Teurastetun kanan riiputus
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Teurastetun kanan riiputus
Tuolla haku -toiminnolla en löytänyt, joten;
Eilen ihka ensimmäisen kukon teurastus, meni muuten yllättävän kivuttomasti, ja nyt olisi pakastimessa rintaa ja reittä. Mutta tämän pahapäisen kukkopojan teurastus tuli vähän yllättäen (meni hermo tämän nuorukaisen ainaiseen pokkurointiin, uhitteluun ja muiden kiusaamiseen), sillä tarkoitus oli pienentää parvea useammalla yksilöllä vasta vähän syksymmällä. Ja sitä silmällä pitäen kysyisinkin nyt, että
pitääkö vanhaa kanaa riiputtaa?
Kuinka kauan?
Ja milloin kana on niin vanha, että vaatii riiputuksen?
Muita vinkkejä?
Eilen ihka ensimmäisen kukon teurastus, meni muuten yllättävän kivuttomasti, ja nyt olisi pakastimessa rintaa ja reittä. Mutta tämän pahapäisen kukkopojan teurastus tuli vähän yllättäen (meni hermo tämän nuorukaisen ainaiseen pokkurointiin, uhitteluun ja muiden kiusaamiseen), sillä tarkoitus oli pienentää parvea useammalla yksilöllä vasta vähän syksymmällä. Ja sitä silmällä pitäen kysyisinkin nyt, että
pitääkö vanhaa kanaa riiputtaa?
Kuinka kauan?
Ja milloin kana on niin vanha, että vaatii riiputuksen?
Muita vinkkejä?
Re: Kanan riiputus
Pari-kolme päivää jääkaapissa tai syksymmällä öttiäisiltä ja linnuilta suojatussa, esim. riistapussissa ulkona kun lämpötila on +2-+5 astetta. Pakastaminenkin mureuttaa lihaa. Iästä en osaa sanoa milloin kannattaa riiputtaa, yleensä annan kaikkien tekeytyä tuon pari päivää jääkaapissa. Ruoaksi valmistamisessa vain malttia ja aikaa. Joko uunipussissa tai padassa hauduttamalla, kastikkeessa tms. Keitto tulee älyttömän hyvää jos sait talteen vähän kukon omaa rasvaa. (Kesällä sitä ei välttämättä ole juurikaan).
Re: Teurastetun kanan riiputus
Minä en riiputa vaan teen mureuttavan marinadin ja pakastan.
Harvemmin se taurastuspäivänä maistuu, niin pakastus on hyvä vaihtoehto.
Mureuttavia aineita on piimä, jogurtti, etikka ja sitruuna ainakin.
Ei kuiteskaan maitotuotteiden kanssa tuo sitruuna ja etikka vaan öljyn.
Ja kun on syönti aika, niin ompas mukava, kun on valmista ja laittaa vaan pannulle.
Nuita kukkoja tulee nykyään enemmän, niin otan talteen vaan rintapalat ja koivet.
Ne sitte marinoin.
Loppu raadon annan koirille.
Harvemmin se taurastuspäivänä maistuu, niin pakastus on hyvä vaihtoehto.
Mureuttavia aineita on piimä, jogurtti, etikka ja sitruuna ainakin.
Ei kuiteskaan maitotuotteiden kanssa tuo sitruuna ja etikka vaan öljyn.
Ja kun on syönti aika, niin ompas mukava, kun on valmista ja laittaa vaan pannulle.
Nuita kukkoja tulee nykyään enemmän, niin otan talteen vaan rintapalat ja koivet.
Ne sitte marinoin.
Loppu raadon annan koirille.
Re: Teurastetun kanan riiputus
Minkälainen sun marinadi on Suvianne? Ihan vaan vaihtelun vuoksi olisi mukava kokeilla jotain muutakin, kun aina sitä samaa, mitä itse tekee.
Entäs tuo raadon antaminen koirille. Se on varmaankin sitä paljon puhuttua barffausta, mutta eikö ne ihan tosissaan saa siitä jotain suolitukosta, niistä luista siis Ja syökö ne höyhenineen päivineen?
Entäs tuo raadon antaminen koirille. Se on varmaankin sitä paljon puhuttua barffausta, mutta eikö ne ihan tosissaan saa siitä jotain suolitukosta, niistä luista siis Ja syökö ne höyhenineen päivineen?
Re: Teurastetun kanan riiputus
Mulla on sellainen käsitys, että raa'at linnunluut voi antaa koiralle, mutta jos ne on kypsennetty voi niistä olla vahinkoa. Tietysti vähän koirarodusta/yksilöstä riippuen tuo luiden syöttö kai yleensäkin menee
Re: Teurastetun kanan riiputus
tiina - raakana se sopii hyvin koiran ruoaksi, ne on kypsät luut jotka on vaarallisia (=teräviä, voivat puhkoa suolia).
Ja vain jos koirasi on tottunut raaka-ravintoon, aina tyhjään vatsaan ja ei sitä teollista nappulaa samaan aikaan!
Hyvin sulavia luita ovat mm. nuoren kanan/kukon siivet, pyrstöt,kaulat ja kalkkunan kaulat, siivet ja pyrstöt.
Ja voit tosiaan antaa kokonaisena jos kelpaa, niinhän ne on niissä nappuloissakin "teurasjätteenä" jauhetussa muodossa. Luita syödessään villit sudetkin syövät myös sulkia, untuvia, karvoja ja villaa. Nämä ruoansulatuksessa sulamattomat aineosat suojelevat suolistoa teräviltä luiden osilta. Suolistossa ne ikään kuin paketoivat terävät sulamatta jääneet luut.
Ja vain jos koirasi on tottunut raaka-ravintoon, aina tyhjään vatsaan ja ei sitä teollista nappulaa samaan aikaan!
Hyvin sulavia luita ovat mm. nuoren kanan/kukon siivet, pyrstöt,kaulat ja kalkkunan kaulat, siivet ja pyrstöt.
Ja voit tosiaan antaa kokonaisena jos kelpaa, niinhän ne on niissä nappuloissakin "teurasjätteenä" jauhetussa muodossa. Luita syödessään villit sudetkin syövät myös sulkia, untuvia, karvoja ja villaa. Nämä ruoansulatuksessa sulamattomat aineosat suojelevat suolistoa teräviltä luiden osilta. Suolistossa ne ikään kuin paketoivat terävät sulamatta jääneet luut.
Wyandotteja, Plymouth rockeja
Re: Teurastetun kanan riiputus
Ju ihan tuollain ku yllä.
Meillä koirat ja possutin on saanu kaupan broileria kypsänä luineen.
Mutta kanaa ei pysty kypsänä antamaan luineen.
Ja varmasti alussa sievästi. Mutta nuo meiän perheen rakit on saanu pennusta asti.
Mutta tuttuni koira joka oli ikänsä saanu luita kuoli kuitenkin, kun pääsi poronluusäkille ilman säännöstelyä. Söi ähkyyn ja löytyi aamulla kuolleena.
Meillä ne ei vedä tuollai ähkyyn mitään vaan lähinnä piilottaa kaiken ja syövät ne haisevana
Tässä yksi, tämä ei ole ihan tavallinen. Meillä kyllä tykättiin kovasti, mutta me käytämme kalakastiketta muissakin ruuissa. Joten ekakertalainen luultavasti menettää ruokahalun jo kastikepullon aukaistessaan
http://karppausjaperhe.blogspot.com/200 ... -myos.html
Tässä toinen. Näissä oikea fariinisokeri on minusta parasta. Nuissa on makeutusaine sen karppauksen takia.
http://karppausjaperhe.blogspot.com/200 ... nalle.html
Meillä koirat ja possutin on saanu kaupan broileria kypsänä luineen.
Mutta kanaa ei pysty kypsänä antamaan luineen.
Ja varmasti alussa sievästi. Mutta nuo meiän perheen rakit on saanu pennusta asti.
Mutta tuttuni koira joka oli ikänsä saanu luita kuoli kuitenkin, kun pääsi poronluusäkille ilman säännöstelyä. Söi ähkyyn ja löytyi aamulla kuolleena.
Meillä ne ei vedä tuollai ähkyyn mitään vaan lähinnä piilottaa kaiken ja syövät ne haisevana
Tässä yksi, tämä ei ole ihan tavallinen. Meillä kyllä tykättiin kovasti, mutta me käytämme kalakastiketta muissakin ruuissa. Joten ekakertalainen luultavasti menettää ruokahalun jo kastikepullon aukaistessaan
http://karppausjaperhe.blogspot.com/200 ... -myos.html
Tässä toinen. Näissä oikea fariinisokeri on minusta parasta. Nuissa on makeutusaine sen karppauksen takia.
http://karppausjaperhe.blogspot.com/200 ... nalle.html
Re: Teurastetun kanan riiputus
Okei. Olen ollut aika arka tuon linnunluun suhteen, on ollut se käsitys, että tosiaan kypsä luu on pahasta, mutta sitten taas toisaalta olen lukenut artikkeleita, joissa eläinlääkärit ovat varoitelleet luista, niin siksi olen varonut antamasta koirille niitä. Toisaalta onhan se loogista, että se olisi koiran luonnollista ruokaa, kun miettii mitä sudet ja ketut syövät mutta vellihousu mikä vellihousu Täytyy vissiin kokeilla seuraavaksi, mitä meidän mussukat tuumii, kun rötkäytän niille raadon eteen. Ehkä juoksee karkuun
Kiitos resepteistä, täytyy pistää korvan taakse!
Kiitos resepteistä, täytyy pistää korvan taakse!
Re: Teurastetun kanan riiputus
Tee vaikka aluksi niin, että et anna putki luita.
Ne on ne pahin.
Eli koivet irti ja vaikka siivetkin.
Ei ne kylki ja selkäluut aiheuta koiralle mitään. Putkiluu voi haljeta terävänä jos se on kypsä ja miksei raakanakin??
Ne on ne pahin.
Eli koivet irti ja vaikka siivetkin.
Ei ne kylki ja selkäluut aiheuta koiralle mitään. Putkiluu voi haljeta terävänä jos se on kypsä ja miksei raakanakin??
Re: Teurastetun kanan riiputus
Suvianne: laitetaanko marinadeihin saman verran fariinisokeria kuin makeutusainetta? Kokeilen sitä kalakastikemarinadia kun pitää kukkoja vähentää, vaikuttaa herkulliselta, meilläkin käytetään sitä paljon.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Re: Teurastetun kanan riiputus
Jep, se makeutusaine vastaa sokerin makeutta kun mittaa lusikalla. Punnita ei voi kun se on nii köykästä.
Ja maun mukaan laittaa. Sokeria ku laittaa voi laittaa vaikka reilummin. Makeutusainetta paan minimin ku pidän sitä epäterveellisenä.
Nyky lemppari on soijakastiketta, öljyä, inkivääriä, fariinia ja hulluna valkosipulia
Ja maun mukaan laittaa. Sokeria ku laittaa voi laittaa vaikka reilummin. Makeutusainetta paan minimin ku pidän sitä epäterveellisenä.
Nyky lemppari on soijakastiketta, öljyä, inkivääriä, fariinia ja hulluna valkosipulia
Re: Teurastetun kanan riiputus
Meillähän on sama maku, tuo on mun perusmarinadi , joskus vaihdan fariinisokerin hunajaan
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Re: Teurastetun kanan riiputus
Just ostin uutta ihanan näkistä hunajaa! Pitää kokeilla!!
Re: Teurastetun kanan riiputus
Ei olekaan ennen kokeiltu marinaadissa pakastamista...Täytyy kokeilla .
Meillä laitettu savipadassa vedellä peitettynä ja mausteiden kanssa ja sitten annettu muhia uunissa vaikkas kuinka kauan. Siitä saa tehdyksi keittoa ja kastiketta, makoisa liemi on valmiina. Tai paistaa/ grillata vielä rapsakka pinta.
Tosin ne menee yleensä suoraan uunista parempiin suihin " iltanaposteluna". .
Meillä laitettu savipadassa vedellä peitettynä ja mausteiden kanssa ja sitten annettu muhia uunissa vaikkas kuinka kauan. Siitä saa tehdyksi keittoa ja kastiketta, makoisa liemi on valmiina. Tai paistaa/ grillata vielä rapsakka pinta.
Tosin ne menee yleensä suoraan uunista parempiin suihin " iltanaposteluna". .