Mitä örkkejä kanalassa?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Nino

Mitä örkkejä kanalassa?

Viesti Kirjoittaja Nino »

Heips! :smt006

Eli tipun saanut Panda-kana (ja tottakai tipu) on eristetty muista kanoista, toiset siirrettiin isompaan tilaan ja emokana on entisessä kanakoppirakennuksessa.
Nyt olisko pari päivää sitten huomasin Pandan lyhyissä kasvohöyhenissä (juuri ja juuri silmän alla ja poskissa) harmaita paakkuja. Ajattelin että ehkä ne on jotain epämuodostuneita höyheniä tai vaikka ruuanmuruja höyhenissä kiinni, mutta irrotin leuan alta yhden paakun ja otin "todistusaineistoa".
Pieni höyhen oli siis juuresta täynnä pieniä harmaita palleroita ja näitä vaikuttaa siis olevan ainoastaan naamassa ja kaulassa, esim. niskasta en löytänyt mitään ja ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt mitään punertavaa vilinää missään? (Enkä tosin mitään muutakaan liikettä)

Tänään tipun juoma-asiassa kuitenkin uiskenteli pienen kärpäsen lisäksi todella pieni (ihan näkyvä mutta aluksi luulin roskaksi), harmaa öttiäinen. Otin sen sieltä pois ja ötökkä pomppasi pois nopeasti ja "kirppumaisesti", mutta ulkonäöltään se muistutti ns. harmaata ja litteää sylkikaskasta?
Huomasin noita kesällä jo aikaisemmin mutta luulin että ne tosiaan olisi jotain kaskaan sukulaisia?

Kuvia en saa lisättyä koska ilmeisesti tietokone ei saa pyöritettyä mitään palvelua millä ne voisi muuttaa esim. linkinksi.
Voin kuitenkin lähettää kuvat vaikka sähköpostilla jos joku saisi ne lisättyä tänne?
Harmaat pallerot naamahöyhenien juurissa kuitenkin muistutti osoitteen kuvaa (ihan eka kuva missä lukee nämä "poultry lice" jne) http://www.the-chicken-chick.com/2012/0 ... ation.html
Mutta pallerot on meidän kanalla pienempiä.

Mikä lääke tähän tepsisi ja mites tipun hoito, sillä ei kyllä vaikuta ulkoisesti olevan mitään? Ei olla koskaan törmätty millään eläimellä minkäänlaisiin loisiin joten kaikki linkit ja ehdotukset otetaan vastaan! Kiitos! :)

Kotkottaja

Re: Mitä örkkejä kanalassa?

Viesti Kirjoittaja Kotkottaja »

Veikkaisin kanapunkkeja. Meillä kun niitä oli paljon, niin juuri tuollaista harmaata löytyi perssulista :smt013

Ne ei kyllä tietääkseni pompi... Joten sen perusteella vois olla kirppuja tms :smt017

Jos laitat Tarkempaan hakuun: kanapunkki niin löydät tietoa täältä kyllä. Jos kanapunkkia on, niin oman kokemukseni mukaan se on todella vaikea hävittää kokonaan :smt027 Petopunkit (Harsosääskipetopunkki) pitävät kannan pienenä, mutta kanalassa pitää (muistaakseni) olla vähintään 10 astetta, jotta ne pärjäävät.

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4322
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mitä örkkejä kanalassa?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Voisin veikata täitä tai väiveitä. Mulle voit s-postata kuvia...osoite löytyy esim. tuosta allekirjoituksesta.
Tonja, p: 046 666 5106

Nino

Re: Mitä örkkejä kanalassa?

Viesti Kirjoittaja Nino »

Updatea vähän, harmaata on naamassa ja käytiin tosiaan viemässä "teippinäyte" eläinlääkärille (ell oli ihan perus lemmikkieläinlääkäri mutta onneksi yksi eläinhoitajista oli myöskin kanojen omistaja ja tarjosi apuaan :smt041 ), sitten vietiin uusi näyte (koska kuulema piti löytää jotain elävää) ja löysin sitten kanan rinnuksista semmosia vaaleanruskeanpunertavia, litteitä öttiäisiä. Ne istuskeli sulkien "ruodon" lähistöllä ja kun avasi sulkapeitettä niin ne lähti kipittämään kanan ihoa kohti. Ilmeisesti ne harmaat pomppijat on sitten joku ihan oma lisänsä vielä.

Laitoin kuvahakuun kanapunkin ja nää mitä Pandalla näyttää olevan, on paljon litteämpiä ja pitkulaisempia kun kanapunkki, mutta noi munat (harmaat köntit kanan päässä ja muuallakin sulissa) näyttää olevan kanapunkkiin liittyviä vai onko muidenkin munat tollaisia?

Ell lupasi ottaa yhteyttä kun ja jos saa selville mikä toi on mutta inhottaa kyllä, kaikkialla tuntuu vilisevän jotain :smt012
Ällöttävää :smt120

Kiitos vastauksesta! Pitää perehtyä tarkemmin ja ettiä mistä sitten löytäis noita petopunkkeja (varmaan tilataan jostain :smt017 )

minkuliini

Re: Mitä örkkejä kanalassa?

Viesti Kirjoittaja minkuliini »

Kanatäi tekee noita ryppäitä sulkien tyviin! Ulkoloishäätä esim. Vetyl spray tai columbine spray. Käsittely annetaan kaikille kanoille ja toistetaan siinä 1-2vkon kuluttua. Suihkaus sprayta pyllyyn, siipien alle ja niskaan. Lisäksi näkyvät pallerot on hyvä poistaa esim. pihdeillä puristamalla varoen. Kanatäi ei elä rakenteissa!

annemari

Re: Mitä örkkejä kanalassa?

Viesti Kirjoittaja annemari »

Vetyl- ja Colombine sprayta myydään vain nettikaupoissa, mutta aivan samaa ainetta niin sisällöltään kuin pitoisuudeltaan on Raid House & Garden. Se tappaa väiveet. Ne harmaat rykelmät ovat munarykelmiä, eivätkä välttämättä lähde irti ennen seuraavaa sulkasatoa. Niistä ei ole mitään haittaa, kun toistat loishäädön n. viikon kuluttua :)

Vastaa Viestiin