Ross 508

käyttäjien kuvia

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

kana10

Ross 508

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Meille muutti viime sunnuntaina 20 kpl ross 508 poikasta. Lapsoset ovat kuoriutuneet 6.11. Tiput olivat näytillä elma-messuilla helsingin messukeskuksessa. Sieltä lähtivät sitten tiput meidän matkaan. :)
Nämä ovat kyllä aivan ihania otuksia. Tiput ovat kesyjä, luonteeltaan aika samanlaisia kuin munintahybridit joita viime vuonna haudotin. Nämä kaverit kasvavat ihan silmissä. Koko on viikossa tuplaantunut.
Tämän päivän eli viikon iän painot: 185g, 185g, 225g, 215g, 205g, 180g, 220g, 205g, 250g, 205g, 200g, 215g, 195g, 230g, 220g, 220g, 210g, 200g, 200g, 170g. 1 viikon keskipaino on siis 206,75g.
Kuva Kuva messuilta. Tiput ovat tässä 3 vrk.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva Tipujen punnitusta.
Kuva Tipujen vauvalaatikko. Viikonloppuna olisi tarkoitus siirtää poikaset isompiin tiloihin.
Kuva

Annir85

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Ihana tuo punnituskuva :smt003

Nuki

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja Nuki »

Massiivisia pikkukavereita! :D Paa ihmeessä kuvia kun kasvavat, ei näy pahemmin missään kuvia aikuisista broilereista.

kochin-fani

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Voi miten söpösiä :smt049 Minuakin kiinnostaa nähdä näiden kasvusta kuvia :smt006

kana10

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Juu laittelen kuvia kunhan ehdin tipusia kuvailemaan. Koko lähes kaksinkertaistuu viikossa. Painoa alkaa olemaan arviolta reilu 400g tällä hetkellä :) Kaksi tipua kuoli viime viikolla. Veikkaan että kuolivat marekiin. Broileritilallisten kuuleman mukaan nämä olevat herkkiä taudeille :(

kochin-fani

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Ohoh, nehän kasvaa nopsaan :smt003 Harmi että ne kaksi kuolivat, jalostuksessa kun tahtoo aina olla ne varjopuolet... :smt009

kana10

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kana10 »

18 jäljellä olevaa tipua on tosi virkeitä ja kasvaa vauhdilla. Poikaset ovat todella pulleita ja painavat noin 0,5 kg, joukossa on pari isompaa ja pari hieman pienempää. Tipu tuntuu sylissä elävältä lihakimpaleelta, sillä rintalihakset ja reidet ovat niin pulleat. Toivottavasti tulevaisuudessa ei tule jalkaongelmia kun ovat näin massiivisia jo nyt... Muutamalla on ollut hieman ripulia, mutta se alkaa jo menemään ohi. Lintujen luonne on aivan ihana. :smt054 Kaikki ovat todella uteliaita eivätkä pelkää silittelyjä. Syliin ottoa kuitenkin säikähtävät hieman. :)
Siivosin eilen broiskujen häkin ja päästin vauvat jaloittelemaan muiden kanssa vähäksi aikaa. Poikaset ovat sen takia kuvissa aikuisten kanojen kanssa, muuten eivät ole samoissa tiloissa.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva Broisku ja Jarno :)
Kuva Jarno taas tutustumassa vauvoihin.
Kuva
Kuva
Kuva

kana10

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Tiput ovat edellisissä kuvissa tasan 2 viikkoa vanhoja.

tuulih

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja tuulih »

Kauheita mötkäleitä jo kaksiviikkoisina :smt040 noille saa kantaa varmaan rehuakin ihan selkä vääränä.

Mitä aiot tehdä linnuilla, syötkö broileria kun vaan kasvavat tarpeeksi?

kochin-fani

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Hauska tuo "broisku ja Jarno"-kuva, kun törmäävät tuolla tavalla :smt005 Komee kukko kyllä, onko leghorn rodultaan?
Ja ovat kyllä rosseiksi aika hyvässä kunnossa! En kyllä tiedä yhtään että ovatko ne jalkavammat yleisempiä sitten kasvun loppuvaiheella, kun ovat jo melkoisen tukevia. Toivottavasti nämä pysyisivät mahdollisimman terveinä! :smt023

kana10

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Tuulih: Broiskut syövät todella paljon. Kaksi kertaa päivässä joutuu käydä täyttämässä ruoka-astiat. Tarkoituksena on syödä osa linnuista. Ajattelin jättää eloon 1-2 kukkoa ja muutaman kanan jos lintujen kroppa vain kestää sen.
kochin-fani: En ole varma Jarnon rodusta. Sain sen yhdeltä puutarhalta muutaman päivän ikäisenä, eikä edellisillä omisajilla ollut tietoa rodusta. Itse kyllä veikkaan että on leghorn.

Olen ymmärtänyt että melko pienellä prosentilla tehotuotetuista broiskuista on jalkavammoja, toki niitä kuitenkin on. Nämä meillä olevat poikaset ovat kyllä todella hyvässä kunnossa ja liikkuvat hyvin, vaikka eivät olekkaan yhtä nopeita kuin tavalliset kanat. Voin kuvitella että näide riski loukkaantua on paljon suurempi kuin muilla kanoilla, koska ovat niin raskasrakenteisia ja aika kömpelöitä. Eniten näitä jalkaongelmia jännitän sitten kun linnut alkavat olemaan jo useamman kilon painoisia. On sellaisessa ruhossa jo kannattelemista.

Peppilotta

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja Peppilotta »

Tosi mielenkiintoista nähdä miten nämä broilerit kasvavat. Toivottavasti jaksat päivittää tänne valokuvia :smt023
Tuosta Jarnosta tuli mieleen, että Piiparisella on kovasti ollut samannäköisiä Lohmann white- kukkopoikia myynnissä. Voisikohan Jarnokin olla Lohmann white? Komea kukko joka tapauksessa :smt003

Nuki

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja Nuki »

Voisikohan broiskujen jalkaongelmiin olla osaksi syynä myös tehotuotannon ahtaat tilat? Sullahan ne saavat olla ihan luksusoloissa normibroileriin verrattuna. Ja kai se on niilläkin yksilökohtaista. Mulla on 5-vuotias buttiakka ihan lemmikkinä. Mielestäni Kyllikki on 14-kiloisena aika tuhti täti, ja kävely on kyllä vaappuvaa, mutta koskaan ei ole vielä ontunut ja vahva sydänkin sillä on viime kesän helleseikkailuista päätellen.
Ero liharodun ja tavallisen elikon välillä on kyllä hurja. Kyllikilläkin on rintalihakset mallia tissit, ja kun se syksyisin lihoo tuohon 14 kiloon (keväällä sitten vetää kuntokuurin ja solakoituu, perusnainen siis), liikkuminen on hyvin etupainotteista. Samoin mä kerran Kylliä paijaillessa aloin ihmetellä kummallisia möhkylöitä sen siipien alla. Aikani kopeloituani ja asiaa tutkittuani tajusin, että ne onkin vaan se reidet... :smt009
Kyllikki ei ole musta millään lailla terve yksilö elossapitoa ajatellen, siis tottakai on terveydeltään kunnossa, mutta tarkoitan, että siinä ruumiillistuu ihmisen sairas ahneus. Itse en pysty Kylliä kuitenkaan paistiksi laittamaan, tottakai se päästetään paremmille matomaille jos sairastuu tai loukkaantuu, mutta muuten saa porskuttaa tossa joukon jatkona. Hauska kuulla tuosta broiskujen luonteesta, Kyllikki on myös todella kesy ja seurallinen, lyllertää aina pihalla ja kanalassa luo ja vaatii paijausta. Kesällä se saattaa könytä syliin, jos istun maassa, ja aurinkoa ottaessa on melkein aina butteloinen kyljessä. Meillä on myös erityinen sukimisrituaali, mä rapsutan Kylliä kaulasta ja se sukii mun vaatteita, ihoa ja hiuksia.
Onneksi mulla on lellikkinä myös hyvin terve ja ketterä Helmi-kelkkuna-kalkkuna. Se ei mielellään anna kiinni, vaikka muuten aina onkin kannoilla uteliaana, mutta jos sen onnistuu nappaamaan, se suurinpiirtein nukahtaa syliin. On niissä valtava ero kyllä, Helmi on musta-pronssimix, ja se lentelee pitkin pihapuita ja katoilla, kun Kyllikki ei pääse ees matalalle orrelle :smt009

Tosi mielenkiintoinen projekti sulla kyllä, toivotaan että broiskut pysyvät fitissä ja onnistuvat aikanaan lisääntymäänkin. Vois tulla aika mielenkiintoisia risteytyksiä myös ton Jarno-kukon kanssa.

kana10

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kana10 »

Jarno lähettää terkkuja ja kiitoksia kehuista :smt002
Pitää nyt vain toivoia että tipuset pysyvät hyvässä kunnossa. Jarno saattaisi kyllä tosiaan olla näiden jälkeläisille hyvä isäehdokas. Seuraavista poikasista ei ehkä silloin tulisi yhtä raskasrakenteisia kuin näistä. Olisi jännää kokeilla kasvun vertailun vuoksi haudottaa broiskuja ja munintahybriditipuja samaan aikaan :)

kochin-fani

Re: Ross 508

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Oliko nää tiput siis sellaisia että eivät olleet vielä käyneet sukupuoliseulassa, eli näissä on myös kanoja seassa? Olisi kiinnostavaa jos saisi haudotettua pienkanalassa lisää broilereita kotitarvekanaloihin :)

Vastaa Viestiin