Aurinkomäen kanala esittäytyy!

käyttäjien kuvia

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Fairie

Aurinkomäen kanala esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Fairie »

Viime vuodenvaihteessa löytyi unelmien pieni maatila Mäntsälän kupeesta. Sitten iski päähän idea hankkia kanoja, sitten asiaan perehdyttyäni tiesin, että silkkikanoja niiden olla pitää. Kanoista en tiennyt oikein mitään etukäteen, joten siitä alkoi munanetin tiivis selaaminen ja myös muualta netistä löytyi tärkeää tietoa pitoon liittyvistä säädöksistä ja kanojen hyvästä hoidosta. Lupahakemukset tuntuivat kummallisilta mutta tietävätpähän nyt sitten siellä kunnan maatalouspuolen virastossa, että missä koordinaateissa se meitin kanala sijaitsee... Kun nämä seikat oli hoidettu muutti tallihuoneeseen ensin 3 silkkiä ja hetken hairahduksen seurauksena 2 kääpiö-koch tipua. Valkoinen kaunis siniposkinen silkkikukkomme oli ensimmäinen kokemus kukosta minulle, siinä oli jotain kummaa, pyöri paljon ympäri, ei orrelle koskaan uskaltautunut, ei polkenut, oli kuin humalassa jatkuvasti... Vasta kun muut kukot kasvoivat ja kanojen liikkumista seurasin huomasin sen olevan todennäköisesti sairas. Karim sitten lopetettiin tämän vuoksi.
Tämän jälkeen kukon paikan ottivat keskenkasvuiset 3/14 ja 4/14 syntyneet valkoinen ja musta silkkikukko. Aikuistuivat nopeasti, kun johtajakukon paikka avautui. Nukkuvat vierekkäin, polkevat kanoja tasapuolisesti (jos toinen polkee toinen kiitää paikalle ja polkaisee myös), eivät tappele mutta liikkuvat yhdessä, kuin paita ja peppu :smt040 . Kanoja kun oli liian vähän otettiin sitten 2 jättikoch nuorikkoa, piti olla kanoja mutta molemmat alkoivatkin kiekumaan. Pojista kasvoi niin upeita ja uljaita, että jättikocheille oli pakko pystyttää oma puoli kanalaan. Pelkäsivät nimittäin, "meidän itseään paljon pienempiä mutta sitäkin hurjempia", silkkikukkoja. Sitten jäteille piti tietysti löytää rouvia, joita on nyt 4. Nämä musti ja harmo kukot ovat alkaneet hieman kinaamisen merkkejä näyttämään... Harmolle etsitään kotia, on upean uljas harmaa jättikoch kukko, kiekuessaan ääni kuin koiran ulvonta. Siivissä ruskeaa, pyrstössä mustia sulkia. Jättiläismäinen näky!
Talvikanala pystytettiin pihapiiriin, pois tallista, eristettiin, ikkunoitettiin ja nyt pehkun rakennusta on harrastettu. 5 hybridikanaa talvihoidossa meillä, eivät tule rotukanojen kanssa juttuun, nokkivat niitä. Ei haittaa kun saatiin eroteltua talveksi. 5 omaa tipua jo tullut, 4 niistä asuu vielä kotona. Yksi upea valkoisen silkkikukon ja kääpiö-kochin sekoitus kukko, lumen valkoinen pohja väritys. Komea kukko tulossa, jos kenelläkään tarvetta. Kanat ovat ihania otuksia, niin symppiksiä ja niin välittömiä. Jos johtajakukon akka kaakattaa ärsyttävästi, antaa kukko palautetta ja nokkaisee. Sitten jos akka unohtaa kiellon ja alkaa taas kaakattamaan, tulee muistutusnokkaisu ja taas tilanne rauhoittuu. Jos joku pelästyy kaakotetaan koko kanalan voimalla varoitus huutoa tiedoksi muillekin. Niin ihania ovat :smt060 . Nyt jännityksellä odotamme noin 20 päisen kanaporukkamme kanssa tulevaa talvea haasteineen ja pakkasineen. Kunpa tuo pehku lähtisi jo käyntiin! Tänään töissä naureskelivat minulle, kun kerroin vieväni taukohuoneen biojätteet kotiini... Huvinsa kullakin! :smt024

Fairie

Re: Aurinkomäen kanala esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Fairie »

Tässä kanala lähtee kohti sijoituspaikkaansa. On tuommonen hissilaatikko...
Kuva

Kuva

Tässä siitä on otettu jo tuota kattoa irti oikeaa kattoa varten.
Kuva

Kattopellit tässä jo paikallaan. Minä stressaan, ettei katonasentaja putoa... :oops:
Kuva

Tässä näyttää jo ilmestyneen kanojen kulkuaukko ja kochien puolle ikkuna ja lampaille oma patentoima heinäteline.
Kuva

Fairie

Re: Aurinkomäen kanala esittäytyy!

Viesti Kirjoittaja Fairie »

Sitten meitin kanasia:

Tämä kukko oli se pyörijä Karim, oli niin kaunis siniposki.
Kuva

Alkuun kanat olivat hetken tallissa, tässä ihan alkuporukkaa.
Kuva

Sitten koitti kesä ja vapaus... Tämä valkoinen silkkikukko on eri yksilö, johtaa nyt porukkaa.
Kuva

Tuhkavauva, tämän kevään vauva...
Kuva

Ekat tiput!
Kuva
Kuva

Vastaa Viestiin