Kalkkijalka emoilla, joilla poikasia (kuvia)

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
juzmo

Kalkkijalka emoilla, joilla poikasia (kuvia)

Viesti Kirjoittaja juzmo »

Ensi kerran eläissäni kuulin kalkkijalasta pari päivää sitten. Nyt kun katsellut, niin kyllä nuo tosiaan välillä myös niitä hieman nokkivat niitä omia kinttuja ja myös yhdellä jalalla seisoskelevat välillä, mutta muuten ovat vaikuttaneet normaaleilta, joten en osannut odottaa mitään tuollaista, vaikka joskus noita kynsiäkin lyhentelin.

Olisihan se jotenkin pitänyt selvitellä, mutta lapsuudessani saama kuva näistä kaikenlaisista kanojen vaivoista sai kai itseni sitten turhan väliinpitämättömäksi ja nyt vain voi harmitella itsekseen. :smt009 No, edes sitten oppisi tästä jotain taas.

Tässä vajaan vuoden itselläni olleiden kanojen jalkoja 4 paria ja kokonaiskuva kanoista:

1 jalat: http://i.imgur.com/pYKr5tT.jpg?1
kana: http://i.imgur.com/pYKr5tT.jpg?1

2 jalat : http://i.imgur.com/tarrzrm.jpg?1
kana: http://i.imgur.com/KOsiUWL.jpg

3 jalat: http://i.imgur.com/b4fdNKT.jpg
kana: http://i.imgur.com/M7rcxrh.jpg

4 jalat: http://i.imgur.com/j9PrYYI.jpg?1
kana: http://i.imgur.com/j9PrYYI.jpg?1

Kun näillä emoilla on nyt myös 2-3 kuukauden ikäisiä tipuja (joilla ei näyttäisi olevan oireita) yhteensä 22 kappaletta, niin mikä olisi paras helppo keino näiden kanssa yksin tässä selviytyä?

Vanhan kanalan (6m leveä, 5m pitkä, 2.3m korkea) betonilattian turve+olki menee vaihtoon, orret ja muut simppelit asiat uusiksi, ikkunat pesen, niiden alla olevat ja muutkin tasot joilla jotkin kanat ovat oleskelleet vähän perusteellisemmin, harjailen seinät ja katon ( vähän kuvaa: http://i.imgur.com/KGrKUYY.jpg) ja käytän tuota Virkon S desinfiointiainetta noissa saumoissa kun olen imuroinut ne.

Unohtuiko mahdollisesti noihin ihan mitä vain liittyviä asioita, mitä kannattaisi harkita tai sitten aineita, mitkä ovat olleet oikein hyviä johonkin? Niin ja millainen alusta olisi lattialle sitten tuollaisille hoidettaville tässä vielä ennen kylmiä kelejä?

Annan unohtuneita tietoja tarvittaessa.

Kiitos.

gallinita

Re: Kalkkijalka emoilla, joilla poikasia (kuvia)

Viesti Kirjoittaja gallinita »

Ensin pitää todeta, että sinullapa on tosi kivan näköisiä kanasia!
En tiedä onko minusta tässä suoranaista apua, kalkkijalka on minullekin sikäli uusi juttu, että olin siitä vain lukenut ennen kuin kesällä lahjaksi saamallani kukolla itse totesin kyseisen vaivan. Vein reppanan eläinlääkäriin joka antoi Stronghold -nimistä lääkettä. Lääke laitetaan linnun niskaan iholle kaksi kertaa kahden viikon välein, ja niskasta sen pitäisi levitä kaikkialle linnun ihoon. Siksi olettaisin, että jos emot hoidetaan tällä tai vastaavalla lääkkeellä, tulisivat poikasetkin siinä sivussa hoidetuiksi. Ehkä. Ajattelisin nimittäin että aine leviäisi myös poikasiin niiden kiehnätessä emonsa kyljessä ja kainalossa. Suoraan poikasille lääke on taatusti liian kovaa ainetta.. Nyt jos joku tietää varmasti miten asia on niin kertokoon, minuakin kiinnostaisi tietää.

Puuosat kuten orret tietysti pitää laittaa vaihtoon, ja kuivikkeet... Tsemppiä sinulle taisteluun kalkkijalkaa vastaan!

gallinita

Re: Kalkkijalka emoilla, joilla poikasia (kuvia)

Viesti Kirjoittaja gallinita »

Miten kanasi jakselevat, onko mitään selvinnyt? :smt001

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 324
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kalkkijalka emoilla, joilla poikasia (kuvia)

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Minusta nämä ei olleet varsinaisia kalkkijalkoja kuin ehkä no 2. Siis ehkä sekin. Näillähän on sulkia jaloissaan ja siks ne niitä nokkivat.

Jos se nyt kumminkin olis kalkkijalkaa, jos näköni on huono :smt009 , niin parafiiniöljyllä sivelemällä muutamaan kertaan olis autettu aika pitkälle.

Minä sain kerran lahjaksi kanan ja kukon, silloin ei ollut muita lintuja, ja niillä oli kalkkijalat, kukolla pahat. Pähkäilin ensin millä niitä hoitaa, pesin ensin opari kertaa mäntysuovalla. Linnut kykllä tykkäs siitä kun oppivat :smt043 Mutta sitten luin jostain, että öljyllä tussuttamalla ne saa tukehtumaan ja sillä sitten sivelin monet kerrat. Ruokaöljyllä ja parafiinilla ja jollain hienolla koneöljylläkin. Kokeilin ensin omaan naarmuun kirveleekö se, eikä pahasti kirvellyt. Kyllä niistä kintuista ihan kohtuulliset koivet tuli.

gallinita

Re: Kalkkijalka emoilla, joilla poikasia (kuvia)

Viesti Kirjoittaja gallinita »

Mäntysuovalla pehmittelin minäkin kukon ryhmyvarpaita, ja sitten varovaisesti rapsutin irtoavaa kökköä pois. Lopuksi silaus parafiiniöljyä. Eläinlääkäri tosin varoitteli, että öljyä ei saisi joutua höyheniin; kuulemma linnun sukiessa pukuaan öljy päätyy suoliston, missä se häiritsee ravinnon imeytymistä linnun suolistossa.. En kyllä ole sellaista ennen kuullut, ja mitenkäs estät öljyn joutumisen höyheniin, minunkin kökköjalkakukkoni on sulkajalka. Mutta nyt on vaiva poissa, eikä ole toistaiseksi uusiutunut.

Vastaa Viestiin