"Pilkkuja" munankuoressa

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Annir85

"Pilkkuja" munankuoressa

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Heips. Äsken löytyi pesästä pilkukas muna. Ei liikettä "pilkuissa", ei lähde raaputtamalla pois... kanan pylly normaali, ei siis verta tai jälkeäkään öttiäisistä... Onko normaali poikkeus? ( :smt017 voiko noin edes sanoa...?!) Pilkut aavistuksen verran kohollaan että juuri ja juuri huomaa.
Kuva
takana näkyy osa normaalia ko.kanan munaa. Munii siis tasavärisiä.

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 982
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: "Pilkkuja" munankuoressa

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Minusta ainakin tuo näyttää ihan normaalilta pilkulliselta munalta. Jos ne pilkut ovat ruskeita ja sillain 'kivettyneenä' munankuoreen (samaa materiaalia kuin kuori, mutta eri väristä ja koholla ihan vähän) niin on kyse normaalista ominaisuudesta. Veripilkut, jotka kielisivät kanapunkeista, olisivat varmasti selkeästi juuri verta ja luullakseni lähtevät hankaamalla pois.
Onko pilkullisen muninut kana maatiainen? Meillä on kaksi maatiaiskanaa jotka tekevät pilkullisia munia, toinen juuri tuon näköisiä ja toinen pienemmillä ja himmeämmillä pilkullilla. Nämä samat kanarouvat tekevät välillä myös täysin pilkuttomia tai vain vähäpilkullisia munia.
Alhoja elämän ilona.

Annir85

Re: "Pilkkuja" munankuoressa

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Kyllä maatiainen on kyseessä ja porukan ainut Alho. Tähän asti munat ovat olleet tasavärisiä, siksi tuo kummastutti. Minkälaisen munan rouva mahtaa tänään pyöräyttää, kun ei ole vielä hommaansa hoitanut tältä päivältä :smt002 .
Ja pilkut ovat tosiaan "kivettyneen" tuntuisia, kun eivät irtoa.

Kiitos muuten nopeasta vastauksesta. Ko. rouvan munat ovat lähdössä haudontaan tutun tutulle, joten hyvä tietää etten sitten mitään tautia vie heille.

Vastaa Viestiin