Vainottu ja hakattu tipu

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
kanahäkki

Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja kanahäkki »

Yksinäistä tipua (sisarukset kuollut) vainotaan jatkuvasti eikä loppua näy. Tipu on leimaantunut minuun, koska pelastin sen kun se oli pieni. Aluksi pidin sitä pienessa häkissä muutaman viikon, sen jälkeen koitin totutella sitä muihin kanoihin. Sisällä oli piilopaikka. Ajattelin, että nyt se on jo niin iso että varmaan pärjää muiden kanojen kanssa ja otin piilopaikan pois (pakko, koska valtava sellainen ja vei paljon tilaa). Sisällä onnistui mainiosti muutamia kahinoita lukuunottamatta. Sitten kun tipu alkoi hyppimään, se pääsi jo ulos ja se oli muille kanoille liikaa. Menin katsomaan kanoja, kun kuului kauheaa piipitystä. Tipu makasi nurkassa verisenä ja muut kanat olivat nokkineet siltä siipisulkia, siipien alta kananlihalle, mutta pahinta oli kun siivestä näkyi luu :smt010 ! Olen hoitanut tipua 4 yötä ja laittanut sen takaisin pikkuhäkkiin. Käyttäytyy ihan normaalisti, syö ja juo, juoksentelee eikä valita siipeä. Iloinen ja vauhdikas persoona, ainoa asia mikä haittaa sitä on se, että se ei pääse häkistä ulos. Uskon että tipusta tulee invalidi. Tipu on 9 viikkoa vanha Rhode Island Red kana. Miten totutan sen muihin kanoihin vai onko se enää mahdollista? Pitääkö sille hommata jostain samanikäinen kaveri?

samapi

Re: Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja samapi »

Olisiko ihan hullu idea erottaa aikuisista kanoista yksi tipulle kaveriksi ja kokeilla saada niistä eka kavereita? Silti aluksi niin että tipu pääsee piiloon jos on tarvis...

kanahäkki

Re: Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja kanahäkki »

Kävikin silleen, että me hankitaan tutulta samanikäinen kukkotipu tiputytölle kaveriksi ja katsotaan mitä siitä tulee.:)

minkuliini

Re: Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja minkuliini »

Hei! Kyllähän tipulla on mukavampaa kun on kaveri! Varaudu kuitenkin pitämään pienokaisia häkissä vielä useita viikkoja. Miten olisi joku pienempi häkki tai saisko kanalasta eristettyä tipuille verkolla oman paikan? Näin isot vois kunnolla totutella ajatukseen pikkuisista. Toiminut täällä ainakin joka kerta :) Joskus isoja vaan ärsyttää tipujen piipitys ja vipellys, ja sitten nokitaan. Siitä kun tiput vielä vähän kasvaa niin kokeile toisten joukkoon valvotusti. Tsemppiä!

kanahäkki

Re: Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja kanahäkki »

Eilen tuli samanikäinen kukkopoika tipulle kaveriksi! Molemmat ovat erillisissä pikkuhäkeissä vierekkäin ja kovasti haluavat toistensa tykö, rakkautta ensisilmäyksellä? :smt057 katsotaan, jos ne vaikka totuttaisi samaan häkkiin ensin vaikka lyhyitä pätkiä kerrallaan jonkun ajan päästä? :smt041

kanahäkki

Re: Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja kanahäkki »

Kävikin sillä tavalla, että tipu sairastui ja se oli pakko lopettaa. :smt009
Saamme onneksi muita kanoja tilalle!

Iita

Re: Vainottu ja hakattu tipu

Viesti Kirjoittaja Iita »

Voi harmi. :smt009

Onnea kuitenkin seuraaville!

Vastaa Viestiin