Kanoja kuolee, mikä syynä?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
konttilan kanat
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Huhti 2020, 21:24

Kanoja kuolee, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja konttilan kanat »

Hei, viime kesänä otettiin aluksi kukko ja 1 kana. Sen jälkeen 2 lisää. Yhden vei kettu, joten otettiin 2 lisää. Tuo ensimmäisenä otettu kana kuoli, oli vaan paikallaan eikä liikkunut. Sitten taas otettiin lisää 2+2. Nyt keväällä yksi kana nyhjötti paikallaan ja oli selvästi sairas joten se lopetettiin, viikko siitä toinenkin meni ilman oireita. Mikä on kyseessä? Uskaltaako kesäksi uusia ottaa? Tai mitä pitäisi huomioida?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4310
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kanoja kuolee, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Onko ne tulleet samasta paikasta vai eri paikoista? Oletko kysellyt onko niiden lähtöparvissa ollut jotain sairauksia tai onko testauksien avulla todettu, ettei jotain tautia ole? Tiedätkö ikää, rotua? Mitä saavat ruuaksi? Kanoilla on paljon erilaisia sairauksia...itse epäilen valitettavasti lähes aina ensimmäiseksi marekin tautia, jos oireet ovat esim. Iiikkumisvaikeuksia, nyhjöttämistä.
Tonja, p: 046 666 5106

konttilan kanat
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Huhti 2020, 21:24

Re: Kanoja kuolee, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja konttilan kanat »

Hei, kanoja on 3 eri paikasta otettu. En ole kysellyt vielä. Nuoria olivat kun otettiin, eivät vielä munineet. Syövät kaupan rehua ja myös "kotiruokaa". Roduista en osaa sanoa.

haahkaherra
bankiva
Viestit: 356
Liittynyt: 11 Joulu 2012, 16:33

Re: Kanoja kuolee, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja haahkaherra »

Kirja nimeltään Siipikarjan taudit, kirjoittajana Per Andersson on teos joka on hyvä olla hyllyssä tai sohvapöydällä ulottuvilla. Sitä selailessa voi löytyä taudin kuvaa ja oireita sekä millä tavalla on estettävissä oireita sekä miten lintujen kanssa toimii. On ehdottomasti eräs parhaita teoksia. :smt006 :smt023 Löytyy www.antikvaari.fi ja sieltä tilaamaan siispä jos ei teosta ole. :smt024

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 964
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kanoja kuolee, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Kurja juttu. Mulle tulee myös ekana Marekin tauti mieleen tuosta. Se on tosi yleinen ja levinnyt melkein joka kanalaan, vaikka ei varsinaiseksi sairaudeksi asti läheskään aina etene. Jos ruokinta (+ kalkki ja sora) on kunnossa, mun mielestä kannattaisi tarkistaa myös, onko olosuhteissa mahdollisesti jotain sellaista, mikä stressaisi kanoja, jolloin tauti puhkeaa helpommin. Esim. onko ilmanvaihto kanalassa kunnossa, ettei ammoniakkia ja/tai liikaa kosteutta ole ilmassa. Vetoa ei saisi myöskään olla.
Alhoja elämän ilona.

Vastaa Viestiin