mirri kirjoitti:Voisko ne kuoriutua 3 päivää etuajassa. Tai sii nehän voi piippailla siellä jo paljon aikasemmin, eikös?
(ukko kattoo ku hoitoon viedäkseen, pelkää et alkaa viirata kun hyppäsin yölläkin kattomassa et ne lämmöt tosissaan asettu oikein)
Hyvin ne voi jo kolme päivää ennen piipata, eli säästyt hoitoreissulta. Piippaus alkaa kun ne saa rikki sen kalvon munan sisällä, siis sen ilmakuplan vai mikä se nyt on.
Ahaa, justiinsa. Eli alkavat nyt sitten oikeen tosissaan oleen valmiita.
Harmittaa niin vietävästi, et joudun just töihin kun kuoriutuvat. Kyllä sieltä äskönkin pientä kitinää kuului, että ainakin yksi on hengissä.
siimis kirjoitti:Mähän en mistään mitään tiedä, eka konehaudonta menossa. Mutta luin tuosta Opas pienkanalan hoitajalle -kirjasta, että loppuhaudonnassa tiput on jo niin isoja ja eläväisiä siellä munan sisällä, että ne ylläpitää lämpöä jo ihan itsekin. Ja eikös kanan ruumiinlämpö ole jotain 41 luokkaa..? Voisko loppuhaudonnassa munat siis olla lämpimämpiä kuin kone siksi, että tiput itse tuottaa jo lämpöä niin tehokkaasti?
No kun jotain tällästä minäkin muuten muista lukeneeni.
Mutta onko se lämmön nousu sitten silloinkin vaarallista niille tipuille?
Nyt siellä muuten nokkaa näkyy jo yhdessä munassa.... tää on nyt taas ihan täpinöissään tääl. Miten sit malttaa mennä nukkuun ,et jaksaa taas lähtee aamulla.
Kolme siellä mennä höheltää jo.
Äh ja pitää nyt lähteä töihin. Vaikka taitaa olla parempi niin, saavat jonkun rauhan kuoriutua ettei tää emo oo kokoajan roikkumassa oven kahvassa.
siellä alkaa oleen jo kyllästymisprosentti 110 kun aloitan puhumaan"että kohta kuoriutuu" tai, "kana".
Mistähän se johtuu? ei ymmärrä!
Niin tänään sain varovaisen puhelun päivällä. Kaveri soitti ja kysyi että saako tuoda vielä lisää ankanmunia mulle hautumaan! Arvatkaas vaan kieltäydynkö?