Teurastetun kanan riiputus

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Jemuli

Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Jemuli »

Tuolla haku -toiminnolla en löytänyt, joten;

Eilen ihka ensimmäisen kukon teurastus, meni muuten yllättävän kivuttomasti, ja nyt olisi pakastimessa rintaa ja reittä. Mutta tämän pahapäisen kukkopojan teurastus tuli vähän yllättäen (meni hermo tämän nuorukaisen ainaiseen pokkurointiin, uhitteluun ja muiden kiusaamiseen), sillä tarkoitus oli pienentää parvea useammalla yksilöllä vasta vähän syksymmällä. Ja sitä silmällä pitäen kysyisinkin nyt, että
pitääkö vanhaa kanaa riiputtaa?
Kuinka kauan?
Ja milloin kana on niin vanha, että vaatii riiputuksen? :smt017
Muita vinkkejä?
Paltsi

Re: Kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Pari-kolme päivää jääkaapissa tai syksymmällä öttiäisiltä ja linnuilta suojatussa, esim. riistapussissa ulkona kun lämpötila on +2-+5 astetta. Pakastaminenkin mureuttaa lihaa. Iästä en osaa sanoa milloin kannattaa riiputtaa, yleensä annan kaikkien tekeytyä tuon pari päivää jääkaapissa. Ruoaksi valmistamisessa vain malttia ja aikaa. Joko uunipussissa tai padassa hauduttamalla, kastikkeessa tms. Keitto tulee älyttömän hyvää jos sait talteen vähän kukon omaa rasvaa. (Kesällä sitä ei välttämättä ole juurikaan).
Suvianne

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Minä en riiputa vaan teen mureuttavan marinadin ja pakastan.
Harvemmin se taurastuspäivänä maistuu, niin pakastus on hyvä vaihtoehto.

Mureuttavia aineita on piimä, jogurtti, etikka ja sitruuna ainakin.
Ei kuiteskaan maitotuotteiden kanssa tuo sitruuna ja etikka vaan öljyn.

Ja kun on syönti aika, niin ompas mukava, kun on valmista ja laittaa vaan pannulle.

Nuita kukkoja tulee nykyään enemmän, niin otan talteen vaan rintapalat ja koivet.
Ne sitte marinoin.

Loppu raadon annan koirille.
tiina

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja tiina »

Minkälainen sun marinadi on Suvianne? Ihan vaan vaihtelun vuoksi olisi mukava kokeilla jotain muutakin, kun aina sitä samaa, mitä itse tekee.
Entäs tuo raadon antaminen koirille. Se on varmaankin sitä paljon puhuttua barffausta, mutta eikö ne ihan tosissaan saa siitä jotain suolitukosta, niistä luista siis :smt017 Ja syökö ne höyhenineen päivineen?
Jemuli

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Jemuli »

Mulla on sellainen käsitys, että raa'at linnunluut voi antaa koiralle, mutta jos ne on kypsennetty voi niistä olla vahinkoa. Tietysti vähän koirarodusta/yksilöstä riippuen tuo luiden syöttö kai yleensäkin menee :smt017
Chick
chabo
Viestit: 194
Liittynyt: 06 Huhti 2010, 14:42
Paikkakunta: Orimattila

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Chick »

tiina - raakana se sopii hyvin koiran ruoaksi, ne on kypsät luut jotka on vaarallisia (=teräviä, voivat puhkoa suolia).
Ja vain jos koirasi on tottunut raaka-ravintoon, aina tyhjään vatsaan ja ei sitä teollista nappulaa samaan aikaan!
Hyvin sulavia luita ovat mm. nuoren kanan/kukon siivet, pyrstöt,kaulat ja kalkkunan kaulat, siivet ja pyrstöt.
Ja voit tosiaan antaa kokonaisena jos kelpaa, niinhän ne on niissä nappuloissakin "teurasjätteenä" jauhetussa muodossa. Luita syödessään villit sudetkin syövät myös sulkia, untuvia, karvoja ja villaa. Nämä ruoansulatuksessa sulamattomat aineosat suojelevat suolistoa teräviltä luiden osilta. Suolistossa ne ikään kuin paketoivat terävät sulamatta jääneet luut.
Wyandotteja, Plymouth rockeja
Suvianne

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Ju ihan tuollain ku yllä.

Meillä koirat ja possutin on saanu kaupan broileria kypsänä luineen.
Mutta kanaa ei pysty kypsänä antamaan luineen.

Ja varmasti alussa sievästi. Mutta nuo meiän perheen rakit on saanu pennusta asti.

Mutta tuttuni koira joka oli ikänsä saanu luita kuoli kuitenkin, kun pääsi poronluusäkille ilman säännöstelyä. Söi ähkyyn ja löytyi aamulla kuolleena.

Meillä ne ei vedä tuollai ähkyyn mitään vaan lähinnä piilottaa kaiken ja syövät ne haisevana :shock:

Tässä yksi, tämä ei ole ihan tavallinen. Meillä kyllä tykättiin kovasti, mutta me käytämme kalakastiketta muissakin ruuissa. Joten ekakertalainen luultavasti menettää ruokahalun jo kastikepullon aukaistessaan :smt005
http://karppausjaperhe.blogspot.com/200 ... -myos.html

Tässä toinen. Näissä oikea fariinisokeri on minusta parasta. Nuissa on makeutusaine sen karppauksen takia.
http://karppausjaperhe.blogspot.com/200 ... nalle.html
tiina

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja tiina »

Okei. Olen ollut aika arka tuon linnunluun suhteen, on ollut se käsitys, että tosiaan kypsä luu on pahasta, mutta sitten taas toisaalta olen lukenut artikkeleita, joissa eläinlääkärit ovat varoitelleet luista, niin siksi olen varonut antamasta koirille niitä. Toisaalta onhan se loogista, että se olisi koiran luonnollista ruokaa, kun miettii mitä sudet ja ketut syövät mutta vellihousu mikä vellihousu :smt001 Täytyy vissiin kokeilla seuraavaksi, mitä meidän mussukat tuumii, kun rötkäytän niille raadon eteen. Ehkä juoksee karkuun :smt017
Kiitos resepteistä, täytyy pistää korvan taakse!
Suvianne

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Tee vaikka aluksi niin, että et anna putki luita.
Ne on ne pahin.
Eli koivet irti ja vaikka siivetkin.
Ei ne kylki ja selkäluut aiheuta koiralle mitään. Putkiluu voi haljeta terävänä jos se on kypsä ja miksei raakanakin??
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Suvianne: laitetaanko marinadeihin saman verran fariinisokeria kuin makeutusainetta? Kokeilen sitä kalakastikemarinadia kun pitää kukkoja vähentää, vaikuttaa herkulliselta, meilläkin käytetään sitä paljon.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Suvianne

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Jep, se makeutusaine vastaa sokerin makeutta kun mittaa lusikalla. Punnita ei voi kun se on nii köykästä.

Ja maun mukaan laittaa. Sokeria ku laittaa voi laittaa vaikka reilummin. Makeutusainetta paan minimin ku pidän sitä epäterveellisenä.

Nyky lemppari on soijakastiketta, öljyä, inkivääriä, fariinia ja hulluna valkosipulia
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Meillähän on sama maku, tuo on mun perusmarinadi :smt001, joskus vaihdan fariinisokerin hunajaan
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Suvianne

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

:smt003
Just ostin uutta ihanan näkistä hunajaa! Pitää kokeilla!!
Tarmokas

Re: Teurastetun kanan riiputus

Viesti Kirjoittaja Tarmokas »

Ei olekaan ennen kokeiltu marinaadissa pakastamista...Täytyy kokeilla :smt045 .
Meillä laitettu savipadassa vedellä peitettynä ja mausteiden kanssa ja sitten annettu muhia uunissa vaikkas kuinka kauan. Siitä saa tehdyksi keittoa ja kastiketta, makoisa liemi on valmiina. Tai paistaa/ grillata vielä rapsakka pinta.
Tosin ne menee yleensä suoraan uunista parempiin suihin " iltanaposteluna". :smt001 .
Vastaa Viestiin