Kanoilla ripulia...vihreä uloste

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Tilda

Kanoilla ripulia...vihreä uloste

Viesti Kirjoittaja Tilda »

Apua! Meidän kahdella kanalla on ollut ripulia nyt parin viikon ajan. Välillä uloste on ollut "vaahtomaista", välillä löysää sinapinkeltaista. Muuten kanat ovat erittäin pirteitä, syövät hyvin ja muutenkin kaikki on ok. Ainoa oire on tuo ripuli. Ruokana saavat sekä Punaheltan puolitiivistettä että monipuolisesti kotiruokaa (marjoja, leipää, raejuustoa, hedelmiä yms).

Mitähän tässä voisi itse tehdä? :smt017

Maatikko

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Maatikko »

Ja sisäloisethan on häädetty?

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4322
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Loishäädön lisäksi muokkaisin ruokintaa niin, että saisivat myös kokonaisia jyviä...vaikkapa kauraa. Saavatko kalkkia sekä soraa? Onko teillä useampi kana kuin nämä kaksi? Jos on, niin madota koko porukka kerralla. Se pitää myös huomioida, että n. joka kahdeksas kakka on ns. umpisuolikakkaa ja sen ominaisuus on olla semmoinen "sinappipläjäys".
Tonja, p: 046 666 5106

Tilda

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Tilda »

Kiitos vastauksista! Kyllä kaikki on madotettu, ja kanoja on 3 + 1 kukko :) Kauraa saavat kokonaisena ja kalkki on sellaista soramaista (lisäksi munankuoria puuron seassa). Nämä ovat olleet minulla vasta kesäkuun alusta, joten kaikki on uutta. Kiitos Hiltalle tuosta umpisuolikakka- vinkistä. Tämä voisi selittää paljon :) Koska kanalasta en ole siivonnut ripulia, ainoastaan ulkotarhasta! Ja itseasiassa tänään sitä ei ole näkynyt ulkonakaan. Nauroin miehelle että nyt on rouvat nolostuneet kun kerroin "ongelmasta" näin julkisesti, heti muuttivat tarpeensa takaisin normaaliin :smt002

Eme

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Eme »

Onko kalkin lisäksi kuitenkin myös ihan hiekkakivisoraa tarjolla? Vaikka kalkki onkin raemaista, se ei korvaa soraa kivipiiran toiminnassa.

Tilda

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Tilda »

Ja kanat tuli muuten toukokuun, ei kesäkuun alusta niin kuin eilen näköjään kirjoitin :) aika menee niin nopeasti ettei tajuakkaan ;)

tarhan pohja on hiekkaa ja nurmea. Lisäksi ovat päivittäin vapaana pihalla, jolloin kuopivat ja nokkivat talon ympärillä olevaa hiekkaa :) Uskoisin siis että soran saanti on turvattu :smt001

minkuliini

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja minkuliini »

Lievään ripuliin auttaa eläinten tehobact jauhe! Viikon ajan ruokaan tai juomaveteen, niin ripuli lievittyy. Käytän tehobactia myös aina vastakuoriutuneille tipuille juomavedessä/rehussa, ei tule kakkapylly tipuja :)

Annir85

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Jatkan tähän ketjuun, kun aihe pysyy samana;
Pari viikkoa sitten kanalaumaani muutti kolme ilmajokista neitoa, yhdellä huomasin heti vesiripulia kun olivat asettuneet kodiksi (seur.päivänä?!). Hän on neidoista pienin, ajattelin ensin ripulin johtuvan muuttostressistä, mutta kun se vaan jatkuu ja jatkuu... (Kupu normaalin tuntuinen)
Joka päivä saavat kotiruoan jämät, kauraa kokonaisena, puuroa/puurohiutaleita, omenaa, marjoja, vaaleaa leipää(vähän myös tummaa), vihreetä pihalta, munitusrehua, progutia rehun joukossa. Lisäksi munankuoria koko ajan tarjolla, sekä soraa ja kanankalkkia. Kaikki on myös madotettu.
Ko. kana juo valtavasti -> syö esim. pari jyvää ja juoksee juomaan. Herkkua kun saavat, niin se pari nokallista syö ja sitten vain hengailee ja kulkee ympäriinsä muiden tohistessa herkuista... ja taas juomaan...
Näistä uusista tämä on toinen joka munii, eli sekin tuntuu oudolta kun se kuitenkin vain ripuloi vettä?!? Ja neiti juoksee aina vastaan ensimmäisenä kun menen kanalalle, eli hirmureipas ja pirtsakka tapaus.
Tehobaktia ajattelin vielä kokeilla kunhan pääsen sitä hakemaan.
Onko kellään ideaa mistä ripulointi voisi johtua?!? ja millä se paranee??

Kenelläkään muulla kanalle ei ole ripulia.

Annir85

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Tehobakt-kuuri aloitettu, toivottavasti tehoaa. Neitokainen tuli ainakin ensimmäisenä juomaan, joten ainakin se sai sitä sisuksiinsa.
Kovasti vettä täytyy näköjään sekoitella paivän aikana, kun kaikki jauhe valuu juomakipon pohjaan... olisko sittenkin parempi laittaa ruoan joukkoon... :smt017

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4322
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Ruuan mukana menisi varmemmin täsmäannos. Huomasithan käyttöohjeesta, että annostus saa olla muutaman päivän ajan kaksin- tai kolminkertainen. Onko madotus ollut yksilökohtainen, että tämä kana on varmasti saanut matolääkkeen? Ruoka sille pitäisi ruveta maistumaan äkkiä, kun tuolla menolla kuihtuu olemattomiin. Oletko jutellut myyjän kanssa, että oliko kotkolla kaikki ok siellä ex-kodissa?
Tonja, p: 046 666 5106

Annir85

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Juu, matolääkkeen (axilurin palasen) annoin makaroonin sisällä kaikille, se kun tuntuu herkkua olevan. Jokainen sai oman annoksensa, oli helppo harhauttaa lääkkeen saaneet kauemmas kun kanoilla on omat porukat joissa ruokailevat. Tämä kurapylly juoksi ensimmäisenä nappaamaan lääkkeensä :smt002 .
Myyjä kertoi kaikkien olleen pihassa vapaana, ja luokse tulivat kutsuttaessa herkkuja kärttämään. Pienempi muita se on kuulemma ollut aina. Mitään öttiäisiä tai "vikoja" ei ole ollut. Siitä en sitten tiedä onko ollut näin tarkassa tarkkailussa kun täällä, itselläni nimittäin hyvin aikaa katsella työttömänä kanojen touhuja.
Eilen se söi vähän, tulee tosiaan aina ekana kipolle, ja vesiripulin mukana kakkasi harmahtavan pötkylän (noin pikkusormen kokoisen). Ja kovin se kuopii maata muiden mukana ja muutama jyväkin näkyy eksyvän nokkaan välillä.
Jos tuo tehobakt ei tepsi, niin alkaa keinot olla vähissä :smt009 .

minkuliini

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja minkuliini »


Annir85

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Kiitos linkistä minkuliini, se tais jossain ketjussa ollakin, mutten löytänyt enää... YÖK :smt078 , olis pitäny odottaa, että saan aamupalan syötyä ennen kuin linkin avaan :smt002 ...
Mutta joo, toi "Watery droppings" on lähimpänä kyllä. Kuumakaan ei enää ole joten kana tosiaan syö liian vähän!??? Ed. paikassa eivät olleet saaneet kanarehua, mutta sitä näkyi eilen syövän ja taas heti juomaan, sitten ruokakipolle pari nokkaisua perunaa ym. ja taas juomaan, kananrehukipolle ja taas juomaan, munankuorimurskakipolle ja juomaan.... tätä jatkui noin 5min ja sitten pyrähti orrelle pällistelemään muiden touhuja.
Kuinka kummassa sen sais syömään enemmän!!?? Kuitenkin on muuten touhukas ja munii tuolla syömisellä... Mietein jo eristämistä joksikin aikaa, että vois kontrolloida tarkemmin syömisiä ja juomisia.

Annir85

Re: Kanoilla ripulia

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Tässä nyt on sitä Tehobaktia muutama päivä kuuriteltu. Ainakin Floora tuntuu syövän enemmän, eikä ihan jatkuvasti ramppaa juomassa, jätokset on tosin vetisiä vielä. Jatkan seurailua ja kuuria vielä, saa nähdä paraneeko vai ei, jännityksellä odotan. Terhakkuutta on kyllä rouvaan tullut, ajoi toisen hoitokanoista kiukkuisesti kylpypaikalta pois, niin ei ole aiemmin tehnyt!

Tilda

Vihreä uloste

Viesti Kirjoittaja Tilda »

Hei taasen.. Pitkään meni hyvin ja ripulikin hävisi. Nyt on sitten yksi kanoista kipeänä. Kanan uloste on aivan vihreää ja paksuhkoa. Mitään ideoita mikä mahtaa vaivata? Mitä oireita munanjohtimen tulehduksessa on? :smt009

Vastaa Viestiin