Talvikanalan tekoa!

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Aberkios

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja Aberkios »

cinerea kirjoitti: Juu, pitää rekisteröityä, sen tiesin ja hoidan toki kun saisi asian siihen pisteeseen. En tiedä, että sinne tarvisi mitään naapurinkuulmislappuja/naapurilupalappuja/tms. toimittaa mutta aika näyttää.

Ja sehän täällä meillä on, että viisi tai alle viisi kanaa menee ilmoituksella mutta yksikin kukko tai +5 kanaa menee käsittelyyn. Mutta tässä kyse ympärivuotisesta kukosta. En sitten tiedä mikä tilanne olisi kesäkukossa. Mutta ympävuotiseen kukkoon ei naapuruston kanssa keskustelu riitä. Kouvolassa siis asumme.
En oikein jaksa uskoa, että rekisterinpitäjä tarvitsisi mihinkään kuulemis- tai lupalappuja. Eihän ole kyse mistään luvasta, vaan eläinrekisteristä, johon merkitään eläinten laji, määrä ja sijoituspaikka. Lupa- ja ilmoitusasiat ovat asia erikseen.

Mitä taas tuohon kesäkukkoasiaan tulee, niin loogista olisi, että kesäkukon sijoitus olisi yhtä tarkkaan säädeltyä kuin ympärivuotisenkin. Ulkona pidettäessähän sen kiekuminen juuri häiritsee, ei niinkään eristetyn ja tiiviin rakennuksen sisältä.
Viimeksi muokannut Aberkios, 08 Touko 2014, 22:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

cinerea

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja cinerea »

Aberkios kirjoitti: En oikein jaksa uskoa, että rekisterinpitäjä tarvitsisi mihinkään kuulemis- tai lupalappuja. Eihän ole kyse mistään luvasta, vaan eläinrekisteristä, johon merkitään eläinten laji, määrä ja sijoituspaikka. Lupa- ja ilmoitusasiat ovat ovat asia erikseen.
En minäkään usko.

Rakennusvalvontapäällikkö vastasi viestiini muttei kysymyksiini. Kehoitti palkkamaan rakennussuunnittelun ammattilaisen.

Iita

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja Iita »

En muuta sano ,että nostan hattua sinulle cinerea. Ja voimia !

Eme

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja Eme »

Tämä asia varmaan sitten vaihtelee kunnittain tuon luvan kanssa, mutta meillä nimenomaan käskettiin toimittaa maataloussihteerille naapurien antamat kirjalliset ja allekirjoitetut luvat kanojen ja kukon pitämisestä omistamallani tontilla. Nämä eivät olleet kuulemisia vaan nimenomaan lupia. Meillä kaikki kanoihin liittyvät asiat hoidetaan maataloussihteerin kautta, joka sitten on välittänyt tarvittavat tiedot kunnan eläinlääkärille ja terveystarkastajalle. En minäkään usko, että rekisteröitymiseen mitään naapurien lupaa tarvitaan.

cinerea

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja cinerea »

Iita kirjoitti:En muuta sano ,että nostan hattua sinulle cinerea. Ja voimia !

Kiitos. Voimia tässä tarvitaan. Seuraavaksi menen paikanpäälle tapaamaan niitä rakennuspuolen ihmisiä. Saa nähdä miten sitten edetään. Arkkitehtia en nyt ainakaan heti kättelyssä palkkaa :smt002
Eme kirjoitti:Tämä asia varmaan sitten vaihtelee kunnittain tuon luvan kanssa, mutta meillä nimenomaan käskettiin toimittaa maataloussihteerille naapurien antamat kirjalliset ja allekirjoitetut luvat kanojen ja kukon pitämisestä omistamallani tontilla. Nämä eivät olleet kuulemisia vaan nimenomaan lupia. Meillä kaikki kanoihin liittyvät asiat hoidetaan maataloussihteerin kautta, joka sitten on välittänyt tarvittavat tiedot kunnan eläinlääkärille ja terveystarkastajalle. En minäkään usko, että rekisteröitymiseen mitään naapurien lupaa tarvitaan.
Sitähän en tiedä enkä saa tietää miten tilanne olisi kohdallani muuttunut jos olisin halunnut kukon ja kuusi kanaa. Ainakin kunnalle käsittelyyn asiani olisi mennyt.

Muoks 9.5.2014
Rakennusvalvontapäällikkö kehoitti jatkamaan asiaa toisen henkilön kanssa Kaupungilta. Ammattinimike on rakennustarkastaja. Kaupunkimme on jaettu eri osiin ja kuulemma ko. tarkastaja on meidän alueen lupa-asioissa vastuullinen. Kirjailin asiani hänelle ja ehdotin tapaamista. Toivottavasti tämä tästä. :smt001

Iita

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja Iita »

Voi ei... :smt009

cinerea

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja cinerea »

cinerea kirjoitti: Rakennusvalvontapäällikkö kehoitti jatkamaan asiaa toisen henkilön kanssa Kaupungilta. Ammattinimike on rakennustarkastaja. Kaupunkimme on jaettu eri osiin ja kuulemma ko. tarkastaja on meidän alueen lupa-asioissa vastuullinen. Kirjailin asiani hänelle ja ehdotin tapaamista. Toivottavasti tämä tästä. :smt001
Maanantaina 19.5.2014 kävin tapaamassa rakennustarkastajaa eli tätä uutta yhteyshenkilöä. Aivan toista maata kuin edellinen keskustelukumppani :smt001

Vanhasta varastosta tehdään kanala muuttamalla osittain varaston käyttötarkoitusta. Eli osa varastosta rajataan uusilla seinillä kanalaksi. Tämä maksaa sen 220 € + 2,20 €/neliö mutta tähän samaan rahaan saadaan luvat pihan aitaamiselle, kanojen aitaukselle, katetulle terassille, terassin uudelle ulko-ovelle ja autokatokselle. Eli tästä litaniasta tuo kanala on se kallein ja kun hakee samalla kertaa muuta niin vain kallein veloitetaan. Sitten on se viisi vuotta niitä aikaa tehdä ja jos ei valmistu voi hakea kolme vuotta lisäaikaa. Kaikista edellämainituista tarvitaa piirustukset mutta voimme itse piirtää ne. Varaston kohdalla ei haittaa se, että on vain pikkuisen päälle kaksi metriä rajasta mutta uudet kohteet kuten kanojen aitous on tehtävä neljän metrin päähän mutta vain neljän metrin päähän :smt001 Aidasta, kanalasta ja kanalan aitauksesta tarvitaan kirjallinen selvitys naapurin kuulemisesta. Lomake löytyy kaupungin sivuilta. Luultavasti tämä tarvitaan myös autokatoksesta. Kaikkien rakennuskohteiden kuulemisen voi suorittaa yhdellä lapulla.

Nyt sitten vain mitta kouraan ja piirtämään :smt001

Eloveena
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 02 Kesä 2021, 00:47

Re: Talvikanalan tekoa!

Viesti Kirjoittaja Eloveena »

Hei! Kiinnostaisi tietää mitä kanalaksi muuttaminen sitten loppupeleissä tuli kustantamaan lupien osalta? 😊

Vastaa Viestiin