Koira tappoi kanoja

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
tmarika
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 04 Kesä 2019, 17:57

Koira tappoi kanoja

Viesti Kirjoittaja tmarika »

Koirani pääsivät toiselta henkilöltä karkuteille, ja toinen niistä oli jotenkin päässyt kana-aitaukseen ja tappanut silkkikanoja, -kukon ja -tipuja. Tämä on itselle todella stressaavaa ja sietämätöntä aikaa ja olen luvannut tapahtuneen korvata. Koirallani on vakuutus.

Ikävää, surua ja vihaa ei mikään raha poista. Mikä olisi mielestänne hyvä korvaussumma, kun kanoja oli 4, yksi kukko ja 3 tipua?

Eläinrakkaana ihmisenä tämä on aivan kauheaa. En tiedä miten pääsen tilanteen yli. 😢

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4288
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Koira tappoi kanoja

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

No, minä lähtisin tämmöisellä matematiikalla liikenteeseen: 50e/nokka ja siihen satanen extraa surusta eli 500e. Kyseessä on pieni kanaparvi, niin ne voivat olla olleet vaikka kuinka rakkaita ja kesyjä lemmikkejä. Tiedän myöskin sen, että juuri tällä hetkellä silkkien saatavuus on kovin huonoa.

Tai kysy mitä omistaja on vailla. En tiedä korvaisiko koiran vakuutus tätä tai suostuisiko “toinen henkilö”/ulkoiluttaja? kantamaan osan vastuusta? Mutta sille nostan hattua, että haluat korvata koirasi aiheuttaman vahingon! Vahinkoja sattuu, mutta niistä voidaan oppia toimimaan jatkossa paremmin...esim. koirille semmoiset pannat/valjaat/ulkoiluttajat, että karkaaminen ei ole mahdollista ja kanoille semmoiset tarhat, ettei niihin pääse mikään muu eläin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tällä hetkellä (=kesäisin 1.6. alkaen) kanat saavat ulkoilla laillisesti vaikka pitkin kotipihaa ilman mitään aitoja...
Tonja, p: 046 666 5106

Avatar
Aleksandra
kyyhky
Viestit: 924
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Koira tappoi kanoja

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Komppaan Hiltaa. Onnettomuuksia ja virheitä tapahtuu, kaikille. Joskus näin surullisin ja korjaamattomin seurauksin. Tapahtunutta et voi enää muuttaa, mutta se, että haluat vilpittömästi korvata, voi auttaa kaikkia osapuolia pääsemään asiasta yli. Mun mielestä sun täytyy nyt kuunnella herkällä korvalla kanojen omistajaa, jotta vältytte lisämurheilta. Voimia!
Alhoja elämän ilona.

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Koira tappoi kanoja

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Yleensähän tällaisissä tapauksissa korvataan vaan kyseisen eläimen käypä arvo, eli hinta millä saisi uuden samansorttisen hankittua. Yleensä ei korvata henkisiä kärsimyksiä tai kasvattamiseen kulutettua aikaa ja rahaa. Toki olisi ystävällistä huomioida sekin osuus jotenkin, itseäni ainakin ketuttaisi todella paljon jos yhtäkkiä kaikki kupsahtaisi, kun olen niitä kerännyt ja metsästänyt vuoden verran, hakenut pitkin suomea ja hautonut munia useiden satojen eurojen edestä joista kuoriutuukin vain muutama tipu.

Silkkien hinta riippuu väristä ja linjasta. Usa linjaiset ovat hiukan hintavampia kuin muut. Ja tietyt värit ovat hintavampia kuin muut. Silkkikanan hinta voi vaihdella 30eurosta 60euroon, silkkikukon hinta voi vaihdella 10eurosta 40euroon, silkkitipun hinta voi vaihdella iästä riippuen 10eurosta 20euroon. Ja hinta nimenomaan riippuu väristä ja linjasta.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Ronkeli
tipu
Viestit: 43
Liittynyt: 29 Elo 2017, 19:22

Re: Koira tappoi kanoja

Viesti Kirjoittaja Ronkeli »

Liitynpä keskusteluun.
Tapaus 1:
Viime syksynä hirvenhaukusta karannut koira tuli pihaan ja haki kanalasta ankan. Olin juuri menossa sulkemaan ovia, kun koira tuli ankka hampaissaan kanalasta. Ankka-polo kuoli saamiinsa vammoihin vähän myöhemmin. Tutkalla varustetun koiran omistajat olivat nopeasti pihassa ja näkivät tilanteen. Tämä tyttö ei monesti ole suuttunut kenellekkään sillä tavalla. Seuraavana päivänä neuvoteltiin korvauksesta. Sanottiin, että 40€ olisi sopiva korvaus ja samaan hengenvetoon vielä sanoimme , että emme me rahaa tarvitse (ei sillä että meillä olisi rahaa yllinkyllin), vaan miten pahalta se tuntui. Sovittiin, että hän tuo sitten hirvenlihaa sen rahan arvosta. Lihaa kyllä tuli ihan mukavasti yli tuon arvon. Kuollut ankka ei lähtenyt sen koiran ruuaksi, vaan sai ainakin metrin syvyisen montun ja vielä siihen ison kiven päälle, ettei toista kertaa lähde kenekään mukaan. Iso kivi muistuttaa meitä ankan kohtalosta. Eniten tässä harmitti, että se oli vielä tyttöankka ja muninta olisi alkanut kuukauden päästä. Eli meille jäi 2 tyttö- ja 3 poika-ankkaa.

Tapaus 2:
Ensimmäisenä kanakesänä 2017 ahma (valokuvattu todistettavasti) pääsi tunkeutumaan kanalan ulkotarhaan ja vei mukanaan 2 kanaa (olisi varmaan tappanut ja vienyt loputkin, ellei olisi herätty ajoissa). Kunnasta kävi samana päivänä maaseutuasiamies katsomassa tilanteen ja tehtiin paperit petovahingosta. Sen hetkinen korvaussumma kanasta olisi ollut muistaakseni 4 € ja siinäkin oli kai jokin korkeampi summa (omavastuu?), mistä alkavat maksaa korvauksia. Eli kanoilla ei periaatteessa ole mitään arvoa tällaisissa tapauksissa. Vitsiksi se ajan saatossa muuttuikin: "kanojen korvausrahoja odotellessa, jättipotti tulossa".

Vastaa Viestiin