Taimiturinat 2022

munivaisiin kuulumattomat jutut tänne

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Maattari
lindell
Viestit: 1715
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Taimiturinat 2022

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Juuri viime viikolla ihmettelin ja ihastelin kampaajalla kukintaa aloittavaa anopinkieltä,ei ole aiemmin tullut vastaan, nyt sitten toinen.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Avatar
mimmu
wyandotte
Viestit: 550
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Taimiturinat 2022

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Täälläkin pikkuhiljaa esi-istutuksia tomaattia, yrttejä... ym. Ostettiin sisälle semmoinen pienimuotoinen kasvihuone kun ulkona on vielä viileää kasvihuoneessa eikä tovi laittaa patteria sinne.
Noh hyvin :-" hyvin alkoi kasvamaan mutta kokemus tämäkin jotakin hiukan noussut.
Pihalla jo nousee kevään kukkia joitakin lumen alta ja innolla odotan istuksia laittamaan.
Jänikset on hiukan tehneet tuhoa, mutta odotettua vähemmän onneksi.
Aleksandra kirjoitti:
29 Huhti 2022, 09:18
Yksi mun anopinkielistä kukkii. Täysi yllätys
Tuo anopinkieli kukinta on harvinaista kertoi muinoin anoppi.
Hän antoi minulle -70 luvulla anopinkielen ja se myös kukki. Ihmettelin kerran oliko lapset rikkoneet jonkun hajupullon tms. kun outo tuoksu tuli jostain kun sitten myöhemmin havaitsin kukan juurelta hiukan piilossa kukka varren ja niin ihana tuoksu (vahva) siinä kukissa oli.
Se oli makuuhuoneessa mutta piti tuoksun takia siirtää sitten muualle.
Harmikseni muutamien vuosien jälkeen muutossa se kärsi eikä sitä enää sitten ollut.
mummo ja kanaset :biggrin:

Avatar
Aleksandra
hanhi
Viestit: 1108
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Taimiturinat 2022

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

(Oho, onpa vierähtänyt pitkä aika edellisestä taimiturinapostauksestani. :shock: )
Kevät ei näyttänyt kasvien suhteen aluksi ollenkaan hyvältä. Kaikki yrtit ruohosipulia lukuunottamatta olivat kuolleet talven aikana. Myös semmoinen noin 15 vuotta vanha, aromikas, pieni oreganopuskakin, joka oli mulla ihan vaan metsän reunalla, ei noussut enää. Oli ilmeisesti niin paljon lunta ja jäätä liian pitkään. Valkosipuleistakin nousi ja kasvoi vain neljä kappaletta. Mutta nyt näyttää satonäkymät jo paljon paremmilta. Istutin uudet yrtit ja ne asettuivat hyvin paikoilleen ja ovat kasvaneet kunnolla. Kesäkurpitsoja on jo tallessa pakkasessa vaikka kuinka, marjoja on tullut hyvin ja niitäkin oon korjannut jo talteen. Omppuja ja luumujakin näyttäisi tulevan sopivasti. Porkkanat kasvaa hyvin. Puna- ja keltajuurikkaat myös. Pinaattia ja mangoldia oon pakastanut ihan mukavia määriä. Pottusato on ollut hyvän makuinen ja runsas. Myös chilit ovat onnistuneet tosi hyvin ja niitäkin on jo maisteltu. Ainoat, mitkä ei ole oikein kasvaneet on sipulit, ja tilli on ollut kummallisen kitukasvuista vaikka siitä vähän satoa sainkin.

Mustikkasato on metsissä tänä vuonna ihan älyttömän hyvä (ainakin meillä päin ja samoin oli Keski-Suomessa kun hiljattain siellä olin). Myös pensasmustikkaa tulee hyvin.

Peura on löytänyt jälleen meidän punajuuret. :smt012 Lehtiä oli napsittu poikki ekan kerran muutama päivä sitten. Oltiin kyllä ennakkoon varauduttu; tällä kertaa laitettiin muovinauhaa kahden kasvimaan ympäri. Se tepsi jonkin aikaa, mutta niin vain oli peura löytänyt tiensä nauhojen yli. Jäljistä päätellen valkohäntäpeura, ja niitä on ollut vain yksi. Nyt nauhoja on lisätty ja toivon että se riittää ja loput punajuuret jäisivät rauhaan. Rautakaupassa ei ollut keltaista nauhaa, niin piti ostaa punakeltaista varoitusnauhaa. Onpa ainakin räväkkä. :smt005 Se näyttäisi karkottavan jonkin verran myös rastaita. Mansikkamaan vierestä menee yksi nauha ja mansikoita ei ole tänä vuonna mennyt kovin paljon rastaiden nokkiin.
Kuva

Tähän kummalliseen maailman aikaan on mun mielestä entistäkin tärkeämpää kasvattaa ja säilöä itse niin paljon ruokaa talven varalle kuin suinkin voi, meidän joilla on se mahdollisuus. Kaikki ruoka on arvokasta. Eikä yhtään tiedä mitä ruuan hinnallekin tulee vielä tapahtumaan. Olen kiitollinen, että asun maalla ja voin olla edes jonkun verran omavarainen.

Vastaa Viestiin