SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

maunu_muori

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Mie täytin kerran kokonaisen ankan keitetyllä ohralla ja aprikooseilla ja sit laitoin sen sellaseen tosi isoon eräästä ylikansallisesta kaupasta ostettuun( en oo muualla nähny niin isoja) savivuokaan naurispetille jossa oli sipulii. Mie kun käsittelen linnut yleensä nylkemällä, niin törppäsinpä sit rintalihoille vielä pekonit pintaan, ettei kuivu... jestas että tuli hyvää. Mausteina mää joudun tyytyyn yrtteihin: rakuna, rosmariini ja timjami on niitä mitä yleensä käytän. Kukkelis menis varmaa samalla viisiin.. nythän alkaa olla se naurisaikakin jo(nää kesänauriit kyllä saataa hajota, ne vois vaikka laittaa kuorineen)..monta tuntia miedossa lämmössä... nam nam :smt045.. hunajaa kun lorauttaa pintaan niin tulee vielä kunnon rusketus ja imelyys.
Kaisa

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Kaisa »

Kiitokset kovasti tästä kuvasarjasta!
Meillä eilen lähti kahdelta kukkopojalta henki, printtasin nämä kuvat ja levittelin ne keittiön apupöydälle ja sitten vaan suolistamaan ja välillä vilkuileen kuvia.
Keuhkot oli musta vähän vaikea poistaa yhtenä kappaleena, olivat niin visusti kiinni (jos ne nyt sitten oli keuhkot mitä sieltä revin :smt003 ) ja samoin tuo kaulanpaikka, en oikein tienny että mistä kohtaa se kaularanka ois pitäny katkasta mutta kyllähän niiltä sitten lopuks kaikki sisuskalut irtos. Nahka oli kyllä kynimisen jälkeen sen näkönen ettei tehnyt mieli sitä syödä, että otin lopuks vaan rintapalat ja koipireidet talteen ja koirat ja kissa sai juhlia lopuilla. Eipä niissä lopuissa ois tainnu paljon syömistä ollakaan, sen verran laihoja oli pojat. Nyt vaan reseptin etsintään...
helvi

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja helvi »

Samoin kiittelen täältä. Kun on haaveena kasvattaa itse kalkkunan liha.
Karjatalouskoulussa aikoinaan opetettiin tuo kanan tappo päätä "venyttämällä", jotenkin mielummin turvaudun nykyään puupalikkaan ekaksi ja sitten kirvestä. Kun teurastin ensimmäisen kukkoni, täytyi kävellä sen höyhennetyn kukon kanssa naapurin isännän paikkeille, kun en osannut sitä avata...(Tunnustan: yritin halkaista sen rintalastan, tehdä ns. ruumiinavauksen :smt003 jne )
Kaukokana

Ennen suolistusta...

Viesti Kirjoittaja Kaukokana »

Meilla kasvatettiin ennen kalkkunoita ja helpoiten ne saatiin hengilta seuraavalla tavalla.

Tehdaan ison ponton (metallinen oljyampari, melassipontto, yms) pohjaan kalkkunan paan mentava reika. Pontto naulataan ulos seinaan kiinni pystyasentoon. Lintu ponttoon paa edella, paa ulos reiasta ja isoilla oksasaksilla kaula poikki. Jatetaan valumaan veret pois. Oli nopeaa ja toivottavasti suht kivutontakin.
Pitaako siella Suomessa nykyaan kumauttaa linnuilta taju kankaalle ennen teurastusta? Noin kuitenkin tein viela reilut 10 vuotta sitten, enka tietaakseni rikkonut mitaan lakeja :smt001
Viimeksi muokannut Kaukokana, 17 Maalis 2010, 11:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
kaakatin

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja kaakatin »

Naulataanko pönttö pystyasentoon ja kalkun pää roikkuu alas päin? Ilmeisesti se ei saa venedttyä päätää sisään vaan kaula roikkuu pitkänä? Tota vois yrittää soveltaa vähän pienemmällä ämpärillä kana kukkoihin.
Kaukokana

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Kaukokana »

Muokkasinkin vahan edellista viestia, etta tosiaan pontto naulataan seinaan pystyasentoon.
Röhkö

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Röhkö »

Nyt on eka kukko jääkaapissa. Operaatio onnistui yllättävän hyvin - hieman outoa (vaan kaloja tähän asti reilusti käsitelleenä) mutta ei mitenkään vaikeaa lopulta - kiitos hyvistä ohjeista. Iltapäivällä pitäis ottaa käsittelyyn vielä yksi. Vain se pölkylle vienti on ikävää...

Sulkia nyppiessä totesin että nuorelta kukolta lähtee nahka tosi helposti sulkineen kaikkineen, kiskoin sitten suurimman osan nahkoineen päivineen.

Kanalaankin tulee nyt rauhallisempaa ku ei oo liikaa lemmenkipeitä kukkoja jahtaamassa muutamaa kanaa.

Vielä kun kanat alkaisivat munia ni sitten on melkein koko kanalan kierto nähty :-)
hurtta

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja hurtta »

Huhhuh, tuli ihan lapsuus mieleen tuosta touhusta, minä olin se mummolassa joka piti kanaa kiinni kun siltä kaula katkaistiin.. Ilmeisen kovahermoinen olin siihen aikaan, nyt tuskin onnistuisi :smt004
Tuo suolistus ei ainakaan onnistuisi :oops:
vardenji

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja vardenji »

Itse en ole vielä pystynyt yhtäkään eläintä tappamaan, vaan olen metsästävän serkkuni apuun kutsunut. Suolistaminen alkaa tosiaan sujua vaikka vasta kaksi uhria on ollut. Molemmat oli sitkaita kukkoja, joista toinen meni sit vähän vanhettuaan kissoille. Toisen kukon pistin suikaleiks. Jalkasuikaleet eivät pehmenneet tunnin keittämisellä keitossa, joten tuo leivinuuni taitaa meillä olla se paras vaihtoehto. Muistakaa palotellessanne et ne lihan päällä olevat kalvot on todella sitkeitä. Vähemmällä puremisella pääsee kun leikkaa ne vaan irti.
Onko kukaan muuten tehnyt kanan suoleen koskaan makkaraa? Tai kokoluokka on kai nakki... Kannattaako lähteä yrittämään seuraavan teurastuksen jälkeen?
Kuusama

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Kuusama »

Mulla näkyy vaan 2/3 kuvista (kaikista jää oikea kolmannes puuttumaan) ja kukko tuolla odottelee suolistusta :smt017
Suolet sain jotenkuten irti mutta muusta en tiiä mittään...
Maatikko

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Maatikko »

^Klikkaa hiiren oikeaa nappia kuvan yllä ja valitse "Näytä kuva". Näin saat koko kuvan näkyviin.
Kuusama

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Kuusama »

Noup, ei onnistu, mutta kukko on kuitenkin padassa, kaipa se aika puhtaaksi tuli revittyä. Onhan mulla sentään kalanperkuusta vuosien kokemus :smt002
Jo&Ni

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Jo&Ni »

http://wikikko.info/wiki/Riistan_k%C3%A ... listaminen

Tuossa on jonkunlainen sivusto, jossa myös ohjeita jos jonkinlaisen elukan suolistamiseen :smt027

Toivottavasti tuo linkki onnistui :)
Conspiracy

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja Conspiracy »

Tämmöinen pöljä kyselee, joka ei oo koskaan vielä mitään elukkaa lihoiksi laittanut, että jos onnistuu töpeksimään sen suolenpoiston kanssa niin, että suoli hajoaa ja ulostetta leviää, niin onko se liha sitten aivan käyttökelvotonta?
maunu_muori

Re: SUOLISTUS kuvasarjana, herkkänahkaiset älkää avatko!

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Huuhtele runsaalla kylmällä vedellä, käytä heti : älä riiputa tai pakasta. Ei ole pilalla, mutta ei välttämättä parane säilyttämällä :smt047
Vastaa Viestiin