Kananmunien desinfiointi ennen koneeseen laittoa

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Munakone

Kananmunien desinfiointi ennen koneeseen laittoa

Viesti Kirjoittaja Munakone »

Onko pakollinen, mitä hyötyä?

Käykö Virkon S:n lisäksi mikään muu helposti saatava aine? Hautomokoneen ohjeessa puhuttiin klooridioksidin käytöstä, mutta esim kaupan Kloriitti kuulostaa aika hurjalta? Entäpä suomalainen Racinel Comfort Take Care yleisdesinfektioaine eläinkaupasta (oxalic acid, citric acid, isopropyl alcohol. pH2)?

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 311
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kananmunien desinfiointi ennen koneeseen laittoa

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Siis mitä?
En ole koskaan kuullutkaan moisesta, miksi munia tarttis desinfioida ennen tekeentymään laittoa? Johan ne vahingoittuvat jos niitä jossain aineessa kastelee tai suihkuttelee tai vaikka vain pyhiiskeliskin. Kone tietty on paras puhdistaa eri hautomiserien välillä, mutta että munat.
Valaiskaa minua jos olen hakoteillä, mutta munia en siltikään menisi desinfioimaan. Korkenintaan varovasti voin jonkun likaläntin pyyhkäistä pois.

Maattari
kiuruvetinen
Viestit: 1653
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kananmunien desinfiointi ennen koneeseen laittoa

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Monet desinfioivat munat ennen koneeseen laittamista. Sillä saa munan pinnassa olevat taudit eliminoitua mutta ei niitä tauteja jotka matkaavat munassa. Virkon taitaa olla se yleisin aine, munat dipataan liuokseen ja annetaan kuivua. Mitenkään pakollista se ei ole mutta siitä voi olla hyötyä. Henkilökohtaisesti en ole mitään munia desinfioinut.
Sekulikanoja, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

MariaH
muna
Viestit: 6
Liittynyt: 07 Heinä 2014, 17:06
Paikkakunta: Soini

Re: Kananmunien desinfiointi ennen koneeseen laittoa

Viesti Kirjoittaja MariaH »

Olen desinfioinut Virkonilla tai munien desinfiointiin tarkoitetulla aineella aina ennen koneeseen laittoa, omat ja vieraiden. Mielestäni koneessa liian otolliset olosuhteet taudeille. Omien havaintojen mukaan ei vaikuta itävyyteen/kuoriutumisprosenttiin huonontavasti mutta vaikuttaa poikaskuolleisuuteen positiivisesti. Sanoisin että suositeltavaa muttei välttämätöntä.
** Silkkikanat & ShowGirl- kanat ** FB:Marian Lintu *

Vastaa Viestiin