Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Lassila

Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

Viesti Kirjoittaja Lassila »

Kertokaapa viisaammat, onko ihan mahdoton homma laittaa 2 orppikanaa, 3 maatiaista ja 1 orppikukon samaan laumaan?
Mummolta joskus kuulin että kukko saattaa mieltyä enemmän oman rodun kanoihin ja jättää muut kotkottajat vaille huomiota :smt037 Sain siis sellaisen mielikuvan, että ne vailla huomiota jääneet saattavat jotenkin masentua siitä? :smt017
Entä riiteleekö erirotuiset kanat sitten keskenään jotenkin enemmän?

Koko kanaharrastus on vielä ihan lapsenkengissä joten kysymyksetkin ovat vielä samaa tasoa :smt003

Jemuli

Re: Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

Viesti Kirjoittaja Jemuli »

Mulla on ollut hyline browneja, iittiläisiä ja sekarotuisia samassa parvessa ja kaikki ovat tulleet hyvin toimeen keskenään. Kukko on tainnut valkata suosikkikanansa ihan muun kuin rodun perusteella ja kaikille on riittänyt tarpeeksi huomiota. Eli mun mielestä ei ole mitään syytä miksei tuo porukka sopisi hyvin yhteen. Kunhan muistat, että alussa toisilleen vieraat yksilöt selvittävät arvojärjestyksensä. Se voi olla rajunkin näköistä, mutta järjestyksen selvittyä kaikki on ok. Muniksessa on paljon hyviä keskusteluja uuden kanan tai kanaparvien liittämisestä.

epi

Re: Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

Viesti Kirjoittaja epi »

Tottakai ne voi olla samassa kanalassa. Meillä taitaa olla 12 rotua tällä hetkellä vipeltämässä samassa kanalassa. On ihan kääpiöitä, ja on jättejä, hyvin tulee toimeen. Kyllä jokainen paikkansa löytää. :)

Jopsukka

Re: Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

Viesti Kirjoittaja Jopsukka »

Mullon myoskin useita erirotuisia yhdessa ja hyvin tulevat toimeen keskenaan.

Mikka

Re: Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

Viesti Kirjoittaja Mikka »

Mulla on 3 maatiaiskanaa ja niillä jättirotuinen kukko. Kukko ei juurikaan ole kiinnostunut emännistään, liittynee varmaan kokoeroon. :smt011 Kesällä jos laajennan kanalaa niin aattelin tuon kukon laittaa pataan ja hommata maatiaiskukon. Lisäksi vähän surkeaa haaveilla tipuista jos kukko ei ala ees polkemaan. Tai sitte se on niin ujo että harrastaa sitä vaan yöllä peiton alla :smt025

Kesämamma

Re: Erirotuisia kanoja samassa kanalassa..

Viesti Kirjoittaja Kesämamma »

Meidän nuori maattarikukko ainakin polki rouvansa silloin kun en ollut näkemässä, ja hyvin silti tuli jälkikasvua. Nyt taas kanalassa on orppeja ja maatiaisia porukassa, ja orppiherran suosikkikana on pieni maatiaisrouva. Huvittavan näköistä kun polkee eukkoaan, kun pieni kana häviää ison kukon alle.. _Ei näytä kanat olevan roturasisteja.

Vastaa Viestiin