Kana ripuli, oksentaa,kuumetta?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Ruusunen
nuorikko
Viestit: 52
Liittynyt: 10 Touko 2014, 11:58

Kana ripuli, oksentaa,kuumetta?

Viesti Kirjoittaja Ruusunen »

Hei,

ksysynpä täältä, jos joku osaisi vinkata jotain.

Löysimme Sievä-kanan äsken outona kanalasta, se oli jotenkin jähmettynyt vesiastian ääreen ja oli outoa, ettei väistänyt minua. Nostin sen syliin ja siltä tuli ihan vesiripulia. Lisäksi se oksensi tai nokasta siis valui limaista vettä. Mieheni mittasi sen lämmön peräaukosta, se oli yli 42.9, mittari ei pystynyt enempään (emme tiedä, mikä on normaali lämpö, tarkoitus tutkia nyt). Mitä kannattaisi ensimmäiseksi epäillä? Eristimme Sievän vähän viileämpään navettaan, se kyllä pystyy kävelemään, mutta on vähän heikon oloinen ja vaisu, antaa pitää sylissä oudon hiljaisena, yleensä se karkaisi ja rimpuilee.

Voimme miettiä eläinlääkärille soittamista, nämä lähilääkärit vain eivät ole oikein välittäneet kanojen hoidosta aikaisemmin. Ei ehkä ole tietoa.

Yritämme jotain ensiapua ainakin, vitamiinejä, nutriplussaa tms. Mutta kuulostaako tutulta kellekään? Meillä on juuri viikon ikäisiä tipuja kuoriutunut 4 ja niitä kovasti haluaisimme suojella. Toivottavasti ei ole tarttuvaa!
Kanoja ja kukkoja: alhoilmajokisia, maatiaissekoituksia, maatiais-arausekoituksia
Vuohia ja lampaita
Koira, neitokakaduja, kissoja

Ruusunen
nuorikko
Viestit: 52
Liittynyt: 10 Touko 2014, 11:58

Re: Kana ripuli, oksentaa,kuumetta?

Viesti Kirjoittaja Ruusunen »

Hei! Lisään tähän näin viiveellä mahdollisille kiinnostuneille tiedoksi, että Sievä kana ei toipunut vaan kuoli vuorokauden sisällä tuosta, kun huomasimme sen olevan heikkona.

En tiedä, mikä sillä loppujen lopuksi oli. Mutta muita ei ihan samalla tavalla kuollut. Yhdellä kanalla tosin oli pitkään ripulia, tai ainakin peppusulat näyttivät sotkuisilta, mutta se oli pitkään ihan normaali muuten. Sitten se kuoli kyllä äkillisesti myös kesän aikana. Kaikki muut ovat olleet oireettomia.

Emme vieläkään oikein tiedä, miten noita kanoja auttaisimme jos niille joskus tulee jotain yllättävää, kuten ripulia. Vitamiineja olemme antaneet ja sitä nutri-plussaa ihan pahimmassa tapauksessa. Jäin miettimään, ovatko helteet voineet vaikuttaa jotain näille kahdelle. Ja olosuhteet kanalassa ym. perusasiat täytyy aina tarkastaa ja hoitaa, jos jokin ei ole kunnossa. Mutta kai ulkona vapaana eläville kanoille voi jokin pöpökin tulla, en tiedä. Aina jää niin kovasti ikävöimään kutakin edesmennyttä kanaa tai kukkoa, ovat ne niin rakkaita :smt049
Kanoja ja kukkoja: alhoilmajokisia, maatiaissekoituksia, maatiais-arausekoituksia
Vuohia ja lampaita
Koira, neitokakaduja, kissoja

Vastaa Viestiin