittelee nuorehko Vaasalainen eläinhörhö joka kutsuttaessa tottelee nimeä Johanna :)
Miehen ja kahden pienen lapsen lisäksi tilallamme tallustelee kiitettävä määrä erirotuisia kanoja/kukkoja, hevosia, saksanpaimenkoiria ja kissa.. niin ja noh.. mukavan kokoinen akvaariokin löytyy mitä eriskummallisinee asukkaineen :smt040
Täälä sitä sitten vähäväliä haalitaan mm Maranssin munia koneeseen ja kokeillaan kepillä jäätä, että josko Suomenmaasta löytyisi muitakin kyseisen kauniin rodun ihailijoita jotka haluaisivat tämän kantaa alkaa kotimaassamme kasvattamaan. Näitä kun käsitykseni mukaan ei meilläpäin kuitenkaan liioiksi vielä ole.

Pitemmittä puheitta toivotan kaikille munislaisille oikein mukavia ja munarikkaita hetkiä tämän ahh niin ihanan harrastuksen parissa!Johanna :smt006

AnneS

Untuvikko Varkaudesta :)

Viesti Kirjoittaja AnneS »

Täällä kirjoittelee uusi maalaiskanaharrastuksen aloittelija. Kanoja on tulossa lauantaina. Kanilana toimii vanha autotalli (omakotitalo on taajama-alueella), jossa asustelee jo tällä hetkellä kaneja ja marsuja. Mutta vielä riittää kanoillekin tilaa. Lämmitysmuotona on puukamina. Lisäksi tallirakennuksen toisessa päässä oleva ulkosauna lämmittää myös rakennusta jossain määrin. Kestopehku on ajatus laittaa myös kanoillekin, tosin viime talvena kanien osalta en saanut sitä käymään, kosteutta ei kai ollut tarpeeksi. Tallissa on betonipohja, ilmeisesti eristämätön, mutta laitoimme pehkun alle styroxit, jottei jäädy. Kanit eivät kaivaneet styroxia esiin, en tiedä tekisivätkö kanat niin?

Ihan innoissaan täällä oottelen ja nyt loppuviikosta laittelen miehen kans kanilan kuntoon uusia asukkeja varten :)

16.9.13:
AnneS kirjoitti:Kuvia kotkoista löytyy blogistani

http://vihervaarantalo.blogspot.fi/2013 ... ikana.html

Kanalaa viritellään vielä fiinimmäksi, jahka ehditään loppuviikosta. Ja heti tuntuu, että olishan noita tuonne enemmänkin mahtunu :D

Nyt siis tuli kolme kanaa, sekarotuisia maatiaisia ruskea ja valkoinen sekä puhdasrotuinen musta hämäläiskana.

Oon jo ihan myyty tälle harrastukselle :)

CocaCola

CocaCola tässä moi!

Viesti Kirjoittaja CocaCola »

Moi vaan kaikille,
Tähän talouteen kuuluu niin nelijalkaista kuin kaksi jalkaisia joista kulunee ihmisten puhetta,mutta nyt on tullut lisäystä kaksi jalkaisiin joka toi minut tänne munanetin puolelle.Elikkä kukkopojat muutti meille ensin Coca ja Cola,kovin muistuttavat silkkikukon näköisiä mutta ei nuo puhdas rotuisia ole,mutta kovin eloisia veijjareita.Sitten löysin tämän paikan kautta meille kanaparven,elikkä kääpiökochin rouvat/neidit Maisa,Iines,Harmaa,Sanelma ja Unelma löysivät uuden kodin meiltä,ja saavat jatkaa niiden edellisen paikan nimillä.Kovasti ovat tuleet hyvin toimeen ja seurailemme niiden touhuja,ja keksimmäinen lapsi pitää huolen joka aamu jottei vaan isä ota kaikkea puuroa kattilaista jotta jää kukoille ja kanoille:)

suvi

Projekti alkaa olla loppusuoralla

Viesti Kirjoittaja suvi »

Joo, moikka vaan Salosta!
Meillä on tehty uutta paikkaa vanhan tilalle ja kiikarissa olisi nyt ainakin sussexia sekä kalkku buttia. Likat on haaveillu omista ranskanlupista niin semmoisiakin on vähä tullu vilkuiltua :smt002
Taka-alalla jo kuukausia viestiketjuja lukeneena tässä on tuntunu kummasti viisastuvan, joten päätimpä nyt minäkin laittaa lusikkani tähän soppaan ja siirtyä stalkkerilinjoilta aktiiviksi :smt003

Suvi

Ullar

Ulla esittäytyy.

Viesti Kirjoittaja Ullar »

Hei kaikille. Olen Ulla Pöytyältä. (Turusta n. 50 kilsaa pohjoiseen)
Minä olisin kiinnostunut alkaa kasvattamaan pienimuotoisesti viiriäisiä ihan paisteiksi, ja munia ruuaksi, vain oman perheen tarpeiksi. Nyt sitten tarvitsisin Varsinais-Suomen alueelta ensimmäiset viiriäisen munat haudottavaksi. Onko kellään tällähetkellä myydä munia, ja mitähän ne maksaisivat? Hautomakone pitänee myös hankkia... Käytettynä voisin ostaa, jos jollakin olisi myydä.
Viiriäisten kasvatus kiinnostaa lähinnä siksi, että niiden munat ovat kuulemma vähemmän kolesteroolia sisältäviä kananmuniin verrattuna, ja liha olisi tietenkin sitten luomua, ja tietää mitä syö kun itse kasvattaa... GMO:n tulo Suomeenkin tietysti hirvittää...
Saattaapa takapihalla ensikesänä olla temmellystä lisää (häkin sisäpuolella tietysti) sitten koiran ja kanin seurana. :-)

Sitten seuraavaksi haluan kertoa että, nämä palstan ohjeet tuntuvat vaikeilta ymmärtää... toivottavasti opin ne aikaa myöten. :oops:

Lomaiska

Heipahdus Etelä-Vosta

Viesti Kirjoittaja Lomaiska »

Hei. Mäntyharjulla metsän keskellä asustellaan. Keväällä meille muutti seitsemän Iittiläistä kananeitiä ja kaksi kukkopoikaa. Elokuusta lähtien ollaan jo päästy munan makuun. :) Toissa kesänä oli eläkeläiskesäkanoja mutta halusin jotain pysyvämpää. Kanaparvi tepastelee päivät tyytyväisenä vapaana pihamaalla, kerrassaan ilo silmälle! Talvikanalaa pitäisi alkaa vähän rakentelemaan jo olemassa olevaan navettaan. Siitä laittelinkin jo viestiä rakentelu/remontointi osioon eli kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Karvaisia kavereita löytyy isännän "iloksi" muitakin pihapiiristä. Kaksi koiraa, kaksi kissanpentua, kaksi kania ja hevospuolella ratsutammani keväisen varsansa kanssa sekä shettis. Että emännällä riittää touhua pienten lasten lisäksi. Eläinten hyvinvointi ja mahdollisuus lajinmukaiseen käyttäytymiseen (niin hyvin kuin ajan, tiedon ym puitteissa on järjestettävissä) on mulle ykkösasia! Vaikkakin lähiympäristö ei sitä aina oikein ymmärräkään.. Mutta näillä mennään eikä muuksi muututa! Mukava olla täällä samanhenkisten parissa!!! :)

ampha

Ampha esittäytyy

Viesti Kirjoittaja ampha »

Tulinpa minäkin tänne mukaan, pitkään olen jo munanettiä lukenut, mutta ehkä sitä voisi joskus jotain kommentoidakin.

Kanoja siis meilläkin on, maatiaisia 6 iittiläistä kanaa, alhokukko ja niiden rakkauden hedelmät, viime viikolla syntyneet 5 tipua. Eläinrakas olen ollut koko ikäni, lypsykarjatilalta kotoisin ja kanojakin meillä oli joskus lapsuudessa. Muita eläimiä on tällä hetkellä kolme kissaa ja lapinkoiran pentu. Tuo tällä hetkellä tarkoittaa sitä, että kaikennäköisiä eläimiin liittyviä haaveita pyörii päässä...

Asustellaan Kouvolan pohjoisosassa maatilalla, mies viljelee, minulla on oma yritys kotipihassa ja 3- ja 4-vuotiaat lapset pyörii jaloissa.

ankkalinna

Ankkalinna esittäytyy

Viesti Kirjoittaja ankkalinna »

Heips lämpimästä, ulkona on vielä klo 20 n. 28 plusastetta. :smt004 Olen täällä Afrikassa vapaaehtoistyössä lasten parissa, mutta elämään kuuluu nuo eläimetkin; 2 koiraa, 2 papukaijaa, 2 lammasta, isä ankka, 2 äitiankkaa ja 11 eläväistä pikkuvaakkua. Toinen mamma istuu vielä munien päällä, niitä on siellä 15. Ongelmaksi on heti kättelyssä tullut tuo pikkuisten ruokavalio ja siihen tarvitsen nyt kiireesti apua. Kolme pikkuista meni jalattomiksi ja täällä ei ole minkään valtakunnan valmisrehua. Eli miten tehdä täyspainoista ja ravitsevaa ruokaa luomusti! :shock:

noko

noko esittäytyy

Viesti Kirjoittaja noko »

Hei vaan, :smt006
olemme muuttaneet kesällä vanhalle maatilalle Etelä-Suomessa ja pihapiiriin kuuluu myös isohko kivinen navetta. Siellä asustaa tällä hetkellä kolme vuoheamme ja ensi kesänä laumaa olisi tarkoitus kasvattaa jokusella kanalla. Munat tulisivat omaan käyttöön.
Tahdomme elää mahdollisimman omavaraisesti ja ekologisesti ja tämä otetaan huomioon myös kanalaa suunnitellessa, ihan uutta on kaikki vielä mutta kestopehku vaikuttaisi sellaiselta meille sopivalta muunmuassa. Kanoja on tiedossa sellaista rotua kuin hämeen mustat, joku perinnerotu ilmeisesti.
Tulen varmaan kyselemään tyhmiä kysymyksiä kyllästymiseen asti mutta yrittäkää kestää :smt003
Näillä mennään! :smt001

Siipevä

Nyt on kanat in

Viesti Kirjoittaja Siipevä »

Vuonna 2012 hurahdin mehiläisiin. Suomen mehiläisliitto kuului joskus siipikarjan ystävät ja mehiläishoitajat yhdistykseen. Tuota tarinaa mehiläislehdestä lukiessa innostuin laajentamaan suurempiin siivekkäisiin, koska pienten kanssa meni ensimmäinen kesä ihan hyvin :smt003

Vaimo tiesi heti vanhastaan kun avasin suuni ja kerroin harkinneeni kanoja, että mopo lähti jo käsistä.

Kanaset on taas askel lähemmäs riippumattomuutta, riippumatoton jo olenkin :smt047

Kauraa on tilalla yli omien (ja peurojen) tarpeiden, joten kaupittelen sitä. Ja tietysti taas mehiläistuotteita kunhan loppukesä koittaa.

Niin ja pitkällisten lajistonettiistuntojen ja SWOT-analyysien :smt044 jälkeen lajiksi on saatava Orppeja :smt055

Poiminta lempibiiseistä:
John Denver, Thank god I'm a country boy :smt035

17.4.14:
Siipevä kirjoitti:Nyt on 17kpl 7vko ikäisiä Orppeja, muutama goottipääsiäisorppitipu - kun ovat sinisiä.. ja käsistähän se lähti: millejä muutama, ankoistakin on puhuttu jo ääneen (meilläpäin yleensä 'paha' merkki)..

Kanala jäi heti pieneksi (suunnitelkaat siis oikeesti 3xisompi kun luulette tarvitsevanne ja tehkää kaksi kertaa suunnitellun kokoinen), mutta onneksi on kesä tulossa ja 1,5m x 6m kylmää sisätilaa lisäjaloitteluun, jotta pääsee ikkunasta ulkotiloihin.

Kaupallinen hautomakone tuli hankittua epäonnistuneen omatekeleen yrityksen kanssa. Toiseen satsiin ei mahtunut kaikki kaupalliseen ja kyllä yksi kuoriutui, vaikka oli kylmälaukkuvirityksessä. Toimii siis semmoinenkin. Kaupallinen versio tuntuu 100-varmalta - ainakin tuo missä on digiohjaus lämmöille ja automaattikääntö.

Että näin meillä.. Laitan tipulasta raksausvinkin rakenteluosioon jossain vaiheessa. Kierrätysvinkki, jos ei kaikki laita vanhoja ikkunoita pokineen kasvilavoiksi..

MasKot

Kotkotuksia Kehä III:n laidalta

Viesti Kirjoittaja MasKot »

Hei!
Meillä ei kanoja löydy pihasta, vielä (!), mutta pikkukanalan rakennusurakka aloitetaan heti kevään kynnyksellä (jos tästä nyt talvi vielä tulee), jo kova on hinku saada kotkottavia rouvia pihaan alkukesästä. Kanoja ei omassa pihassa aiemmin ole ollut mutta jonkin verran on kanasiin tehty tuttavuutta jo aiemmin. Lupa-asiat on selvitelty ja rekisteri-paperit lähetetty, joten kohta ei puutu kuin kanat!

Haaveena olisi pieni sekaparvi (maatiasta, jokunen rotukana jotakin ja ehkäpä pari tehotyttöäkin) jota sitten työstää mieltymyksen mukaan. Aloitamme pienellä porukalla, 4-6 kanaa, mutta kopperoon mahtunee muutama lisääkin :smt002 Kanakopista tehdään talviasutuskelpoinen, jotta kesäkanailu on sitten mahdollista jatkaa "kokovuosikanailuksi".

Kanakopin rakennusprojektia ja muita valmisteluja sekä elämää kanojen kanssa on tarkoitus tallentaa kuvin yms, vaikkapa tänne Munanettiin :smt006

Seuraavana olisikin vuorossa kanojen "metsästys". Toiveena tosiaan pieni sekalainen porukka, jotka mieluusti, mm. terveydellisistä syistä, olisivat peräisin samasta kanalasta. Porukkaa voinee sitten laajentaa siitosmunilla, joka asettaakin seuraavan toiveen kanojen suhteen, jotta joku mamma olisi hautomishaluinen! Munia pystyn kyllä myös haudottamaan koneessa, pikkutipuja voin hössötellä vaikkapa olohuoneessa :smt049 mutta erillistä lastentarhaa-teinikotia ei kylmään vuodenaikaan tällä hetkellä ole kehitettävissä, joten näin ensi hätään on lähdettävä liikkeelle munintaikäisistä tai muninnan kynnyksellä olevista neideistä.

Asustelemme Uudellamaalla Kirkkonummella, ja otan mieluusti vastaan vinkkejä kasvattajista/harrastajista näillä suunnilla (= Etelä-Suomi), jos vaikka jostakin löytyisi meille sopivat kanaset :smt041

Vastaa Viestiin