Kanojen muuttaminen uuteen, puhtaaseen kanalaan ja kanoja kiusaa öttiäiset

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Inlumino

Kanojen muuttaminen uuteen, puhtaaseen kanalaan ja kanoja kiusaa öttiäiset

Viesti Kirjoittaja Inlumino »

loppu kesästä meille tuli ensimmäiset omat kanat joten tässä vielä opetellaan asioita. Tämä kuuluu varmasti sinne tyhmien kysymysten sarjaan mutta ei anneta sen haitata :smt003 Koittakaa saada selvää ja ideasta kiinni pitkästä selostuksesta :D

Meillä kanat asuu tällä hetkellä tallissa isossa huoneessa, tämä on väliaikainen ratkaisu kun kanat odottavat pääsyä täysin uuteen kanalarakennukseen joka alkaa kohta puoliin olla valmis :smt041

Eilen kuitenkin huomasin että muutamien kanojen iholla näkyi jotain vaaleita ötököitä, ei kuhissut niitä mutta kuitenkin niitä näkyi. En kerinnyt ötököitä kunnolla katsoa mutta mielestäni ne oli semmoisia kapeita ja pitkuloita.
Nyt mietin miten tuo myrkytys/ötököiden hävitys kannattaisi tehdä ennen kuin siirtyvät uuteen kanalaan jossa siis ötököitä ei ole (eikä toivottavasti tulekaan).

Uuden kanalan kaikki saumat, reiät jne on käyty silikonilla läpi, ei pitäisi öttiäisten päästä pesimään/piiloon niihin. Kannattaako jotain myrkkyä laittaa uuteen kanalaan hyvissä ajoin ennen kanojen muuttamista sinne, tuntuu itestä turhalta mutta kysyn kuitenkin? Sinne tottakai tulee uudet purut mutta hommaanko sinne myös uudet orret, pesät jne vai riittääkö että pesee ja myrkyttää entiset ennen paikalleen laittoa?

Mites kanojen hoitaminen ötökkävapaiksi? Minulta löytyisi Raid House & Garden -suihketta, auttaako asiaa yhtään? Milloin suihkutan ensimmäisen kerran? Ilmeisesti kaksi kertaa pitäisi suihkuttaa, oliko viikon välein? Miten olette sen kanoihin suihkuttaneet? Sukka kanalle päähän ja sitten vain suihkutus? Pitääkö sulkien alle se aine saada vai riittääkö sulkien päälle?
Suihkutanko raidia nyt heti kanoihin ja pesiin jne ja siirrän ne sitten uuteen kanalaan vai odotanko että on tehty raidilla se kaksi käsittelykertaa?
Vaihdanko samalla vanhaan kanalaan uudet kuivikkeet, suihkutan raidia pesiin ja orsille?

Maattari
kiuruvetinen
Viestit: 1676
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kanojen muuttaminen uuteen, puhtaaseen kanalaan ja kanoja kiusaa öttiäiset

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Kuvauksen perusteella öttiäiset vaikuttaisivat olevan täitä tai väiveitä joten minä myrkyttäisin kanat kahteen kertaan viikon välein ennen siirtoa. Tarkista sulat, varsinkin takapuolen sulat, näkyykö niissä munarykekmiä. Pesien kuivikkeet voisi vaihtaa mutta kuivikkeita en vaihtaisi.
Vanhat pesät ja orret pesisin ja myrkyttäisin, täi ja väive asustaa kanassa mutta kanapunkki rakenteissa. Jos punkkia ei halua siirtää uuteen kanalaan niin sinne sitten uudet pesät ja orret. Mutta se punkki voi sitten tulla luonnosta ensi kesänä. En myrkyttäisi uutta kanalaa.
Suihkauta sitä myrkkyä (pyretriini) siipien alle ja takapuoleen ja kanalle sukka päähän. Täit ja väiveet ovat helppoja hoitaa pois. Onnea uuteen kanalaan :smt023
Sekulikanoja, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Vastaa Viestiin