Tipulla marek? Tipulla parantunut marek?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Jeevis

Tipulla marek? Tipulla parantunut marek?

Viesti Kirjoittaja Jeevis »

Yksi pikkutipuistani näytti sairastuneen, jalat eivät oikein kantaneet, huojui, lepäili. Oletin tietysti että se on marek ja tipu ottaa ja kuolee siihen tuotapikaa, joten otin sen tipuparvesta pois omaan laatikkoonsa.

Ilmeisesti tipunen muutti suunnitelmiaan. Se syö, juo, kävelee ihan hyvin, on reipas ja kuikuilee kaveriensa perään. Oireet näyttäisivät kadonneen. Voiko marek mennä ohi, vai olisiko tipulla ollut jokin muu ongelma joka parani? Uskallanko laittaa linnun takaisin muiden seuraan ja jos niin milloin?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4335
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tipulla marek? Tipulla parantunut marek?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Minkä ikäisestä tipusta on kysymys? Marekin ei pitäisi oireilla alle neliviikkoisilla tipuilla ja yleensä sitä alkaa esiintyä vasta yhdeksän viikon ikäisillä. Jos kyseessä on tarttuva tauti, niin se on jo todennäköisesti muillakin tipuilla eli itse yhdistäisin tipun muiden joukkoon heti, koska on oireeton. Toki sen vointia pitää tarkkailla normaalia tiiviimmin.
Mitä syötät tipuille?
Tonja, p: 046 666 5106

Jeevis

Re: Tipulla marek? Tipulla parantunut marek?

Viesti Kirjoittaja Jeevis »

Tiput ovat nyt sen 3,5-4 viikkoisia. Laitoin potilaan takaisin parveen, tänäänkään ei mitään oireita näkynyt.

Ruokana on ollut koko ajan tipupuuro: hiutaleina kaura, ohra, ruis, vehnä, tattari, qinoa, hirssi sekä maapähkinöitä, soijajauhoa, rypsi-härkäpapu-herne-viljapellettiä, raastettua omenaa, porkkanaa, bataattia ja kesäkurpitsaa. Sekaan joskus manteli- ja auringonkukkaöljyä.

Lisäksi keitettyä kananmunaa, jauhelihaa, raejuustoa, kastematoja. Hiekkaa, vettä ja munankuorijauhoa ja jauhettua kanankalkkia.

Mietin myöskin pitäisikö antaa tipuille jossain mainittua vitamiiniliuosta. Mitä vitamiinia kannattaa käyttää ja mistä saa?

Vastaa Viestiin