Apua. Ripuli ja heikkous kanassa

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Chuhonine
muna
Viestit: 5
Liittynyt: 16 Huhti 2022, 18:06

Apua. Ripuli ja heikkous kanassa

Viesti Kirjoittaja Chuhonine »

Hei. Meillä on kaksi vanhaa kanaa joista toisella on nielu ongelmia jonka takia ollaan siirrytty veteen sekoitettuun rinkeliin ja sämpylään että kana saa syötyä. Kuitenkin nyt molemmat kanat ripuloivat kun pari viikkoa tätä tehty ja toinen heikentynyt huomattavasti eikä jaksa kävellä pitkiä matkoja. Molemmat ovat jo melkein 10 vuotiaita joten en uskalla eläinlääkärille kiikuttaa. Mitä tähän voisi tehdä? Lopetammeko märän ruuan syöttämisen? Pelottaa ja harmittaa kovasti näiden puolesta kun ei tiedä mitä voisi tehdä auttaakseen. Toivon pikaisia vastauksia.

Avatar
Aleksandra
hanhi
Viestit: 1120
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Apua. Ripuli ja heikkous kanassa

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Voi kuinka ikävä tilanne. Mun mielestä kannattaisi pyytää eläinlääkäriltä vaikka puhelimitse arviota tuosta ripulista. Hän voisi myös arvioida, olisiko aika päästää se nieluongelmainen kana kärsimyksistään. Kaksi viikkoa on kyllä tosi pitkä aika noin yksipuolisella ravinnolla, jos mitään muuta ei mene alas. Onko sillä toisella kanalla pelkkä ripuli ja syökö se normaalisti ja monipuolisesti? Ripuli voi johtua monestakin syystä. Sisäloiset ja kokkidioosi tulee ekana mieleen. Mahdollisesta lääkityksestä voisi myös eläinlääkärin kanssa keskustella, ilman että kanaa tarvitsee kiikuttaa lääkärin luo.

Chuhonine
muna
Viestit: 5
Liittynyt: 16 Huhti 2022, 18:06

Re: Apua. Ripuli ja heikkous kanassa

Viesti Kirjoittaja Chuhonine »

Harkitsemme kyllä tällä hetkellä ikävästi lopettamista. Huono kuntoisin on siis se kana jolla ei nielu ongelmaa ole. Nielu ongelmainen on suhkot pirteä ja jaksaa syödä nyt keitteityä porkkanaa ja kaura mössöä ja omenaa. Emme vain osaa päättää että joudummeko lopettamaan senkin samaan aikaan, tuntuisi pahalta kun hän kuitenkin suhkot virkeä on ja on alkanut juttelemaan taas mitä ei tehnyt yhdessä vaiheessa.
Mutta huonokuntoinen kana ei jaksa enää nousta ylös ja kyhjöttää pesässä. Pesimme eilen niiden takapuolet kyllä ja tarjolle tuotiin eri ruokia. Kana ei kuitenkaan ole kiinnostunut niistä ja vain pitää päätä alhaalla ja ei oikein saa liikuttuakaan.
En toki haluaisi lopettaa tätä pirteämpää kanaa mutten tiedä pärjäisikö se yksinkään. Ja tokihan sitä toivoa pitää että saisi jotenkin tämän heikomman virkoaa. Yritin myös eläinlääkärille soittaa mutten kiinni ole saanut. :(


Päivitys: huonovoitisempi kana lopetettiin. Se olisi kuollut itsestään muuten koska oli niin heikkona että ei reagoinut mihinkään ja piti päätä vain maassa. Toinen kanoista jätettiin vielä ja tälle otetaan tipuja kaveriksi tutun kanalasta ettei ainakaan kuole yksinäisyyden stressiin.

Avatar
Aleksandra
hanhi
Viestit: 1120
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Apua. Ripuli ja heikkous kanassa

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Surullista. Mutta joskus täytyy tehdä niitä vaikeitakin ratkaisuja, silloin kun kanan paras niin vaatii. Mun mielestä teitte oikein. Toivotaan iloisempia aikoja uusien tipujen parissa.

Vastaa Viestiin