Korvaako iso sisätila ulkotilojen puutetta?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

NellieNalle
nuorikko
Viestit: 61
Liittynyt: 13 Helmi 2020, 12:55

Korvaako iso sisätila ulkotilojen puutetta?

Viesti Kirjoittaja NellieNalle »

Kanat ovat vasta tulon päällä, mutta kanalan paikka on nyt päätetty. Hyödynnämme vanhaa sikalaa, ja sinne saakin kanoille tosi isot tilat. Mutta... ulkoilutilaa tuohon ei oikein paljoa saa. Laskin että hätinä 22 neliötä siihen saa, meillä kanojen on ulkoiltava ainoastaan aidatussa ja katetussa tarhassa petojen ja metsästyskoirien vuoksi. Vapaaksi eivät pääse. Sisätila kuitenkin olisi komeat 80 neliötä, joten eikö isot sisätilat korvaisi ulkotilojen vähyyttä? Haaveena on ottaa kymmenisen kanaa ja kaksi kukkoa, maatiaiskanoja eli ei mitään jättiläisiä kuitenkaan. Parvi tulee varmasti vähän kasvamaan jos tipusia tulee, ja parvea onkin tarkoitus "lisätä" kukkoa vaihtamalla. Talvella maksimi on kuitenkin noin kolmisenkymmentä lintua.

Muoks. Katettu tarha tulee kanalan yhteyteen ja kulkuluukut saavat olla jatkuvasti auki koko sen ajan kun ei ole yöpakkasia. Yöpakkasten aikaan saavat jaloitella päivisin kun lämpö on plussalla ja sisäkausi alkaa kun pakastaa päivälläkin.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4302
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Korvaako iso sisätila ulkotilojen puutetta?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hyvä suunnitelma :smt045 Teillä on hulppeat sisätilat ja eihän se vapaana ulkoilu ole mitenkään pakollista. Ulkotarhasta kannattaa tehdä noiden tiedossa olevien vaarojen vuoksi "pomminvarma" :smt023 Jos esim. on tiedossa kaivavia petoja, niin tarhan alalaita on upotettava syvälle maan sisään tai jopa koko tarhan pohja on suojattava.
Tonja, p: 046 666 5106

NellieNalle
nuorikko
Viestit: 61
Liittynyt: 13 Helmi 2020, 12:55

Re: Korvaako iso sisätila ulkotilojen puutetta?

Viesti Kirjoittaja NellieNalle »

Kiitos vastauksesta! Koko tarhan pohja verkotetaan ja alareunaan tulee vielä ns. minkinpoikasverkko. Pohjaverkko kaivetaan maan alle ja reunapuina on puhelinpylväät. Pidättelee ainakin hetken petoja kun ei ole paisti helposti saatavilla.

Vastaa Viestiin