Maaritin Kukko & Kanaset

käyttäjien kuvia

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kastanja

Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja Kastanja »

Heippa! Olen ihan uunituore kanaharrastaja Ranualta. Meidän kartanon järjestystä ylläpitää tätä nykyä Kukko LauriTähkä. Hänen haaremiinsa kuuluvat tällä hetkellä kanaset AnnaPuu ja Chisu. Kukon ja kanaset myynyt henkilö ei tiennyt eläinten rotua. Kukon mielestäni olen osannut luokitella ihan puhtaaksi maatiaiseksi. Mutta mitäs laatua meidän kanasemme ovat? Toinen kanoista on paljon pienempi ja vähän sairaalloinenkin. ELL määräsi Chisulle antibioottikuurin siiven alla olevaan vanhaan vammaan, reikään joka ulottuu ihan lihakseen asti. Kyseinen kana ei muni vielä ollenkaan, suurempi muoreista, AnnaPuu on aloittanut viikon meillä asumisen jälkeen muninnan ja on muninut nyt munan päivässä viikon ajan. Kovin innokkaita hautojia ei kumpikaan näistä ole. Tämän aamuinen muna jätettiin sitten pesään, merkattiin ja nyt jännätään, onko kukko hoitanut duuninsa :smt001 .

Ohessa kuitenkin kuva meidän muoriskoista, mitä rotua mahtavatkaan olla?

Kuva

Karhurouva

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja Karhurouva »

Mun vajavaisella kanasilmällä ja vielä vähemmällä rotutuntemuksella veikkaisin kanat sekarotuiseksi, päätellen tuosta, että toisella on silosääret ja toisella ei. Kukko on todella komea! Minkä ikäisiä nämä ovat?

Saako sen haudontavireen sitten noin käyntiin? Minä luulin, että vireen pitää olla ensin ja sitten vasta munien, ilmankos meillä ei olekaan haudottu, munittu vaan ahkerasti. Yhden salapesän kyllä tyhjäsin, mutta ei sitäkään vielä haudottu.

kaakatin

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Joo kyllä se hautomakuume pitää ensin tulla päälle, sitten vasta alkavat hautomaan. Eihän se kukko käskien laula, eikä kana käskien haudo. :smt044 Uuteen paikkaan tullessa voi hyvinkin mennä useampi viikko ennenkuin miettivätkään hautomista. Siinä vaiheessa kun kana alkaa viihtyä pidenpiä aikoja pesässä, kannattaa vielä seurata kanan touhuja. Tuleeko esim yöksi orrelle. Kanalle kun iskee hautomahimo, se jämähtää pesään kuin tatti. Silloin vasta kannattaa vaihtaa siitos munat alle.

Kastanja

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja Kastanja »

Niinpä niin, amatööri mikä amatööri :smt002 . Kiitos kommenteista molemmille. Taijan ottaa aamusella munan poikkee ja heittää sen pannulle..

Oiskos mitään villiä arvausta heittää, mitä risteytyksiä AnnaPuu ja Chisu mahtaisivat olla?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Onnea uusista kotkoista! AnnaPuusta voisi villisti veikata, että sen sukujuurista löytyy brahmaa, koska sillä on pienehkö harja ja "karvakintut" :smt002
Tonja, p: 046 666 5106

Karhurouva

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja Karhurouva »

Brahmaa minäkin veikkailisin yhdeksi osaseksi, muista onkin sitten vaikea sanoa, eikä tuokaan välttämättä oikea osanen ole, monella muullakin rodulla on "karvajalat". Eikä sillä kyllä juuri väliäkään ole, kana kuin kana. Toivottavasti toinenkin tervehtyy, ja onnea kanasista!

Silvia Sommarlat

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja Silvia Sommarlat »

:smt049 oih miten UPEA kukko !Ja kanat ihan (syötävän)kinuskin värisiä kaunokaisia. Onnittelut!

t. Silvia Sommarlat, viiden tehotuotannosta pelastetun siivekkään kanamamma

fasunen

Re: Maaritin Kukko & Kanaset

Viesti Kirjoittaja fasunen »

Meillä ei kyllä ainakaan kanat suostu tyhjällä pesällä haudontaa aloittamaan vaan ensin pitää olla pesä täynnä munia ja sitten vasta innostuvat ja tipuja tulee joka pesästä välillä semmosta vauhtia että huh huh :smt005

Vastaa Viestiin