Munakaappinne sisältö tänään? : )

käyttäjien kuvia

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

kissatar

Munakaappinne sisältö tänään? : )

Viesti Kirjoittaja kissatar »

Näin meillä...noin 1-3 munaa tulee päivässä. Suurinosa pitää nyt taukoa ja pari nahkamunaakin on tullut :smt003 .
Kuva

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4289
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Meillä munii tällä hetkellä kuusi kanaa. Yhdeksän on siinä iässä, että yleensäkin munivat. Munia taitaa tulla 1-4 päivässä...enpä ole edes ihan tarkkaan ajatellut, kun tarkastan pesät+kerään munat sekä aamulla että illalla. Lisäksi viirukana pyöräyttää munan silloin tällöin. Kalkkunat eivät ole kesän jälkeen vielä munineet.

kissatar: mikäs kana teillä tekee turbokokoisia munia? Tuossa vasemmassa alanurkassa oikea jättiläinen :smt005 Meneekö teillä munat äkkiä käyttöön vai säilytättekö pidempään? Jos säilytätte, niin kantsii laittaa terävät/suipot päät alas päin, niin säilyvät paremmin, kun ilmatila tulee silloin ylös :smt002
Tonja, p: 046 666 5106

Minnimanni

Viesti Kirjoittaja Minnimanni »

Mun munakaapin saldo on tällähetkellä 40 munaa. Munia tulee 3-7 päivässä ja munivia kanoja on 8 tai 9, en ole varma muniiko jättikochi nuorikoista toinen vai ei. En ole sitä koskaan pesällä nähnyt. Kahta lukuunottamatta kaikki munivat on nuorikoita.

jomppe93

Viesti Kirjoittaja jomppe93 »

Meillä tulee 5-7 munaa päiväs kans :smt003 Vaikka noita kanoja on tuolla kanalas yli 20 muttei vielä kaikki muni :smt001 Kesän aikana kuoriutuneita kanasia vielä suurin osa.

Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

Meillä tulee tällä hetkellä viideltä kanalta 2-4 munaa riippuen päivästä. Helgasta en tiedä onko alottanu jo haudonnan ja tipunhoidon jäljiltä uusiksi muninnan ja Hulda makaa tyhjässä pesässä ja hautoo :roll:

ninnu

Viesti Kirjoittaja ninnu »

Munia löytyy kennoista tällä hetkellä viitisenkymmentä :smt003

Munia tulee kanoilta päivässä 6-10 kpl, lisäksi vielä ankkojen, kalkkunoiden ja viirujen munat, joten munissa pysytään :smt003

helvi

Viesti Kirjoittaja helvi »

Meillä on nyt 6 kanaa ja munia tulee 0-1 päivässä.

kissatar

Viesti Kirjoittaja kissatar »

HiltaHelikopteri kirjoitti: kissatar: mikäs kana teillä tekee turbokokoisia munia? Tuossa vasemmassa alanurkassa oikea jättiläinen :smt005 Meneekö teillä munat äkkiä käyttöön vai säilytättekö pidempään? Jos säilytätte, niin kantsii laittaa terävät/suipot päät alas päin, niin säilyvät paremmin, kun ilmatila tulee silloin ylös :smt002
On pari kanaa epäilyttävien listalla :smt005 turbomunien suhteen,muttei ole saatu vielä verekseltään kiinni :smt001 .
Noiden munien säilytyksestä: eipä oo munat päässeet vielä pilaantumaan liian pitkästä säilytyksestä,että munat maistuu sekä ihmisille että kissoille :smt001 . Oon kans kuullut,että pitäis säilyttää tietyssä asennossa,mutta välillä on tosi vaikee erottaa,kumpi pää on kumpi :smt017 .

Meil on nyt siis yht 10 kanaa ja 2 kukkoa.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4289
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

kissatar kirjoitti:mutta välillä on tosi vaikee erottaa,kumpi pää on kumpi :smt017
Toi on totta! Välillä tuntee itsensä 'hulluksi, joka yrittää etsiä nurkkaa pyöreästä huoneesta', mutta onneksi on vain kanahullu, joka yrittää etsiä munan pyöreämpää päätä :smt043 Näkishän sen ilmatilan sijainnin läpivalaisemalla, mutta kun se laiskuus...

Viisi kananmunaa tuli tänään ja lisäksi yksi viirumuna. Pitihän ne laskea :smt045
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
Böödi
nuorikko
Viestit: 51
Liittynyt: 25 Loka 2008, 11:09
Paikkakunta: Kymenlääni

Viesti Kirjoittaja Böödi »

Eilen jääkaapissa oli vielä 100 munaa :smt003 Noi hybridit ei oo kuulukkaan mistään lepokaudesta... 10 kanaa ja vähintään 7 munaa tulee päivässä. Ainoastaan yksi ei muni, eli maksimissaan 9 munaa/kerran viikossa. Tänään kävi kylävieraita, joten iskin kaikille kennot kouraan lähtiissä.

Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

No kun meidän munissa se ilmatila on usein kyljellä! Vaikka säilytän tylppä pää ylös niin usein keitettyä munaa kuoriessa se ilmatila löytyy enempi vähempi kyljeltä.
Tiedä sit onko vaikutusta haudontaan noilla :smt017 (siis sillä että ilmatila on kyljellä, ei sillä keittämisellä :smt002 ).
Meillä on nyt 14 munimisikäistä, tai kahdesta nuorimmasta en oo ihan varma ovatko vielä alkaneet munimaan. Eilen tuli munintaenkka 10kpl ja tänään jatkui samaa rataa, ei tarvii munanpuutetta potea, mikäs sen hienompaa :smt001

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4289
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Muusa kirjoitti:No kun meidän munissa se ilmatila on usein kyljellä! Vaikka säilytän tylppä pää ylös niin usein keitettyä munaa kuoriessa se ilmatila löytyy enempi vähempi kyljeltä.
Tiedä sit onko vaikutusta haudontaan noilla :smt017 (siis sillä että ilmatila on kyljellä, ei sillä keittämisellä :smt002 ).
Onpas hassua! Meillä nimittäin kananmunissa on aina ilmatila tylpässä päässä...niitä säilytän kennossa. Mutta viirumunissa, joita säilytän milloin missäkin kipossa suurinpiirtein sikinsokin...niissä ilmatila on sitten siellä mikä kohta on ollut ylinnä elikä vaikka kyljessä. Voishan se haudontaankin vaikuttaa, jos miettii ilmatilan koon suhdetta kuoren pinta-alaan. Tylpässä päässä kuorta on enempi kuin kyljessä?
Tonja, p: 046 666 5106

kurinamasu

Viesti Kirjoittaja kurinamasu »

Jääkaapista löytyi päivällä 60 kananmunaa ja 14 kalkkunanmunaa. Vieraille annoin 20 munaa. Tänään kanat teki ennätyksen 12kpl :smt003 , kanoja 18 ,yhdellä tiput ja yksi hautoo kalkun munia :smt004

Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

Joo nyt kun tuli puhe niin illalla keitettyä munaa kuoriessa pistin oikein merkille että ilmatila oli melkein terävässä päässä, munan kyljessä ihan ylhäällä.
Meillä kyllä munat yleensä makaa kyljellään ensin pesässä (kenen pesissä ne muka sitten on tylppä pää ylös? :smt003 ) ja sitten kyljellään tiskipöydän reunalla ennenkuin viitsin nostaa ne jääkaappiin tylppä pää ylös.
Oon kyllä koittanut noita haudontaan meneviä kerätä pesistä tiheämmin ja laittaa samantien säilytykseen tylppä pää ylöspäin. Ihan varuiksi.

Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Nyt ei kaapissa yhtään, mutta pesässä 3. Meillä menee munia niin paljon ja munioita vain 3. Haluan munivia kanoja 7 ja viiruja vähintään 10 ja mielellään 20. Sitten ehkä riittäisi.
Nyt tuo Sallakoirakin on saanut pikkumunan päivässä.

Vastaa Viestiin