Nuutunut nuorikko

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
petra81

Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja petra81 »

Mikähän kananuorikolla on vialla kun vain seisoo paikoillaan ja roikottaa päätään alhaalla, silmät lupsuu kiinni ja ei ole kovinkaan halukas kävelemään. Liikkuu kyllä jos pakottaa. Olevinaan kaula on hieman taipunut sivulle mutta lähinnä vaikuttaa että kana ei jaksaisi kannatella päätänsä. Yrittää kyllä välillä. Ei siis makaa vaan seisoo, nytkin kun kävin katsomassa niin seisoi mutta pää roikkui maassa, jutteli kyllä hieman kun sitä silitin. Eristin muista ja toin lämpimään pannuhuoneeseen. Muut nuorikot voi loistavasti ja niin tämäkin ennen eilis iltaa... Ja muutkin kanat voi hyvin ja ovat toipuneet hyvin muuton aiheuttamasta pienestä ressistä. Siirsin kanat siis ulkokanalasta talvitiloihin. Nuorikot eivät ole olleet ulkona vaan varttuneet kanalassa. Ikää nuorikoilla on hieman vajaa 3kk. Onko tämä marekkia vai onko voinu lentää seinää päin tai joutua vanhempien kanojen kurituksen uhriksi? Kanat ovat kaikki samassa tilassa, nuorikot ovat sopeutuneet hyvin isojen joukkoon vaikka välillä vieläkin saavat nokasta. Piiloja on, orsia on riittävästi ja ruokapaikkoja on useampi jotta kaikki mahtuu yhtäaikaa. En ole nähnyt tämän syövän mitään sen jälkeen kun sen löysin... Pitäskö odottaa vai päästää kärsimästä? :smt022

vehmasvilla

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja vehmasvilla »

samoin täälä yksi seitsemästä alhonuorikosta on muutaman päivän ollut tuollainen nuokkuvainen.ootellaan olisko jollain jotakin selvennystä asiaan.ei näytä ainakaan olevan ripulilla.mikä neuvoksemme...

mik

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja mik »

Eiks botulismin oireena ole, et pää roikkuu? Ts halvaantunut kaulasta.

petra81

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja petra81 »

Kana oli muutaman yön pannuhuoneessa, jo toisena päivänä joi vettä, seuraavana päivänä söi paljon ja jutteli ja kolmantena oli jo niin pirteä että vein sen takaisin kanalaan. Ja siellä se lehahtelee ja säntäilee niin kuin mitään ei ois tapahtunutkaan. Ja olin sinä iltana aivan varma ettei elä seuraavaan aamuun kun pää roikkui ja lopuksi alkoi makaamaan ja oli sellainen löysän oloinen. Epäilenkin että olisiko voinut saada tällin päähänsä tai joutua isompien nokkaan?

minkuliini

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja minkuliini »

Täälläkin on ollut joskus nuorikoilla vastaavaa. Ihan itsestään on outo väsymys mennyt ohi parissa päivässä. Luulen että kun nuorikoiden kroppa käy läpi isoja hormonaalisia muutoksia ja kasvaa nopeasti, niin jotkut yksilöt tavallaan väsyy ja ottaa huilia pari päivää.

Tepatee

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja Tepatee »

Meillä on nyt tällainen 12 viikkoinen nuupottaja :smt009 . Toissapäivänä huomasin olevan vaisumpi, tänään makoili pesässä ja tarkemmissa tunnusteluissa selvisi, että kupu on mielestäni ihan tyhjä. On nyt eristettynä ja saanut 10ml hunajavettä. Vaalean keltaista ripulia teki eilen illalla, silloin ei syönyt mitään. Mitähän tuolle kannattaisi tehdä?
Aikuiset saivat strong hold loishäädön keväällä, mutta nuorikot kuoriutuivat myöhemmin ja ne (+aikuiset) ajattelin madottaa vasta, kun siirrytään talvikanalaan. Kakat kerään päivittäin ja niissä ei ole mitään näkynyt. Kannattaako nyt kuitenkin madottaa?
Meidän kesyin, lasten oma, suosikkitipu :smt009

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 324
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Minulla oli talvella kalkkunakukko nuupahtanut. Kesti muutaman päivän, sitten pikkuhiljaa parani entiselleen. Tai muutamassa päivässä. Ei aavistustakaan mikä oli. Pääasia kuitenkin kun parani.

samapi

Re: Nuutunut nuorikko

Viesti Kirjoittaja samapi »

Mulla oli viime talvena kana haudonnan jäljiltä ihan ihmeellinen. pää oli syvällä jalkojen välissä. runsas monivitamiini kuuri paransi tämän ongelman.
Olisiko kuitenkin ollut jotain sairautta kun nyt pitkän haudonnan jälkeen kuoli ihan yht`äkkiä, eikä ollut kuin reilun vuoden vanha silkkikana. :smt010

Vastaa Viestiin