Siniviiriäisten haudonta-aika

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Siniviiriäisten haudonta-aika

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Kuinka monta haudontavuorokautta teillä on mennyt ennen kuin siniviiriäiset on alkanu kuoriutumaan?
Löysin netistä vaan yhden ihmisen kertoneen että kuoriutuivat 20 vai oliko 21 haudontavuorokausi ja toinen ihminen heitti haarukaksi 16-20 haudontavuorokausi.

No itselläni on siniviiruja muutama haudonnassa koneessa ja laskeskelin et parin päivän päästä aikaisintaan alkavat kuoriutumaan varmaan ja meinasin siirtää ne aamulla toiseen koneeseen kuoriutumisen odottelua varten. No kurkkasin sitten koneeseen missä olivat kääntyilemässä ja huomasin että yhdessä oli pikku särö, ja toises, ja kolmannes!
Äkkiä siirsin toiseen koneeseen kuoriutumaan ja yksi alkoi tikkaamaan semmosta vauhtia kuorta auki etten oo ennen nähny. Ja puoles tunnis oli kuori auki ja tipu kirjaimellisesti pomppas ulos. :smt003 Sais muutki tiput tulla aina yht nopeesti ku se on aina niin jännää eikä malttais odottaa että tulisivat kuoristaan.

Eli ensimmäinen mulla kuoriutui ulos 14,5 haudontavuorokauden kohdalla. Ja muut aloittelevat kuoriutumista samana vuorokautena. Yksi on munassaan väärinpäin ja kuoriutuu terävästä päästä, katotaan kuin pääsee kuoriutumaan. Mistähän sekin johtuu että joskus joku saattaa kasvaa munaan väärinpäin vaikka munat olisi koko haudonnan ajan oikein päin? :smt017

On ne vähän pienempiä kuin normiviirut kuoriutuessaan, nää on meidän ekat siniviirut ni miehen kans innol odotettiin et minkä kokosii mitättömii rääpäleitä noin pikkiriikkisistä munista tulee :smt005
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Vastaa Viestiin