Lapsiystävällisin rotu

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Erttu

Lapsiystävällisin rotu

Viesti Kirjoittaja Erttu »

Lapset tykkäävät olla ja touhuta kanalassa. Meillä ollu isoja rotuja mutta mikä rotu sopisi sylikanaksi vai kasvaaki kaikista roduista jos käsitellään paljon pienenä?

kochin-fani

Re: Lapsiystävällisin rotu

Viesti Kirjoittaja kochin-fani »

Riippuu aika paljon kanoista yksilöinä, miten niitä kohtelee ja mihin ne totuttaa. Tietysti rotukohtaisiakin eroja on, jotkut ovat yleensä enemmän arkoja, kun taas toiset tulevat heti uteliaina tutustumaan. "Kesyttäminen" ja etenkin syliin totuttaminen kannattaa tehdä kanan ehdoilla, vaikka se voi joskus viedä aikaa.

Itsellä ei pienikokoisemmista roduista ole käytännön kokemusta, mutta mitä aikoinaan olen lueskellut, niin ainakin kääpiö-kochin, silkkikana tai mille fleur taitavat olla helposti kesyyntyvää sorttia? Viisaammat saa tulla korjaamaan mikäli olenkin väärässä :)

Tirppa
muna
Viestit: 12
Liittynyt: 01 Elo 2017, 15:15
Paikkakunta: Kangasala

Re: Lapsiystävällisin rotu

Viesti Kirjoittaja Tirppa »

Samaa mieltä kochi- fanin kanssa. Meillä on ollut esim. Hy line browneja, eivät kovin pitkäikäisiä sekä tyrnävänkannan kanoja ja kukkoja. Melko nopeasti ne kesyyntyvät, ja ihan syliin ottamalla, ja varsinkin herkkupaloja antamalla ovat nuo kesyyntyneet. :smt045

Vastaa Viestiin