Turvonnut/kova takamus kanalla

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kuori

Turvonnut/kova takamus kanalla

Viesti Kirjoittaja Kuori »

Olen itse miettinyt olisiko kyseessä askiitti, jonkinlainen tukos suolistossa tai munanjohtimien tulehdus?
Kana syö, joskaan ei niin innokkaasti kuin tavallisesti, kävelee reippaasti ja on aika virkeän oloinen. Nousee orrelle, mutta ei istu vaan kyyköttää takapää muuta kehoa alempana. Uloste vihertävää ja löysää , välillä uskoisin että normaaliakin. Takapää kova ja turpea kauttaaltaan, ei arista puristeltaessa. Tämä kaikki ilmaantunut useamman vuoden ikäiselle kanalle muutamassa päivässä.
Kuori

Re: Turvonnut/kova takamus kanalla

Viesti Kirjoittaja Kuori »

Väliaikatietoja: Edelleenkään sairastelun syy ei ole selvillä, eikä ilmeisesti viestiä lukemassa käyneillekään ole kuulostanut moinen oireilu tutulta.

Parafiiniöljyä olen syöttänyt kanalle kuuriluontoisesti, mutta sillä ei mielestäni ollut vaikutusta suuntaan tai toiseen. Kanan vointi on ennallaan, mitä nyt ruokansa suhteen muuttunut valikoivaksi. Syö terveen kanan `raivolla` kaikkea maistuvaa ja herkullista ja sormet ovat todellakin vaarassa herkkuja tarjotessa, mutta tavallista ruokaa on aivan liian sairas syömään, katselee vain :smt005

Turvotus on jossin määrin vähentynyt, väittäisin että enää mahanalus ja takamus ei ole niin `kivikova` kuin aluksi, mutta ei kyllä vielä tavanomainenkaan. Pitää seurata tilannetta vielä etenpäin. Ehkäpä tästäkin kirjoituksesta on tiulevaisuudessa jollekulle muulle vielä hyötyä.
Kuori

Re: Turvonnut/kova takamus kanalla

Viesti Kirjoittaja Kuori »

Valitettavasti kyseisen kanan vointi heikkeni ja jouduimme päästämään sen vihreämmille matomaille.
Annir85

Re: Turvonnut/kova takamus kanalla

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Teittekö "ruumiinavauksen"??? Että selviskö mikä kanaa vaivasi?
Kiinnostaa kovin, kun ei ikinä tiedä mitä noiden siivekkäiden kanssa tulee vastaan...
sannikki

Re: Turvonnut/kova takamus kanalla

Viesti Kirjoittaja sannikki »

Askitesin esiintymiseen vaikuttaa seuraavat: Korkeus, ilmanvaihto, hengitysteiden tulehdukset, lämpötila, kasvunopeus, ravinto ja munien säilytys- ja hautomo-olosuhteet. Askitesia esiintyy linnuilla esimerkiksi silloin kun niiden veressä on vähän happea niin ne korjaavat sen lisäämällä verenvirtausta keuhkoissa ja nostamalla punaisten verisolujen määrää. Lisääntynyt työ laajentaa sydämen oikeaa puolta, jolloin se myös heikkenee. Sen seurauksena vatsanalueen elimiin kertyy verta, ja vatsaonteloon kertyy oljenväristä heranestettä.

Meillä on kerran ollut yhdellä rokilla alkuaikoina. sen jälkeen en ole törmännyt :/ Ikävä tauti, kuolemaan johtava.
Vastaa Viestiin