Maino hautomakoneen ohjeissa olevat lämmöt ja ajat

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Hazze

Maino hautomakoneen ohjeissa olevat lämmöt ja ajat

Viesti Kirjoittaja Hazze »

Voisikohan tämän taulukon epäselvyydessänsä jättää tänne näytille kun tiedot on kopioitu Maino hautomakoneen mukana tulleessa neljän sivun moniste ohjeessa ja siinä oli seuraavanlainen taulukko!?

Minä huono englanti = en osaa/tiedä oikeita suomennoksia, viisaammat korjatkoot!

Tables of the incubation days, of the temperature and of the humidity

Laji (Species) - Haudonta-aika (Total days of incubation) - lämpötila (Temperature C) - kosteus % (% incubation humidity) - kääntelyn lopetus (Move to the hatching after:) - lopun kosteus% (% hatching humidity)

Kana (hen) 21vrk - 37,7C - 40/45% - 18vrk - 60/70%

Ankka (duck) 28vrk - 37,2C - 40/45% - 25vrk - 60/70%

Pieni kalkkuna (Small turkey) 28vrk - 37,2C - 40/45% - 25vrk - 60/70%

Dumb duck? 35-37vrk - 37,2C - 40/45% - 31vrk - 60/70%

Hanhi (goose) 28-34vrk - 37,2C - 45/50% - 25vrk - 60/70%

Fasaani (pheasant) 23-28vrk - 37,7C - 40/45% - 21vrk - 65/85%

Iso kalkkuna (Giant turkey) 28-30vrk - 37,2C - 40/45% - 25vrk - 60/70%

Peltopyy (partridge) 23-24vrk - 37,7C - 40/45% - 20vrk - 60/70%

Red leg partridge? 23-24vrk - 37,5C - 40/45% - 20vrk - 65/85%

Viiriäinen (Quail) 17vrk - 37,7C - 40/45% - 15vrk - 60/70%

Kyyhky (Pigeon) 17vrk - 37,7C - 40/45% - 15vrk - 60/70%
Avatar
maatiaiskukko
sussex
Viestit: 596
Liittynyt: 25 Maalis 2009, 00:06
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Taulukko haudonta-ajoista, -lämpötiloista ja -kosteuksista

Viesti Kirjoittaja maatiaiskukko »

Kyllähän tuo oikein ainakin minunkin kielipääni mukaan on suomennettu. Noita paria suomentamatonta lajiketta veikkaisin sellaisiksi, mitä emme me suomalaiset tunne. :smt002

Jostain syystä noissa pienkoneissa (ja joissain ulkomaisissa ohjeissa yleensäkin) on nuo kosteudet melko alhaisia. Itse olen käyttänyt 55% kosteutta kuoriutumiseen asti ja vasta 19-20pv kohdalla (kunhan piipitys alkaa kuulua tai tulee reikiä muniin) nostanut sen 80%:iin.

Vielä minä joku kerta viritän kosteusmittarin hautovan kanan alle ja mittaan mitä se on luonnollisessa tapauksessa, että tiedetään onko nuo suomalaiset suositukset liian korkeita kosteuksia. :evil4:
Tyrnäväläisiä maatiaisia Lapissa
Vastaa Viestiin