Voisikohan tämän taulukon epäselvyydessänsä jättää tänne näytille kun tiedot on kopioitu Maino hautomakoneen mukana tulleessa neljän sivun moniste ohjeessa ja siinä oli seuraavanlainen taulukko!?
Minä huono englanti = en osaa/tiedä oikeita suomennoksia, viisaammat korjatkoot!
Tables of the incubation days, of the temperature and of the humidity
Laji (Species) - Haudonta-aika (Total days of incubation) - lämpötila (Temperature C) - kosteus % (% incubation humidity) - kääntelyn lopetus (Move to the hatching after:) - lopun kosteus% (% hatching humidity)
Kana (hen) 21vrk - 37,7C - 40/45% - 18vrk - 60/70%
Ankka (duck) 28vrk - 37,2C - 40/45% - 25vrk - 60/70%
Pieni kalkkuna (Small turkey) 28vrk - 37,2C - 40/45% - 25vrk - 60/70%
Dumb duck? 35-37vrk - 37,2C - 40/45% - 31vrk - 60/70%
Hanhi (goose) 28-34vrk - 37,2C - 45/50% - 25vrk - 60/70%
Fasaani (pheasant) 23-28vrk - 37,7C - 40/45% - 21vrk - 65/85%
Iso kalkkuna (Giant turkey) 28-30vrk - 37,2C - 40/45% - 25vrk - 60/70%
Peltopyy (partridge) 23-24vrk - 37,7C - 40/45% - 20vrk - 60/70%
Red leg partridge? 23-24vrk - 37,5C - 40/45% - 20vrk - 65/85%
Viiriäinen (Quail) 17vrk - 37,7C - 40/45% - 15vrk - 60/70%
Kyyhky (Pigeon) 17vrk - 37,7C - 40/45% - 15vrk - 60/70%
Maino hautomakoneen ohjeissa olevat lämmöt ja ajat
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
- maatiaiskukko
- sussex
- Viestit: 596
- Liittynyt: 25 Maalis 2009, 00:06
- Paikkakunta: Rovaniemi
- Viesti:
Taulukko haudonta-ajoista, -lämpötiloista ja -kosteuksista
Kyllähän tuo oikein ainakin minunkin kielipääni mukaan on suomennettu. Noita paria suomentamatonta lajiketta veikkaisin sellaisiksi, mitä emme me suomalaiset tunne.
Jostain syystä noissa pienkoneissa (ja joissain ulkomaisissa ohjeissa yleensäkin) on nuo kosteudet melko alhaisia. Itse olen käyttänyt 55% kosteutta kuoriutumiseen asti ja vasta 19-20pv kohdalla (kunhan piipitys alkaa kuulua tai tulee reikiä muniin) nostanut sen 80%:iin.
Vielä minä joku kerta viritän kosteusmittarin hautovan kanan alle ja mittaan mitä se on luonnollisessa tapauksessa, että tiedetään onko nuo suomalaiset suositukset liian korkeita kosteuksia.
Jostain syystä noissa pienkoneissa (ja joissain ulkomaisissa ohjeissa yleensäkin) on nuo kosteudet melko alhaisia. Itse olen käyttänyt 55% kosteutta kuoriutumiseen asti ja vasta 19-20pv kohdalla (kunhan piipitys alkaa kuulua tai tulee reikiä muniin) nostanut sen 80%:iin.
Vielä minä joku kerta viritän kosteusmittarin hautovan kanan alle ja mittaan mitä se on luonnollisessa tapauksessa, että tiedetään onko nuo suomalaiset suositukset liian korkeita kosteuksia.
Tyrnäväläisiä maatiaisia Lapissa