neuvoja rodun valintaan

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Tilly

neuvoja rodun valintaan

Viesti Kirjoittaja Tilly »

Nyt on tauti päässyt riistäytymään!

Viiriäisten lisäksi meillä on nyt kolme pikkiriikkistä silkkistä kavamassa, kaksi kanaa ja kukko. Mainioita olioita.

Aikanaan tulen hankkimaan maatiaisia, toivottavasti horniolaisia, kunhan saan tilat remontoitua kuntoon. Maatiaisten tehtävänä olisi olla ne varsinaiset munantuottajat ja suomalaisen perinnemaiseman (myös äänimaiseman) säilyttäjiä.

Mutta Maikin luona kävi hassusti! :smt003

Siellä näin muutaman jättikotchinkanan ja Kukon. Ne olivat Todella Vaikuttavia Ilmestyksiä.

Kysymykset kuuluuvatkin:
- Minkälaisia ne ovat luonteeltaan?
- Miten hyvin ne osaavat kiivetä mahdolliseen tulevaan tarhaansa ja sieltä pois? (aikamoiset tikkat ja vajaa 2 m korkeuseroa. Pitäisikö laittaa lepotasanne?)
- Tulevatko ne toimeen muidenrotuisten esim maatiaisten kanssa?
- onko vaaraa, että kukosta tulee aggressiivinen?
- olisiko joku muu rotu passelimpi, mutta yhtä näyttävä?
- terveystilanne? Onko noin raskaalla rodulla joitain alttiuksia rakennevikoihin/jalkavaivoihin/ kehityshäiriöihin jne?
- mitä muuta olisi syytä tietää rodusta?

Muitakin rotuja saatte kehua retostella!

Kunhan saan kasvimaat ja marjatarhat oordninkiin, niin alan kunnostaa entistä kalkkunaosastoa... remontista viis...

- ja koirilta ei kysytä mielipiteitä-

terveisin
nimim. "pahasti infektoitunut" :smt081

Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Onnea tartunnasta! :smt003

Muuten en sitten osaakaan auttaa, paitsi että maatiaiset on ihania, olen menettänyt sydämeni näille Alhoille.. :smt007

flai

Viesti Kirjoittaja flai »

Meillä on kaksi jättikochin rouvaa, ovat oikein ihania tapauksia, suosittelen lämpimästi! :smt007 Nämä kokemukset näiden kahden oman ja kaverin neljän samansrotuisen perusteella:

-Ovat lempeitä luonteeltaan, ovat kanaparvemme alimmat, ja kiltista antavat itseään puolta pienempien hybridikanojen pitää jöötä kukon kanssa. Eli ainakin nämä tulevat toimeen muiden rotujen kanssa erittäin hyvin.
-Ovat ehkä hieman pieniä kanoja kömpelömpiä eivätkä pyrähtele yhtä ylös, mutta uskon tarhaan kulkemisen luonnistuvan kunhan oppivat.
-Ainakin kaverini jättikochin kukko on oikein kiltti, se on kai enemmän yksilökohtaista.
-Ovat erittäin äidillisiä, meillä haudotaan jo toista kertaa, vaikka edellisistä tipuista on vasta 2kk aikaa! :smt050 Ja tipuja hoitavat todellisella hellyydellä.

Ainoana miinuspuolena tähän asti sanoisin, että kana on niin painava, että hautoessa hajoaa munia helposti, eli pesien pehmustamiseen joutuu todella satsaamaan, ja silti tuntuvat kaivavan niin syvän kuopan pesäksi että muutama hajoaa väkisinkin. Eli munien putsausta sisältyy haudontaan. (No olipas vakava miinuspuoli :smt003 )

Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi »

Vissiin kaikkien isojen rotujen miinuspuolena on heikko muninta suhteessa rehunkäyttöön, mutta tuskin kukaan on mitään tuotantokanalaa rotulinnuilla perustamassakaan. Meillä ollut jättikochinkukko oli valtavan sosiaalinen, opiskeli isännän kanssa autonkorjausta ja kerjäsi herkkuja grillin vieressä. Kanat olivat sen kanssa ihan myytyjä, toisille kukoille se alistui heti. Varmaankin yltiöpäinen kesyys koitui sitten sen kohtaloksi, joku peto vei sen loppukesästä. :smt009

Tilly

Viesti Kirjoittaja Tilly »

Näillä kommenteilla tauti vain paheni! Kiitokset vastauksista

Yhteisymmärryksessä siipan kanssa päädyttiin, että mahdollisesti meille tulevat jätit muuttavat entiseen postihevosen talliin. Sieltä on helppo reitti kanalan taakse tehtävään tarhaan.

Nyt vaan malttamattomana odottamaan omia isoja kilttejä jättejä :blob:

1vippe

Viesti Kirjoittaja 1vippe »

Heips :smt001 Mulle tuli reilu kuukausi 4 jättikochikanaa ja kukkokin muutama viikko sitten. Ovat vielä nuoria eivätkä muni. Koko lauma on uskomattoman ihana :smt007 . Kukkokin on oikea Herrasmies, niinkuin Pekkis lupailikin :smt003 . Ovat vaan mokomat tottuneet kai liian hyvään ruokaan, keitän niille makaroni-sotkotuspuuroa joka aamu. Nyt eivät millään söisi omaa puolitiivistettään :smt009 .
Meillä on kanalana vanha kunnostettu parakki jossa luukku on aika korkealla, ensin tein tikapuut heille mutta oli kyllä pakko laittaa avuksi vielä pari ortta että pääsevät sisään yöksi. Ovat senverran painavia jo.
Mulla on kuvia kuvagalleriassa nimellä Vippen kanaset jos haluat katsoa.
Ps, Et sitten pääse koskaan eroon kanakuumeesta jos saat jättejä, ovat NIIN ihania :smt007 :smt007 :smt003

kuukernuppi

Viesti Kirjoittaja kuukernuppi »

Meillä on sekä jättikocheja että brahmoja ja molemmat ovat luonteeltaan rauhallisia, yhtään vihaista kukkoa ei vielä ole tullut vastaan, mikä ei kyllä tietenkään tarkoita etteikö sellaista voisi tapahtua..Ja tuo jälkeläispuoli kyllä hoituu, meilläkin haudotaan jo toisia tipuja (tai no tällä kertaa lykkäsin alle kalkkunan munia), eli niillä voi haudottaa sitten sellaisiakin rotuja jotka eivät välttämättä itse haudo. Meillä on tarhasta sisälle 1,80 metrin matka ja kulkevat sen vaivatta ihan ihmiskäyttöön tarkoitettuja tikapuita pitkin...Kukko on vielä melko nuori ja johtuuko liene siitä vai mistä niin kääpiökochkukko ajoi ssen riihen alle vaikka käppänä on tätä kolme kertaa pienempi :smt017 :smt003 Voin kyllä ihan vilpittömästi suositella jättirotuja kenelle tahansa :smt007

Tilly

Viesti Kirjoittaja Tilly »

Niinhän tässä sitten kävi että:

Eilen huushollia tulivat rikastuttamaan kaksi jättikochinkanasta ( 3vk ja 2kk) musta Keksi ja siniharmaa Kakku sekä splash-värinen (ikää 2kk) kukonpoika Maffioso!

Heille pikaremontoitiin oma kahden neliön ikkunallinen yksiö vanhan kanalan nurkkaan, jotta saavat varttua Isoiksi ja Komeiksi lämpimässä ja turvassa ennen siirtoa ulkotarhalliseen kanalaan.

heheeehheeeee.... :smt003

maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Just just.. oisit käynyt kattomassa samalla reissulla Tipsin ankkavauvoja.. HEH HEH... niin siitä se kuume ;)

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hihii-Tillyllä onkin paha tartunta, kun nyt jo toistakin rotua hommasit :smt007 Onnea!
Tonja, p: 046 666 5106

Vastaa Viestiin