Kana ryömii/ kävelee oudosti

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kanakanaset
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 11 Tammi 2021, 12:54

Kana ryömii/ kävelee oudosti

Viesti Kirjoittaja Kanakanaset »

Eilen huomasin, että toinen entisistä tehareista kävelee todella oudosti. Koitin etsiä täältä ja netistä yleensä apua, mutta en ehkä osaa käyttää oikeita hakusanoja..

Kana siis ikään kuin "ryömii". Vähän samalla tavalla, jos ihminen koittaisi kävellä kyykkyasennossa. Kananen kävelee myös normaalisti joitain askelia ja sen jälkeen ottaa näitä askelia. Syö kyllä. En osaa sanoa, että muniiko. En ole nähnyt minivan. Koitin myös seurata, että tuleeko kakkaa, mutta ei tehnyt asioitaan. Olemus on jotenkin vaikea. Toinen on vaihtanut hyvin sulat, on reipas ja munii. Tosin välillä kiusaa tätä kaveriaan. Olen nähnyt nokkaisevan useamman kerran. Yleensä tilanne on se, että ovat syömässä samaan aikaan. Välillä näyttäisi siltä, että yrittäisi pinnistää jotain ulos.

Olisiko jollain jotain ajatusta? Ummetus? Munatukos? Kiusaamisen vuoksi ahdistunut?
Takamuksessa ei näkynyt mitään ja koskettaessa ei vaikuta aristavan esim. jalkoja.

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 978
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kana ryömii/ kävelee oudosti

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Onpa ikävää. Joku vaiva sillä kanasella nyt on. Vaikea sanoa mikä, mutta pohditaanpa. Sanottakoon ensin, että mulla ei ole tehareista kokemusta. Joten jos tämä vaiva on juuri niille jotenkin tyypillinen, joku muu osaisi valaista tätä paremmin. Mutta muutamia kysymyksiä mulla heräsi.

Ekaksi olisi tosiaan tärkeä selvittää, toimiiko suolisto normaalisti eli mitä sieltä peräpäästä tulee vai tuleeko mitään. Voi vaatia vähän kyttäämistä ja odottelua. Mutta jos suoli toimii normaalisti voisi tukoksen sulkea pois vaihtoehdoista. Jos kana yrittää pinnistää jotain ulos, se ottaa usein leveämmän haara-asennon.

Käykö se ehkä pesässä ikään kuin munimassa eikä mitään tule? Se taas voisi viitata munajumiin. Tuli myös mieleen, että voisko tää olla nivelvaiva? Onko kana virkeä eli kuopsutteleeko ja touhuaako se normaalisti, nouseeko orrelle? ’Ryömiikö’ kana lähes koko ajan vai vaan silloin tällöin? Onko ruokinta kunnossa, riittävän proteiinipitoista ja monipuolista? Onhan kalkkia koko ajan tarjolla? Näin talvella on hyvä antaa myös monivitamiinia. Varsinkin runsas muninta tai sulkasato vaativat kanalta paljon.
Alhoja elämän ilona.

Avatar
Aleksandra
fasaani
Viestit: 978
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kana ryömii/ kävelee oudosti

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Miten tämä kananen nyt voi? Onko selvinnyt mikä sillä oli?
Alhoja elämän ilona.

Vastaa Viestiin