Kalkitsisimmeko munintapesät..?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Tiariana
muna
Viestit: 8
Liittynyt: 17 Touko 2020, 14:45

Kalkitsisimmeko munintapesät..?

Viesti Kirjoittaja Tiariana »

Eli kuten otsikossa mainittu pesien kalkitseminen on mietinnässä. Kanalan rakentelu loppusuoralla ja munapesäkkö on tuotapikaa valmis. Materiaaleina siinä on ihan kakkoskakkosta ja paneelia. Kalkitaanko vai ei? :shock:

Tuutikki
tipu
Viestit: 28
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Re: Kalkitsisimmeko munintapesät..?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Vastaan, vaikka aloittajalle tästä ei olekaan hyötyä. En kalkitsisi munintapesiä tai ainakaan en jättäisi kalkkimaalia päällimmäiseksi kerrokseksi.

Kalkitsin kanalan kesällä ja totesin, että kalkkimaali on "huokoista" ja siitä lähtee ohut pölymäinen kerros kosketettaessa. Se ei siis sovellu kulutuspinnoille, eikä oikein hyvin sellaisillekaan pinnoille, joihin roiskuu kanankakkaa.

Munintapesissä en käyttäisi kalkkimaalia kanojen jalkojen vuoksi ja toisaalta pesissä saisi varmaan olla mieluummin hiukan hämärää kuin valoisaa. Meillä oli orsiseinällä aiemmin tummat pinnat, mutta nyt kalkitsemisen myötä ne ovat hyvin vaaleat - kanat selvästikin toivoisivat nukkumaan mennessä suojaisempaa/hämärämpää paikkaa. Nyt se ei tosin enää haittaa, kun nukkumaan mennessä on ulkonakin jo pimeää.
pieni parvi suloisia hy-linejä

Vastaa Viestiin