Rintakarvakukko

käyttäjien kuvia

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

flai

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja flai »

Skuukkeli kirjoitti:
flai kirjoitti: Miulla onkin perskarvakukko kasvamassa! :smt005
Nyt meni kelloyhdeksäntee näppikselle.... :smt005 :smt043 :smt044
No, kun otsikko on "rintakarvakukko" ja sillä kiharat rintakarvat. Miun kukolla on kiharat perskarvat, joten..... :smt005 :smt016 :smt004

siimis

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja siimis »

Upean värinen perskarvakukko :smt005 Mitäs rotuja hänessä on, raidat on varmaan plymouth rockilta? Kerro heti, jos sulle tulee tuon värisiä kanoja myyntiin... :smt007 Ei tartte olla kiharapyllyinen! :smt002

flai

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja flai »

siimis kirjoitti:Upean värinen perskarvakukko :smt005 Mitäs rotuja hänessä on, raidat on varmaan plymouth rockilta? Kerro heti, jos sulle tulee tuon värisiä kanoja myyntiin... :smt007 Ei tartte olla kiharapyllyinen! :smt002
Minustakin tuo on ihanan värinen, kotiin on herra jäämässä, nimi on Ernesti Ottavainen. :smt045 Koko parvessa ei ole kuin sitä plymaria, ruskeaa hybridiä ja jättikochinia joten niistä pistää arpoen. Tietty kananuorikoita on myös alhoja ja yksi valkoinen hybridi, mutta niiden jälkeläinen tämä ei ole... Tän hetken tipusissa on keltasiakin palleroita että katsotaan mitä sieltä on tulossa. :smt002

kanamummo

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Ernesti Ottavainen, perskarvakukko :smt082 :smt082 :smt082 :bootyshake:
näppis ei kestä enempiä kahvisuihkuja, rajottakaa vähäsen!!! :smt005

hannaw

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja hannaw »

Ernesti Ottavainen on kyllä upea ilmestys ! Todella kauniin värinen :smt007

Rusina

Re:

Viesti Kirjoittaja Rusina »

kanamummo kirjoitti:risteytymistähän ei herraties moneenko kymmeneen kanapolveen oo päässy meillä eikä muualla tapahtumaan, eli kuinkahan kaukaa tuokin ominaisuus periytyy?
Alkaako ympyrä sulkeutua? Löytyisikö seuraavasta topikista selvitystä Kanamummon rintakarvakukon mysteeriin... :smt017

http://www.munanetti.net/viewtopic.php? ... 454#p69454

Rusina

Re:

Viesti Kirjoittaja Rusina »

kanamummo kirjoitti:Laiton Siipikarjaliittoon oikeen kyssärin, tarja vastaa: 110309
Luulen, että kannan perimässä on ripaus silkkikanan sukuista ainesta. Nyt tarvittaisiin syvempää tietämystä sen selvittämiseksi, onko ominaisuus väistyvä, jolloin se on hyvinkin voinut olla piilossa sukupolvien ajan. Mikä on silkkihöyhenominaisuuden suhde silkkikanan pariin muuhun ominaisuuteen, tummansinertävään ihon väriin ja viisivarpaisuuteen.
Nyt mun on ihan pakko palata tähän topikkiin ja ilmajokisen kannan erikoisuuksiin!

Avasin äsken kuoriutumatta jääneitä ilmajokismunia ja löysin tipun, jolla oli sulkajalat ja toisessa jalassa VIISI VARVASTA!!!! Tipun suvut ovat hyvin selvillä, sen isä, isänisä, emo ja emonisä ovat satavarmasti tiedossa. Suku on säilyttäjiltä peräisin ja mitään risteytymämahdollisuutta ei ole. Tipu oli täysin kehittynyt ja muuten aivan normaali maatiaistipu. Mutta tuo jalka! Varvas on jalan sisäpuolella ja alkaa korkealta säärestä. (Kuvat suurenee klikkaamalla.)

KuvaKuva

Suvusta sen verran, että kuuluisan rintakarvakukon Herra47:n isä on tämän tipun isoisä. Mahdollista on, että sama kukko olisi myös tipun emonemonisä. "Silkkikanavaikutteita" siis löytyy suvusta enemmänkin. Kuka kertoo, miltä näyttävät silkkitipun jalat? Onko niiden rakenne sama kuin tällä vai onko kyseessä taas yksi tyhjästä putkahtanut luonnonoikku tähän samaan sukuun :smt003.
Sulkajalkoja ilmajokisista kyllä löytyy ennestään...

Tämähän menee mielenkiintoiseksi! Onko muilla ollut ilmajokisissa vastaavia tapauksia. Yhdestä aikuisesta viisivarpaisesta ilmajokisesta kukosta olen kuullut, mutta sen sukujuurista ei ole sataprosenttisen varmaa tietoa säilynyt.

kanamummo

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Ohhoh! :smt107
Nymmä oon kaiken nähäny!
Oliskohan Niemelän Tarjakin tosta kuvasta kiinnostunut?

Rusina

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Laita vain Niemelälle nuo kuvat. Olis kiva tietää miten kommentoi!

sera1

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja sera1 »

Minusta tuo toinenkaan jalka ei näytä ihan normaalilta.
Vääristääkö kuvakulma, vai onko tuossa toisessa jalassa luonnottoman paksut varpaat?
Näyttää käpälältä.

Rusina

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja Rusina »

sera1 kirjoitti:Minusta tuo toinenkaan jalka ei näytä ihan normaalilta.
Kuvakulma ja jalan asento on huono. Toinen jalka oli ihan normaali, ehkä vähän paksu nilkasta. Ois pitäny avata ja vilkaista löytyykö sieltä viidennen varpaan luita nahan alta :smt017. Veikkaisin, että olisi löytynyt.
Saman ilmiön oon huomannut koiranpennuilla, meillä kasvatetaan rotua, joista osalla sukulinjoista on takajaloissa kannukset. Kaikilla ne eivät tule näkyviin, mutta näkyvät lievänä "paksuutena".
Veikkaisin, että tipun varvaspoikkeama johtuu siitä silloin 25 vuotta sitten tapahtuneesta "silkkikanaristeymästä" ja "varvasgeeni" putkahti nyt sitten esiin piilostaan. Ilmajokisten säilyttäminen on aloitettu niin pienestä kannasta, että nuo geenit kulkevat varmaan jo jokaikisen ilmajokisen maattarin geeneissä. Arveluahan se tosin on, kun vielä ei ole selvitetty onko ilmajokinen = jalasjärvinen... mutta kaikki viittaisi vahvasti siihen suuntaan...

*Muoks* Vilkaisin tipusen jalat vielä ajatuksen kanssa. Ovat täysin normaalit, mutta niissä on vain tuo viides varvas. Pääsen varmaan tänään näppäämään kuvan silkkisekoitustipun varpaista että voin verrata.

Rusina

Re: Rintakarvakukko

Viesti Kirjoittaja Rusina »

Niemelän Tarjan vastaus viisivarpaisen tipun arvoitukseen löytyy kuvagalleriastani, sivun lopusta.
http://www.munanetti.net/viewtopic.php? ... &start=105 .

Vastaa Viestiin