Hy-line ontuu

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
UllaP
muna
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Huhti 2018, 20:48

Hy-line ontuu

Viesti Kirjoittaja UllaP »

Hei! Pari vuotias kana alkoi yhtä äkkiä ontua. Mistä voisi johtua. Jalassa ei ainakaan vielä turvotusta eikä haavaa näy. Mitä voin tehdä?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hy-line ontuu

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Saitko katsottua jalkapohjaa? Joskus sieltä voi löytyä anturapahka, kovettuma (syylä, känsä). Koeta tunnustella koko jalka läpi vertaamalla sitä toiseen jalkaan.
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Hy-line ontuu

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Ainakin myco s ja marek aiheuttaa myös ontumista. Liian nopea kasvunopeus on voinut aiheuttaa, että lonkasta puuttuu osanen (unohdin nyt tämän nimityksen). Voi olla myös venäyttänyt jalkansa tai jalassa voi olla kovettuma, haava tai piikki. Kukko on voinut polkea liian rajusti. On voinut tulla orrelta alas liian vauhdikkaasti.
Syitä on monia.
Vertaa tervettä ja ontuvaa jalkaa toisiinsa niin näkee onko eroavaisuuksia. Jos ei näy mitään vikaa, niin kokeile molempien jalkojen reisilihakset. Jos ontuvan jalan reisilihakset on huomattavasti pienemmät kuin toisen niin kyseeasä on luultavimmon tuo liian nopea kasvu ja lonkasta puuttuu osanen.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Vastaa Viestiin