hy-line risteytykset

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
kanakaveri

hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja kanakaveri »

Kiinnostaisi millaisia on tullut. Onko laittaa kuvia :smt001 ? Erityisesti kiinnostaisi mixit tupsujalkojen kanssa. Onko pienempi hautomisvietti/tehokkaampi munantuotanto? Terveys? Miten väritys?

Annir85

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Moi, mulla on hy line brown-marans mixeja eli "marline"-kanoja. Toinen aloitti ihan vasta pari päivää sitten munimaan, eli kokemusta ei ole kuin n.22vk
Kuva
Nämä kaksi tyttöä siis kyseessä. Toinen ei lähtenyt pienenä aluksi kunnolla kasvamaan, vaan oli pitkään ihan pariviikkoisen kokoinen, nyt kuitenkin lähes sisarensa kokoinen, kehityksessä vieläkin jäljessä, harja ja heltat pieniä eikä punoittele, mutta ihan hyväkuntoinen.

Annir85

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Eilen alkoi kuoriutumaan uusi satsi noita "marlineita", kurkkasin kanan alle ja siella oli jo nakyvissa yksi tumma ja kaksi vaaleaa tipua, isana nailla edellisten isan veli. Saa nahda onko nuo vaaleat kukkoja, vai kuinka tuo varitys maaraytyy nailla mixeilla.

kanakaveri

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja kanakaveri »

Mulla on nyt sitten 2kpl hyline-jättimixejä tulossa. Saas nähdä mitä niistä tulee :smt001 .

Annir85

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Päivitystä hieman... Nuo vaaleat marlinet näyttäisivät olevan kukkopoikia, tummista en vielä uskalla kommentoida varmaksi kun näkyy kukon väritys periytyneen osalle. Seurataan tilannetta :smt002

Annir85

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Vielä viimeinen päivitys marlineista. Siinä "uudessa" satsissa oli vain yksi kana joka menehtyi melko pienenä. Kaksi mustaa alkuperäistä marlinea munivat pirun hyvin, ehkäpä liiankin, molemmat nimittäin saivat munajumin(eri aikoihin) eli munintaelimissä oli häiriötä, ei ensiapu kotikonstein auttanut kummallekaan. Niiden jälkeläisiä on tuossa kasvamassa, saa nähdä kuinka terveitä tämä sukupolvi on. Jos yhtä paljon munivat kuin emonsa, niin pahaa pelkään. Toki hy linen prosentuaalinen määrä vähenee mitä pidemmälle mennään. Näissä nykyisissä on sitten jo maatiaista ja osassa rheinlandermixausta mukana, sieltä pitäisi sitä terveempää munintaa tulla niiden kautta, jos oikein asiaa olen tuumaillut. Näiden munia en haudota ennen kuin varmistuu, että ovat kestäviä ja terveitä muninnan suhteen. Marlinet olivat kyllä kooltaan kuin puhtaat marans-kanat, sen puoleen mixaus onnistui.

Tirppa
muna
Viestit: 12
Liittynyt: 01 Elo 2017, 15:15
Paikkakunta: Kangasala

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja Tirppa »

Meillä on hy linen ja tyrnävän kannan risteytyksiä, pääasiassa valkoisia, mustia ja mustanruskeita, muutamia todella vaalean ruskeita osa niistä valkotäplikkäitä, ja yksi kana on valkoinen harmailla ja mustilla viiruilla. Kukkoja on vaaleanruskeita ja punaruskeita, hiukan mustaa höyhentä seassa, hopeanväristä kaulaa ja sitten valkoruskean ja mustavalkoisen kirjavia ja valkoisia. Joillain oli vielä oikein kauniin kullankeltaisia höyheniä valkoisessa höyhenpeitteessä :smt003 . Kukoilla melkosen kokoset heltat ja kanat eivät oikein muuten kuin värityksen kanssa eroa hy linestä (isot silmät näillä nuorikoilla kyllä on ja niillä poseeraavat kameraankin mielellään) Hautomisvietti vaihtelee ihan yksilöittäin, yksi noista nuorista vetäisi kyllä jotenkin 27 munaa alleen ja alkoi hautoa. Munivat muna per päivä ja terveitä ovat. Kovia ovat syömään ja viipottamaan, ja ruuan kanssa pätee sääntö: Syö niin paljon kuin kerkeet, kaverille ei jätetä.

riepukka
kana
Viestit: 85
Liittynyt: 19 Maalis 2018, 17:39
Paikkakunta: Viitasaari

Re: hy-line risteytykset

Viesti Kirjoittaja riepukka »

Heippa. Meillä on kaksi Hy-line brauni kanan ja Brahma/ Arau kukon jälkeläistä. Mahtava luonne; kesy, kiltti ja seurallinen. Ei haasta riitaa kuten emo. Munivat joka päivä pienehkön tummanruskean munan, mutta ovat vielä nuoria. Toinen on ruskea ja toinen valkopohjainen johon tuli iän myötä vähän ruskeita pilkkuja- nätti :smt048 . Syövät mitä tarjotaan, seurallisena siskokset munivat samaan aikaan samaan pesään. Yritän saada seuraavan hautojan alle samaa sakkia, ovat ne niin kivan oloisia. :smt038 . Samaa en sanoisi Hy-line braunista- nokkivat kukon jalkoja ja ovat muutenkin aika itsekkäitä, vaikkakin kesyjä.
Vähän on paljon, miten sen ottaa :smt023

Vastaa Viestiin